Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 20:49:34
|
|
|
|
tanikaa
|
Celulitka, preberi besedilo pred vejico.
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 20:51:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ja dedi ji je reko da se strinja z prvim delom posta, z drugim pa ne tak. In ona si je valjda takoj premislila in odstopla od svojega razmišljanja v drugem delu WTF, v čem je pa fora Ja finta je v rem da ji je dedi odprl očke. Joj kak rada rešujem situacije
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:21:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ja dedi ji je reko da se strinja z prvim delom posta, z drugim pa ne tak. In ona si je valjda takoj premislila in odstopla od svojega razmišljanja v drugem delu WTF, v čem je pa fora Ja finta je v rem da ji je dedi odprl očke. Joj kak rada rešujem situacije Sej si ti že v nicku vidi, da si superman!
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:27:57
|
|
|
|
živa
|
Pri meni je fant prvič prespal pri 16 letih (2. letnik srednje šole), že prej (po 8. razredu) sem bila s fantom in najino družbo na morju, na vikendu enega od prijateljev, s tem da so bili njegovi starši sicer prisotni, pa se razen kuhanja kosila niso vtikali v nas. Prvič sem pa seksala pri 20. In to predvsem zato, ker se mi ni bilo treba pred nikomur skrivati, ker so mi starši zaupali, ker sem čakala na pravega in sem bila sploh kar preveč odgovorna. Tako da bi jaz svoji hčeri/sinu v srednji šoli definitivno pustila, da kdo prespi pri nas oz. gre otrok drugam prespat, če bi se tudi starši drugega otroka s tem strinjali. Saj veste, prepovedan sad je vedno najslajši . Lp, živa
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:28:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja finta je v rem da ji je dedi odprl očke. Joj kak rada rešujem situacije Sej si ti že v nicku vidi, da si superman! škoda k si anonimen, bi te enkrat kušlna
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:29:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ja finta je v rem da ji je dedi odprl očke. Joj kak rada rešujem situacije Sej si ti že v nicku vidi, da si superman! škoda k si anonimen, bi te enkrat kušlna Če poveš kam, se mogoče javim...
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:35:31
|
|
|
|
Micy
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Moji otroci ne bodo nobenega vlačili domov, dokler ne bo pri kruhu in predvsem zdrav odnos do partnerja. Uf, jaz bom pa veliko raje videla, da jo pripelje domov, kot da bi se po kakšnih avtomobilih ali ne vem kje vlačila. Ni panike. 15 let ni tako malo, ni pa tudi veliko. Samo jaz sem tudi pri petnajsith okoli hodila in proti jutru orihajala domov, pa ni bilo nikoli nič narobe, ker so mi mati zaupali že od nekdaj. Se strinjam z albino, jaz sem prvič pri 17 prespala pri fantu. To je odvisno od vsakega posameznika. Pri meni mi je moj oče vedno rekel ko sem šla kam . Punca kle maš jurja, pa pamet u glavo, in to sm upoštevala. MOj sedajšni partner je prvi s katerim sem spala in prespala pri njemu. Za svojo pupo pa lah rečem, da raj vidim da mi ga bo dam prpelala, da bom tudi jaz lahko njej podala mnenje kakšen se mi zdi njej prijatelj ali fant, pa mogoče me bo upoštevala, mogoče pa tudi ne. Res nebi rada vidla ali pa slišala da bi jo sosede po vasi obrekovale ali pa kaj podobnega, ja veš tvoja hči se je pa tamle za ovinkom z enim tako lizala da je kr slina po tleh tekla. Podučila pa jo bom tudi o spolnosti.
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:38:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ja finta je v rem da ji je dedi odprl očke. Joj kak rada rešujem situacije Sej si ti že v nicku vidi, da si superman! škoda k si anonimen, bi te enkrat kušlna Če poveš kam, se mogoče javim... Ponavadi nimam predsodkov.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:45:13
|
|
|
|
la-na
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Naj dodam samo še tole: mislim da se gre pri 15.letih bolj za prijateljstvo/ prvo ljubezen kot pa za neko resno ljubezensko vez. In potem toliko ločitev - v smislu: premlada sva bila/ želela sva poiskusiti še kaj (koga) drugega/.... S tem se pa ne strinjam. S svojim sedanjim možem sva začela hoditi pri 15. letih Je pa res, da takrat nisva spala eden pri drugem.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:49:13
|
|
|
|
Akil
|
Ok, na tole pa morem odgovorit! Zdeja pa tkle je: -najstniki so itak vsi ustvarjeni samo za ljubezen (vsi smo enkrat bili najstniki, se spomnete?) in to bodo počeli, pa če mi hočemo/dovolimo, ali pa ne. Pa kaj, če je star(a) 15 let, imam rajši, da sexa doma, kot pa kje na kakšni klopci!!! Kar se pa tiče zaščite, pa kondomi, kondomi, kondomi. Tabletke pa pridejo potem, ko si poročen/v zelo resni zvezi! Ker dandanes je TOLIKO bolezni, da je zaščita najbolj pomembna stvar! Bovlo kondomov na pult, pa iskreni pogovori, brez sramežljivosti in prepovedanih tem. Sicer je pa vse odvisno od posameznika/staršev!
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 1.10.2007 21:52:17
|
|
|
|
Micy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Akil Ok, na tole pa morem odgovorit! Zdeja pa tkle je: -najstniki so itak vsi ustvarjeni samo za ljubezen (vsi smo enkrat bili najstniki, se spomnete?) in to bodo počeli, pa če mi hočemo/dovolimo, ali pa ne. Pa kaj, če je star(a) 15 let, imam rajši, da sexa doma, kot pa kje na kakšni klopci!!! Kar se pa tiče zaščite, pa kondomi, kondomi, kondomi. Tabletke pa pridejo potem, ko si poročen/v zelo resni zvezi! Ker dandanes je TOLIKO bolezni, da je zaščita najbolj pomembna stvar! Bovlo kondomov na pult, pa iskreni pogovori, brez sramežljivosti in prepovedanih tem. Sicer je pa vse odvisno od posameznika/staršev! Drži kot pribito
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 7:15:47
|
|
|
|
mika
|
Ok, na tole pa morem odgovorit! Zdeja pa tkle je: -najstniki so itak vsi ustvarjeni samo za ljubezen (vsi smo enkrat bili najstniki, se spomnete?) in to bodo počeli, pa če mi hočemo/dovolimo, ali pa ne. Pa kaj, če je star(a) 15 let, imam rajši, da sexa doma, kot pa kje na kakšni klopci!!! Kar se pa tiče zaščite, pa kondomi, kondomi, kondomi. Tabletke pa pridejo potem, ko si poročen/v zelo resni zvezi! Ker dandanes je TOLIKO bolezni, da je zaščita najbolj pomembna stvar! Bovlo kondomov na pult, pa iskreni pogovori, brez sramežljivosti in prepovedanih tem. Sicer je pa vse odvisno od posameznika/staršev! se tud jaz strinjam z akil, s tem, da bom jaz svoji hčeri poleg kondomov priporočala, še tabletke. pa upam, da ne bo pri 15ih al pa še prej razmišljala o sexu. no razmišljala bo že in se bomo tudi pogovarjali, ampak upam da ne bo spolno aktivna tako zgodaj. pri 15ih je večino mojih prijateljic že sexalo, jaz sem pa bila stara devica in sem šele pri 19 z mojim sedanjim možem. pred možem sem imela veliko fantov, ampak me je minilo še preden bi prišlo do sexa.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 9:11:23
|
|
|
|
Ze pequeno
|
Samo ne gre primerjati današnjih časov in obnašanja najstnikov s tistimi izpred petnajstih ali dvajsteih let. Glede na današnjo internetno tehnologijo najstniki veliko več spolnosti vidijo na internetu. Ne vem ravno, če so s tem podučeni o spolnosti in morebitnih posledicah, vseeno pa veliko prej to vidijo kot smo nekoč. Sam hčerki ali sinu pri petnajstih nikakor ne bi dovolil, da prespi pri ljubezni. Za to bo še precej časa. težko pa rečem kako bo, ko bo do tega dejansko prišlo. S tem vprašanjem se bom ukvarjal, ko bo do njega prišlo.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 9:45:38
|
|
|
|
Felicity
|
Mene je kar malo strah, če pomislim da me bo hčerka čez 13-14 let vprašala če lahko njen fant prespi pri nas. Lahko sem staromodna, ampak srčno upam, da se ne bo spuščala v spolnost pri 15ih Meni se zdi to ful prehitro. Takrat je čas za prve ljubezni, poljube, objeme, za sex je pa prehitro.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 9:53:51
|
|
|
|
FLASK_A
|
Jaz sem pri mojemu spala pri 17h, zdaj pa sva skupaj že sedem let in imava prekrasnega sončka, ki je zdaj star štiri mesece Sem staršem ful hvaležna, da so mi zaupali! Glede zaščite: defenitivno kondomi! V resnejši zvezi pa tabletke- tako je šlo tudi pri nama.
< Sporočilo je popravil nikical -- 2.10.2007 9:57:10 >
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 9:56:27
|
|
|
|
FLASK_A
|
Aja, če bi pa on pri 15h pripeljal punco domov, pa nevem kako bi reagirala Vam povem, ko bo do tega prišlo.
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 10:04:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Bi dovolili hčeri/sinu pri 15.letih to situacijo??? Pojma nimam. Sedaj mogoče mislim, da ne, ampak ... ne vem. Čas prinese svoje, to je težko v naprej rečt.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 10:21:36
|
|
|
|
AKP
|
Sem mamica 15 letne hčere in 20 letnega sina. In 100% hčeri ne bi pustila do 19 leta, da ona pri kom prespi ali pa njen fant pri nam. Isto je pri sinu.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 10:53:16
|
|
|
|
karmy
|
sin je 20 let star....torej po tvojih kriterijih bi že lahko prespal pri punci ali ona pri njemu...edino če dviguješ kriterije
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 10:55:43
|
|
|
|
viv_
|
Odvisno, kakšni bosta hčeri, kakšen bo tip... Jaz sem z mojim možem skupaj od 17 leta, pa pri 17 sva tudi prespala en pri drugem, pa je vse OK. Aja, če bo tip od kere od punc tak, kot je bil takrat moj, ziher ne pustim da skupi spita
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 14:11:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam s Celulitko, al bino, Akil in podobno mislečimi. Ne da se mi pisat na dolgo in široko. So že one vse povedale.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 15:03:57
|
|
|
|
Anonimen
|
bom jasno povedala, da ne nameravam vsak vikend drugi kuhat kavo zjutraj. Ko bo imel kakšno resnejšo punco pa se bomo pogovorili. Vsekakor ne pri 15 letih, vendar so hvala bogu fantje v teh primerih starejši ko pride do tega .
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 15:04:23
|
|
|
|
silvya
|
Meni je pri 15- ih res prekmalu. Upam, da bosta mojadva vsaj do 17. leta počakala. Po tem, kar slišim in opoažam me je kar malo strah. Hčera je stara 10 let in se počasi približuje tem norim letom. Lahko samo upam, da jo bova znala z možem pravilno usmerit, da bo dovolj odgovorna, da se v spolnost ne bo spuščala tako kmalu.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 15:29:59
|
|
|
|
ulani
|
js sm bla stara 16 let,ko sva s fantom začela hodit...ker sva bila doma deleč narazen, pribl. 70 km, sva vsak drugi vikend prespala drug pri drugem. S tem da so se tud starši spoznali, ipd. Nikoli mi niso ničesar rekli. Ali pa očitali. Čisto lepo so mi prepustili vso izbiro,stara sem bila dovolj,ipd. Je pa res,da so se vnaši družini dogajala tud druge reči (beri alkohol), tko da po moje tud ni bil nč kej posebej pozoren name....kaj delam,kje sem. Sej sm že od nekdaj sama zase skrbela. Kar se tiče pa današnje mladine,je pa tko. Ko poslušam smrkle na troli, ne morem verjet. Pri 13, 14 letih imajo že redne spolne odnose....haloo?! to še srednja šola ni? vsako leto se meja nedolžnosti zniža..... ****t ga....tega ne bomo ustavl..... ne rečem,da vsi otroci,so izjeme,seveda... ogromno pomeni vzgoja doma. Je pa dejstvo,da so otroci po 6, 7 ur na dan v šoli, kjer se družijo s sošolci, ki imajo svašta drugih mnenj o spolnosti in kjer nimaš vpliva nanje. Men je žal teh mladih teles, teh mladih bitij, k v bistvu sploh ne vejo v kaj se spuščajo..potem jim je pa žal.
|
|
|
|
RE: Najstniki in ljubezen,družina?! 2.10.2007 15:35:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Bom anonimna, ker bom sam tko upala povedat kar res mislim (da ne bom razkrinkana s stani onih, ki me poznajo). Men se tud zdi pri 15 prezgodi, ampak moram upoštevat, da sem že mal fosila, pa verjetno zato tko razmišljam. Jst upam, da bo tud moja deklica mal zadržana, vsaj kar se prvega seksa tiče. Ampak, da bi pa prvošla komu, da že pri 15 samo in izključno v postli . A ste pozable, kak je blo luštn na klopci, pa v travi na njegovi jakni, pa na plaži, pa na klopci, pa na motorju ... avto je pršu mal kasnej ... pa sej to je melo čist posebn čar. Za postlo bo še vedno dost časa. Sem pa mnenja, da je dobr vedet s kom in kje je tvoj otrok (torej tudi veš s kom seksa) če je korektnen odnos iz obeh strani. Vsaj mi smo imeli tko urejeno doma: vedno sem lahko šla, ampak vedno so mogli vedet s kom in kam.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?