|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
14.1.2008 22:40:04   
annnna
vidim da več nobene ni, če pa slučajno še kera kaj prečekira pa bi bla vesela če mi posodite malo možgančkov. meni je g dala napotnico za porodnišnico za fetalno anatomijo - sej to je morfologija ne?user posted image in sem klicala (sem v 20. tednu) pa mi je rekla da naj pokličem konec januarja oz. prvi teden februarja ker še nima razporeda.user posted image user posted image vidim pa na seznamu da mate že vse datume za morfo določene katere imate približno moj pdp.

hvala že vnaprej pa nočko user posted image .

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
14.1.2008 22:42:59   
uvuv
Fetalna anatomija je morfologija. Po anglesko je "fetal survey."

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
14.1.2008 22:47:26   
tweetek
Jsz sem tud v 20. tednu pa mam morfologijo 25.1. Lahko jo maš pa med 20. in 23. tednom se mi zdi, ene jo imajo tud v 24. tednu,tako da bo zate konec januarja ozr začetek februarja tudi OK, po moje...

(odgovor članu uvuv)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
14.1.2008 22:52:26   
annnna
oni že vejo...no bi naj vedliuser posted image če ne pa tudi....hvala lepa. sem se odločla da vas ne bom samo brala in da se bom tudi javila kdaj pa kdaj tako da poročam jutri kaj več ko pridem s pregleda....res me zanima kako je velik ker ko "se ven tišči" zgleda velikanskouser posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
14.1.2008 23:07:51   
tweetek
Lepo da nam boš tudi kaj napisala user posted image . Ja, zdaj naj bi bil velik malo več kot 20 cm... Tko da če se povprek postavi je to že kar
"izboklina" na trebuščku, vsaj pri meni... Drugače pa user posted image za pregled pa kaj poročaj user posted image

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
14.1.2008 23:09:11   
annnna
uvuv od kod čez lužo pa si če nam lahko zaupaš in če nisem preveč radovednauser posted image

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
14.1.2008 23:57:03   
uvuv
Annna, z radovednostjo ni prav nic narobe. Od junija 2006 zivim v Bostonu, kjer so jeseni in poletja krasna, zime pa dolge in mrzle. Danes je ravno zapadlo 15 cm novega snega. Moj je po rodu American in v Sloveniji ni dobil sluzbe, tako da sva se preselila.

Sicer so tukajsnji ginekologi solidni, ce imas seveda zdravstveno zavarovanje. Hecno pa je, da tu morfologijo delajo od 18. do 22. tedna. Me prav zanima, zakaj.

Porodniskega nadomestila ne poznajo, pa tudi placan porodniski dopust nudijo le redki delodajalci, pa se to kvecjemu 12-18 tednov. Resda so place obcutno visje kot v Sloveniji ... Se ena pomembna razlika je, da so Americanke povprecno precej bolj debele od Slovenk in da trgovine domnevajo, da se vse zenske v nosecnosti zredijo za 20 kg in vec, tako da sploh ne dobim nosecniskih cunj v svoji velikosti. Zaenkrat se nosim svoje stare hlace z gumico v pasu, pa ne bo vec dolgo zaleglo. Se bom morala zgleda tudi jaz zrediti za 20 kg al pa v pizami okrog hodit.

Sicer drzim pesti za vse studentke in izpite. Tudi mene caka eden naslednji torek.

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
15.1.2008 7:55:09   
Kaja08
SEZNAM JUNIJČIC 2008 - 69 nas je!! 

30. maj
user posted image  kodrana ('84) 2.user posted image  MORFO 17.1. /  NS: user posted image   / +3 kg

31. maj
user posted image   Kaja08 ('78) 1.user posted image  MORFO: 18.1. / P 11.2. / NS:user posted image  / Ljubljana / +5 kg

1. junij
user posted image  TamaraJ ('79) 2.user posted image   Postojna / +1 kg 
user posted image  nInAzWeRiNa  ('85) 1.user posted image MORFO: 15.1. / NS: user posted image  / Ljubljana
user posted image  BARBBY 2.user posted image  spol: user posted image

2. junij
user posted image  tweetek 1.user posted image MORFO: 25.1. /  P: user posted image (Janez) / Kranj - Ljubljana / +2 kg
user posted image  cv3rklic4 ('79) 1.user posted image    MORFO: 28.1. / NS: user posted image  / Ljubljana

user posted image  D.anna 76  1.user posted image  
user posted image   kleopatra28 3.user posted image    MORFO: 16.1. / Nemčija

3. junij 
user posted image  Marty5 ('79) 2.user posted image     MORFO: 21.1. /  spol: user posted image  / Izola / +2kg
user posted image  Pikica_30 ('77) 1. user posted image    MORFO: 17.1. / NS: user posted image  / Kranj - Jesenice / +4 kg

user posted image   sussy
user posted image  tancho  NS: user posted image

4. junij 
user posted image   špelin@ ('76) 4.user posted image   spol: user posted image  / Ljubljana / -2 kg
user posted image   katja_k 2.user posted image    NS: user posted image

5. junij 
user posted image   Cofijana  1.user posted image     
user posted image  annnna 1. user posted image NS: user posted image   
user posted image  lidijajenko (84') 1. user posted image   spol: user posted image  / Kranj

6. junij

user posted image   Tina28 +5 kg
user posted image   Noni 2.user posted image   MORFO 24.1. / spol: user posted image

7. junij
user posted image  rouzi ('76) 3.user posted image  Ljubljana / +3 kg

8. junij
user posted image  busybee882006 2. user posted image
user posted image   j6 4.user posted image Ljubljana
user posted image  sasa.vracko ('78) 1.user posted image   +3 kg
user posted image  mama4 5.user posted image  

10. junij 
user posted image  Taly  1.user posted image    NS: user posted image / +6 kg
user posted image  petra13
user posted image   Didlina 1.user posted image P 5.2.  / spol: user posted image

11. junij 
user posted image  alea01 ('78) 1.user posted image  P 17.1. / MORFO 29.1.  / NS: user posted image / Ljubljana / +2 kg

12. junij
user posted image  adeja  ('78)  2.user posted image NS: user posted image / +3kg

13. junij 
user posted image  lonapo ('79) 2. user posted image   MORFO 1.2. / P 21.2. / NS: user posted image  / Ljubljana / +2 kg
user posted image  tindam

user posted image  babysolza ('81) 1.user posted image MORFO 21.1.

14. junij 
user posted image   lory2004
user posted image   Eva2008('82) (user posted image user posted image )  user posted image MORFO 17.1. / NS: user posted image user posted image   / Ljubljana / +0,5 kg

15. junij
user posted image  sassy 1.user posted image
user posted image  lunca14 ('75) 3. user posted image   MORFO: 5.2. /  NS: user posted image  / Novo mesto / +3 kg
user posted image   rozica984 1.user posted image MORFO 7.2. / spol: user posted image   / -1 kg
user posted image  tteeaa 1.user posted image   P 16.1. / +1,5 kg

user posted image  nya ('79) 2.user posted image   MORFO: 28.1. / Novo mesto / +5 kg
user posted image   officko 3. user posted image  spol: user posted image

16. junij
user posted image  fiesta ('81) 1.user posted image   spol: user posted image  / Šempeter - Postojna / -3 kg
user posted image  willma ('78) 2. user posted image   P 25.1. / spol: user posted image   / Ptuj
user posted image   opal08 1.user posted image

17. junij
user posted image  *Mojca* ('82) 1.user posted image     MORFO: 4.2. / spol: user posted image  / Ljubljana - Postojna/ +2 kg
user posted image  Shani  ('75) 3. user posted image  P 14.1. /  Ljubljana
user posted image  *Snežinka* ('81) 1.user posted image   spol: user posted image  / Postojna

user posted image  kinm (user posted image  user posted image ) Ljubljana

18. junij
user posted image  croason  2. user posted image    
user posted image  beyba  ('79) 2.user posted image NS: user posted image  / Kranj

20. junij
user posted image zp ('73) 2. user posted image   MORFO 5.2. / spol: user posted image  / Ljubljana / +3 kg
user posted image  NajaG

21. junij
user posted image  nataska82 1. user posted image  P 6.2. / spol: user posted image  / +2 kg
user posted image  aleksandra silvija 3.user posted image  / spol: user posted image

22. junij
user posted image
  uvuv ('77) 1. user posted image   MORFO 28.1. / +2,5 kg

23. junij
user posted image  ninKa 2.user posted image   Postojna

24. junij
user posted image  slovenka ('79) 1.user posted image   P 1.2. / Ptuj / +1,5 kg

25. junij
user posted image   AnjaPH 1.user posted image    P 17.1. / +/- 0 kg
user posted image   pati0102 2.user posted image

26. junij
user posted image  RMRM ('74) 3.user posted image   spol: user posted image  / Jesenice
user posted image  liliputput 2.user posted image
user posted image   petea (79') 2.user posted image
user posted image   jerneja

29. junij
user posted image   Mojca78 ('78) 3.user posted image P 18.1. / NS: user posted image  /  Ptuj
user posted image   Martinščica (user posted image  user posted image )   +1,5 kg 
user posted image   ninny P 17.1.  / -3 kg
user posted image    Polony 3.user posted image +4 kg

????  
user posted image  čbela  MORFO 21.1.
user posted image  AB83 1.user posted image

Pregledi v tem tednu:
nInAzWeRiNa MORFO 15.1.
kleopatra28 MORFO 16.1.
tteeaa P 16.1.
kodrana MORFO 17.1.
pikica_30 MORFO 17.1.
Eva2008 MORFO 17.1.
ninny P 17.1.

Anja PH P 17.1.
alea01  P 17.1.
Kaja08 MORFO 18.1.
Mojca78 P 18.1.

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
15.1.2008 8:00:08   
Kaja08
Dobro jutro!! No, da poročam, kako je bilo na telovadbi. Meni je bilo super! Malo smo se razmigale, raztegnile, Keglove vaje naredile, vaje za roke (moje roke so čist švoh in mi te vaje zelo koristijo - še posebej, ker bomo mogle potem 3-kilske in več štruce nosit naokol user posted image  ) Povedala nam je, kako notranjo trebušno mišico uporabljat in jo napenjat. Skratka - prou fino. Tam imajo potem tudi stare izvode revij Mama in Moj malček - sva si z Mojco nabrali čtiva za user posted image 14 dni.
Glede brcik pa nič srkbet - tud jst jih kar 4 dni nisem čutila in mi je G rekla, da je to čisto normalno, ker ima mali še toliko prostora, da se okol obrne in ga potem pač ne čutiš! Komaj čakam petek, ko imam morfologijo!! Da končno spet vidim tamauga.
Tweetek, samo da je izpit mim. Itak vse verjamemo, da ga boš naredila! user posted image
Tteeaa, tebi pa veliko sreče danes. Poročaj, kako je šlo!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
15.1.2008 8:12:37   
babysolza
Ojla punce,

pa da se še jst mal javim. zdejle sem ene pol ure (delovnega user posted image ) časa porabla, da sm prečekirala zadnje novosti. Čvekice... user posted image  user posted image  user posted image

Drgač pa mam eno vprašanje: Jst sm sicer samozavestno napisala, da mam morfo naslednji teden, ampak dejansko imam nalednji teden pregled pri ginekologu. Sam je ful fajn, mi vsakič nardi ultrazvok in vse pretipa user posted image  in premeri, tako da vsak mesec vem, kako raste in to. A je možno, da mi potem kar on nardi tudi morfo in je ta pregled to?

Sm tud vidla, da ste mele debato o pršutu/bifteku itd. Jst moram prznat, da sm se pregrešila kr se tiče pršuta user posted image . Drugemu se še uprem, sam domačemu pršutu pa res ne! In sem bla vsa hepi, ko je pregled pokazu, da sm tokso že prebolela!!! Eni mamo pa res srečo...

Se pišemo. Moram it mal delat...

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
15.1.2008 8:17:02   
Anonimen
Dobro jutro. user posted image user posted image user posted image

Najprej moram pozdraviti vse novo pridružene.user posted image user posted image user posted image

Jaz sem kar ok, razen ko me trebuh že pošteno moti oz. ovira pri obračanju v postelji.user posted image  No, pa pri user posted image  tudi.user posted image user posted image user posted image

Jaz komaj čakam naslednji pregled 5 februarja.user posted image  takrat začnem tudi z materinsko šolo, ki bo trajala 2 meseca.user posted image  1x tedensko.user posted image  Lahko bi bilo kaj prej fertik. No, bom pa potem v miru začela vse pripravljat za user posted image . Komaj čakam.user posted image  Bo kar nekaj dela. Tile seznamčki tukaj po RR se mi zdijo takooooo dolgi.user posted image

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 3936
15.1.2008 8:19:05   
aleksandra silvija
Ojla nosečke!

Kaja 08 si pa res pridna, že navsezgodaj dopolnjuješ seznam nosečk, bila si na telovadbi,..user posted image .

Vidim, da vas ima kar nekaj danes pregled pri G. No, jaz ga imam šele 30., menda takrat tudi morfo. Ampak moram do takrat zdržatiuser posted image . Kar naprej in naprej imam nekakšne bordo izcedke, ki pa niso prav malenkostni. Se je mož pošalil, da trenira sedaj s kupovanjem vložkov, da ne bo potem tako težko spet kupovati plenice.....user posted image . Ko bi le bilo tako.
In ker sem na bolniški in lahko in moram samo počivat, bom očitno prav veliko časa "previsela" tu pri vas. Se mi doma že počasi meša.

Pa brcike. So tu in tam. Mi dajo vedeti, da je z malim vse o.k., potem pa jih spet nepotrpežljivo čakam,....

Pa zredile se junijčice tudi še niste kaj dosti. Jaz se v tej 3.user posted image  najbolj redim. Pridelala sem že 4,5 kg. V celotni 1.user posted image 8 kg, v celotni 2.user posted image  pa 9 kg.

Tako, sedaj pa grem brat še strani daleč nazaj....user posted image .
Uživajte nosečke!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
15.1.2008 8:56:39   
babysolza
Ojla,

jaz sm se še mal na hitr oglasla. Sam še da povem, da sem se do zdaj zredila za ene 3 kg. Upam, da se nisem preveč zlagala... user posted image

Pa še vprašanje: kdaj začnete z materinsko šolo? A bodo šli možički z vami?

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
15.1.2008 9:02:44   
Anonimen
Dobro jutro.
Jaz sem se zredila 5kg, pa se neki ne sekiram preveč. Pa kaj naj, če pa rada jem.user posted image  Men se zdi, da mam malo več kg tud zarad tega, ker mam probleme s prebavo. Lunca mi je dala dobr nasvet, 3 litre vode na dan, pa bo.

Morm še povedat, da me dans ne boli, bomo vidli, kaj bo popoldne.

LP

(odgovor članu aleksandra silvija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3939
15.1.2008 9:09:13   
čbela
no pa da se še jaz malo javim:)
21.01. imam morfo....upam da bo vse ok..

stara sem:25
user posted image sem prvič
na NS so rekli da bo fantek ...bom videla v ponedeljek....
zredila sem se kr...za 6kr....sam imam velik trebuh ŽE....
mal že gledam vozičke.....:)zanimam pa me če katera pozna TOSAMA....da bi se šlo ke kupiti planičke....se splača....

čutim da malo ko zgačka zvečer:)
aja rok imam dva:08.06 in 14.06:-)

lepo user posted image punce:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
15.1.2008 9:15:43   
adeja
Dobro jutro! Pa se po dolgem času oglašam se jaz, ki bi po kg sodila bolj tja čez lužo, saj mislim, da med junijčicami vodim. Pridelala sem že namreč 7 kg in sem v 19 tednu, no jutri se mi začne 20. Upam, da se bom zredila do 20 kg (pobožne želje so do 16) in ne več. V 1user posted image sem se namreč 20. Sicer se za kg ne sekiram ,bolj me je sekiral pritisk. Na zadnjem pregledu sem namreč imela visokega 150/80 in si moram sedaj merit, pa je ful čudno, ko imam včasih sedaj prenizkega. Npr. 80/50 ali spodnji celo manj npr 46. Tako, da sem za vikend imela, najverjetneje zaradi nizkega pritiska močne glavobole. In sem včeraj šla po Angel sound (moje brcike, ki sem jih kot nežne metuljčke začutila že okrog 16 tedna-konec dec, so namreč malo prenehale ali pa se je user posted image polenil in sem se prestrašila, da zaradi pritiska ne bi bilo kaj narobe.) In sem ful vesela, da sem si nabavila to stvarco, ker se sliši imenitno, srček in premiki, tako, da sem pomirjena zaspala in spala (kar se je seveda poleg mojega 15 mesečnega angelčka dalo ;)
Pa lep dan vsem in  veliko brcik!!!

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
15.1.2008 9:16:38   
pikica_30
Jaz sem pa zaradi teh kilogramov kar živčna...user posted image  V službi jem samo sadje (banane, mandarine, jabolka) pa pijem vodo pa kakšne grisine pojem, včasih grem pa na solato v menzo. Potem popoldne pojem kosilo npr. krompir s solato in potem zvečer res samo kakšno malenkost, kg pa naraščajo tako hitro, da se skoraj ne uspem zvagati do časa. user posted image   Od včeraj na dons spet 0,5 kg. Obup!!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
15.1.2008 9:22:02   
pikica_30
Jaz sem tudi danes začela z 20 tednom, pa imam +5 kg. user posted image

Brca me pa moj user posted image  ful fejst, pa non stop, ko sem v službi je že skoraj moteče. Upam, da je vse ok. Komaj pa čakam na morfo v četrtek, po moje je user posted image  pravi velikan, ker se mi zdi, da imam čist prevelik trebuh in preveč kg. Mah ja, nosečnice zmeraj kaj najdemo za sekirat se. user posted image  Sigurno bo vse ok!!!

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
15.1.2008 9:22:14   
čbela
mislm da brez veze se sekirati za kg....
pač smo si različne...jemo al pa ne jemo:)

Neposredna povezava do sporočila: 3944
15.1.2008 9:27:25   
pikica_30
jah saj vem, da je brez veze...bom jedla kar vse po vrsti, ker se mi zdi, da kg gredo isto gor, pa če jem več ali pa manj, samo sadje al pa samo sladkarije! user posted image

(odgovor članu čbela)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
15.1.2008 9:46:09   
alea01
Hello bejbe!!!

Lepo, da se javljate.
Glede kilogramov. Meni se zdi, da ne jem veliko in tudi kilogrami lezejo hitro gor. Je pa res, da nisem imela nobenih zalog, ker sem bila orenk suhica. Tko, da ce pomislim, je to verjetno v redu, ker suhice bi se naj vec zredile. Mi pa gre veliko v rit- prej je bila komaj opazna, zdaj je pa seksiuser posted image user posted image . Busi se mi pa zdi ogromen, bom pa jutri stopila v 20t. Verjetno se mi bolj pozna, ker sem suha in zelo ozka v pasu (beri pred user posted image ).Na zacetku je kazalo, da nic od busija, zdaj je pa vsak dan vecji. Nosecniskih cunj pa se nimam. Ene hlace lahko oblecem in jih skoz nosim, drugace pa oblekice in pajkice pa dolge puloverje....
Se bom poslikala in dala svojega busija v album.
Lep dan user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3946
15.1.2008 9:50:07   
lonapo
dobro jutro.

Uvuv- lepo pozdravljena!user posted image

Jest sem v 1.user posted image  pridelala 28 kg, tako da mi je to rundo čudno ker sem skor na polovici in imam samo +2kg. Zanimivo je da sem imela kljub visoki kilaži zelo nizek pritisk in niti zatekala nisem.

Punce, par dni sem samo noter in počivam (zaradi viroze) in me tako grdo hrbtenica in vrat bolita, da se komaj prmikam. Danes sem bolje in si bom privoščila en dolg sprehod.

Kaja oz. Mojca, kam hodita na telovadbo?

Neposredna povezava do sporočila: 3947
15.1.2008 10:46:55   
Anonimen
pozdravček še od mene.

Super,da se vse ta nove malo bolj javljate, da se na temi kaj dogaja. Sem imela sedaj dve strani za prebrati, da sem vas dohitela.user posted image
Jaz komaj čakam četrtek, ko imam pregled. Sicer mi še ne bo delala morfologije, ker sem šele  v 17. tednu. Ko vas tako berem se mi zdi, da imamo različne mesece pdp, ker jaz zelo zaostajam za vami, pa sem vseeno še junijčicauser posted image .

(odgovor članu lonapo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3948
15.1.2008 11:15:20   
*Mojca*
Da se še jaz na hitro javim.

Telovadba je bila super, mam muskl fibr v rokah user posted image , fajn te naučijo vaj, ki jih potem lahko delaš tudi doma, če si priden user posted image . S Kajo sva dobile obilo strokovne literature (revije Mama).

Drugače pa sem zbolela, sem zahripana in kašljam...upam da kmalu mine, zdaj pa šibam. Se javim kaj popoldne!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
15.1.2008 11:55:14   
annnna
evo še mene iz pregleda. z malim je vse ok, je sedel po turško user posted image nič ni brcal je začel ko sem stopila ven iz ordinacijeuser posted image zredila sem se tudi jaz za 5 kg...kaj češ če je pa tak fajn papat. ja in to bi blo tudi vse lep dan še naprejuser posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?