Anonimen
|
ADEJA,glede dojenja,jaz se ne bi strinjala s predhodnicami,ki ti odsvetujejo dojenje,tudi sama sem noseča šele šesti teden in je mali še par dni nazaj pri meni jedel,potem pa je nehal sam,sama sem bila odločena da ga dojim vse dokler bo sam hotel,tam nekje do drugega leta,potem pa bis e počasi odvajala.In zakaj imam tako prepričanje,imam starejšega sina alergika,in s tem ko se je dojil pri meni je dobival ogromno dobrih protiteles,da se je lahko njegovo telo branilo pred boleznimi in dobilo vse hranilne snovi,ki jih sicer ne bi mogel ker je bil na dieti.Skratka mamino mleko pa naj bo to samo en požirek,je tako kot bi mu dajala nek čaroben napitek-zdravilo,in to da bi ti sedaj prikrajšala svoje detece,ki še raste v tvojem trebuščku,to ni res.Otrok pobere točno to kar rabi,ti imaš dovolj zaloge za par mesecev tudi če česa ne bi jedla,vendar bi bila prikrajšana v tem primeru samo ti-seveda če česa ne bi uživala,sedaj pa če ješ normalno,dobiš ti vse hranilne snovi,kot dojenček in tudi tvoja hčerkica se lahko še lepo doji,zakaj bi ji odtrgala nekaj kar je 100% dobro zanjo,psihološko,posebno sedaj ko boste dobili še dojenčka,se bo čutila malo prikrajšano,in tako bosta obdržali to tesno telesno vez še naprej in fizično,ker bo dobila protitelesa.Brala sem kar nekaj literature in zdravniki tudi niso proti tandenskemu dojenju,narava poskrbi,da imaš ti dovolj mleka za oba.Tako,da s stališča medicine ni nobenega razloga da tvoja hčerka ne bi nadaljevala dojenja,če to tebi še ustreza,če pa imaš premalo železa pa jemlji železo in še kak vitamin,o tem pa se posvetuj s farmacevtom,nikakor pa se drži samo enega mnenja,tvoje ginekologinje,ker ima vsak drugačnega,niso si enotni,ti samo poslušaj svoje telo,pa boš najbolj vedela,kaj je prav in kaj ne.Vem da sem malo naširoko opisala zadevo,ampak me malo pojezi,ko slišim kak tak komentar,ki nima trdne podlage.Mej se lepo,pa brez zamere,za moj komentar.Lunca14
|