malamalinca
|
Ha, fragola99, to si me nasmejala... Res se ne sekiraj punca, kupljena jajca so vsa veterinarsko pregledana, ne vem kako, ampak sem imela jaz iste bojazni v prvi nosečnosti (ker se mi je takrat luštal sneg) in me je moja sestra, ki je inšpektorica, pomirila, da je to vse pregledano-tako kot meso za toxo... Enostavno ne smejo prodajat jajc s salmonelo, drugo je pa to, če je to kakšna zanikrna štacuna in je možno, da so imel jajca en dan na toplem preden so jih zložil na poličke v hladilnik.... Lej, punca, 100 % ti ne morem garantirat, je pa tko, da če boš dajala vse stvari pod tak drobnogled, se ti res lahko kej urajma, ker ponavad pride k nam ravno tisto, česar se ful bojimo... Zdej, da bi ti dobila salmonelo iz kupljenih jajc...no, jaz takega primera v SLO še nisem slišala. Bolj so nevarni pripravki iz surovih jajc, tisto kar kupiš v štacunah, npr. kupljene kremšnite, ježki,....vse tak kar vsebuje jajca...francoska solata (ker ne veš, koliko je stara), itd... Privošči si tiste kremšnite, če je pa tolk strah, pa nared tako, kot je ena predhodnica napisala, da kar v vrel mlek vmeša sneg-mogoče bo pa taka krema tudi ok. Jaz vem, da si jo v soboto ali pa že kar danes pripravim po tvojem receptu!