willma
|
Ola! Vse lepo pozdravljam in držim pesti, da bo vse naj naj! Kako sem se zadnjič prestrašila! Sem z AS poslušala in prebledela, ker je vsake toliko časa utrip zeloo padel. Nakar ugotovim, da je dete tako živahno, da se na vsake toliko obrne in potisne maternico tako, da naenkrat slišim mojo žilo, ki pa res ima počasnejši utrip Mali vragec, že zdaj se heca z mamo Kar se pa tiče tednov in obiskov na urgenci in tako dalje..... Tako velja za MB: Do 18. tedna nosečnosti greš urgentno na ginekologijo, po po18. tednu greš urgentno v porodnišnico. Urgentno se šteje: krči, krvavitev, bolečine,... greš v bolnico, pa tudi če tvoj G dela, ker ti v ordinacji tako ali tako ne more pomagat, napotnico pa lahko oddaš tudi 7 dni po odpustu iz bolnice. Jaz sem napotnco oddala 8 ali 9 dan od tega kar sem šla na pregled, ker sem imela krče, ker ni videla nobene težave in ker je bil ravno petek zvečer mi je rekla, da lahko grem domov ali pa ostanem, kakor hočem, dobila sem navodila, če se krči ojačajo, vzamem tablete in takoj nazaj. Pa je bilo vse vredu Kar se tiče poroda oz. splava. V MB oživljajo nedonošenčke nad 500g. Možnosti preživetja so nizke in možnosti okvar velike. Toda so tudi primeri, ko otrok preživi in nima večjih dolgotrajnih okvar. No, pa saj bomo vse donosile zdrave in lepe Polno ljubezni in lepega vam želim!
|