|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
16.10.2007 15:13:53   
*Mojca*
ojoj čveke, od včeraj zvečer vas nisem brala, pa sem že zamudila 1 stran user posted image

Ko malo berem vidim da imate nekatere že precej zgodaj pri pregled. Jaz ga imam šele 12.11. pa bom takrat že v 7 tednu. Komaj čakam!

Midva sploh še ne dojemava kaj se dogaja, to je moja prva nosečost, pa sva še malo zelena kar se tega tiče user posted image , pa nisva še povedala domačim. Načtrujeva enkrat konec tedna ko se vsi vidimo. Bom poročala o reakcijah.

Pozdravček vsem!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 251
16.10.2007 15:19:04   
adeja
Beyba super čestitke ti pa fajn rata! user posted image
anonimna thumbs up tebi pa hvala za tolažbo. sigurno bom počasi prekinjala, da ne bi bilo prevelikih psih.posledic za Nikico. Pa fajn se je bilo malo potožit in slišat tolažbo. še posebej sedaj, ko še nihče ne ve za mojo user posted image in se ne moreš z nikomer pogovorit. Razen s svojim dragim., seveda. ampak ženski čvek, v tem primeru bolj  resen pogovor je vseeno malo drugače, vsaj meni.
pozdravček

Nika je najin sonček.

Neposredna povezava do sporočila: 252
16.10.2007 15:42:04   
beyba
Adeja, sej za čvek maš pa nas tuki gor user posted image user posted image
anonimna
mal awm te skrajšala (nick namreč) hvala za vspodbudo, bomo vidl kako bo....

Kar se govorjenja tiče. Jst sem zaenkrat povedala samo mojim domačim, 2 full dobrima prijateljiama in to je to....

Ostale bomo pa počakali do konca pregledov. Me je 1 nosečnost naučila, da ne smeš prezgodaj, pol te ppa vsi sprašujejo, pa pomilujejo, pa tist fris majo ja boga.... Kako naj človk potem preboliko gre kaj narobe. Pa še kar naprej te sprašujejo a je že kej novega, a boste kaj naročal.....

(odgovor članu adeja)
Neposredna povezava do sporočila: 253
16.10.2007 17:11:30   
rozica984
Živjo!
Meni je pa prijateljica rekla, da če si v podjetju zaposlen za določen čas, in če še ni  preteklo eno leto, ti ne priznajo porodniške. Da moraš biti zaposlen vsaj eno leto. Ne vem, pa če je to res!
Je tudi hotla zanosit, pa je rekla, da ji potem ne pripada prava porodniška, ker se je šele junija zaposlila za določen čas. Zdaj so ji pa podaljšali za nedoločen, in je rekla, da bodo lahko začeli delati na user posted image .
beyba - malo se pozanimaj, če bi to res držalo, upam pa da to ne drži! user posted image

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 254
16.10.2007 17:20:35   
anonimna thumbs up
IZVIRNO SPOROČILO: rozica984

Živjo!
Meni je pa prijateljica rekla, da če si v podjetju zaposlen za določen čas, in če še ni  preteklo eno leto, ti ne priznajo porodniške. Da moraš biti zaposlen vsaj eno leto. Ne vem, pa če je to res!
Je tudi hotla zanosit, pa je rekla, da ji potem ne pripada prava porodniška, ker se je šele junija zaposlila za določen čas. Zdaj so ji pa podaljšali za nedoločen, in je rekla, da bodo lahko začeli delati na user posted image .
beyba - malo se pozanimaj, če bi to res držalo, upam pa da to ne drži! user posted image

Zakon pravi:
- ali je bila ženska v preteklih treh letih vsaj eno leto zaposlena
- ali je zaposlena ob nastopu porodniškega dopusta (ne glede na trajanje zaposlitve).

Glej: Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, 39. člen.

"39. člen
(pravica do starševskega nadomestila)
Pravico do starševskega nadomestila imajo tiste osebe, ki imajo pravico do starševskega dopusta in so bile zavarovane po tem zakonu pred dnevom nastopa posamezne vrste starševskega dopusta.
   Pravico do starševskega nadomestila imajo tudi osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj dvanajst mesecev v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta.
   Pravica do starševskega nadomestila po tem zakonu izključuje prejemanje drugih nadomestil po predpisih, ki urejajo zdravstveno zavarovanje in zavarovanje za primer brezposelnosti. V tem času pravica do prejemanja drugih nadomestil miruje."

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu rozica984)
Neposredna povezava do sporočila: 255
16.10.2007 18:34:14   
Shani
Punce pozdravljene, prvo ČESTITKE vsaki user posted image in želim vam prelepih user posted image ter zdravega user posted image .
No danes sem tudi sama zagledala na CB res močen plusek in se vam lažje pridružim, ker prej sem bila bolj negotova. V ponedeljek sem imela čisto malo rjavega izcedka in sem letela danes k svoji G in me je potolažila, da je vse ok in da na začetku je rado ta rjav izcedek, katerega pa danes ni bilo več. Naročena sem tudi na UZ 8.11 in takrat se bo več videlo. Po mojem imam PDP 17.6. bom pa točno vedela na naslednjem pregledu.

Zdej pa vas moram prvo mal prebrati, da bom vedela o čem poteka vaš pogovor.

Neposredna povezava do sporočila: 256
16.10.2007 18:38:15   
Anonimen
izvirno sporočilo:
Je tudi hotla zanosit, pa je rekla, da ji potem ne pripada prava porodniška, ker se je šele junija zaposlila za določen čas.

Ko nastopiš porodniško moraš biti zaposlen, ni pa nujno, da si eno leto. Če si bil v treh letih 12 mesecev zaposlen, ti zračunajo povprečje teh mesecev. Če ti manjka kakšen mesec, upoštevajo povprečno plačo.

(odgovor članu rozica984)
  Neposredna povezava do sporočila: 257
16.10.2007 19:21:55   
beyba
Tako kot so rekli na dan ko odideš na porodniško moraš biti zaposlen, če pa še nisi bil eno leto, pa ti za manjkajoče mesece vzamejo  neko povprečno plačo,.Zdej ne vem a zajamčeno a tvojo povprečno a slov. povprečno. Pa sej to niti ni tolk važen , ker takrat bom zaposlena že več kot 1 leto. Sej do konca dec. jst službo mam problem je če ne bojo podaljšal pa sej se bomo znajdl......user posted image user posted image user posted image user posted image

Vedno se stvari zavrtijo tqako kot je prav.

Aja pa KANTA, a bova skupi v  porodni sobi? 19.6., ker sem opazla da je nisva pričakovale na isti dan....

Prvič odkar sem noselča, mi zvečer pasal jest, se kar nisem mogla najest, zdej sem se pa tko napokala, da bo mala pikica jutri sigurno 1/2 cm večja kot danesuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 258
16.10.2007 20:18:36   
Anonimen
Jst sm pa spet jedla kostanj. Do danes mi ni škodil, upam, da mi tud tokrat ne bo. Drgač pa me zanima, kako kaj vaši user posted image . Moj me ful razvaja. Danes mi je skuhal večerjo, pa skoz me sprašuje, če kej rabim. Upam, da bo trajalo, da ga prehitr ne mine.
Še vedno me pa mal skrbi, da se dobro izteče. Tako kot je rekel moj g - tudi za vas je čas za veselje.

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 259
16.10.2007 20:37:48   
Anonimen
Anonimna2 user posted image se odjavljam iz seznama, ker me je s precej zamude (toliko, da sem že upala, da je sploh ne bo) spet obiskala user posted image .
Vsem junijkam pa želim čim lepšo nosečnost, uživajte in ne se sekirat za vsako malenkost. Srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 260
16.10.2007 21:26:28   
Anonimen
Anonimna 2 res mi je žal zate.Poskusita znova boš pač spadala med julijskeuser posted image .Men je blo danes cel dan ful slabo,ko je pa ena od vas omenla pečen kostanj sem pa misla,da bom bruhala.Ful sem ga mela rada sedaj pa ne morem čut za njega.Moj sine je bil danes tako tečen,da je groza.Hodi v 2 razred in kar naprej bi igral igrice na računalniku.Nevem kje mu naj postaviva meje,da se bo potem tega držal.Je ful trmast je pač lev po horoskopu kaj si pa moremo.Kje je pa kaj Kodrana?Nič se ne javi ali pa sem jaz kaj spregledala?LAHKO NOČ VSEM

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 261
16.10.2007 22:21:14   
fragola
Dober večer bodoče mamice, kako ste kaj kako se počutite?
Jaz sem v redu vendar še zmeraj nisem prav dojela, da sem noseča. Me daje taka sreča, da ni res!

Me zanima če ste že vse poklicale g. jaz ga bom jutri, ker danes nisem mogla, ker sem bla službeno odsotna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 262
16.10.2007 22:45:23   
Anonimen
Anonimna 2 - veš, moj gineklog je rekel, da je čas, da bo veselje tud zame. In verjemi, tudi zate bo.

Pa vsem novim user posted image lep pozdrav, se vas je spet nekaj nabralo - zp, kanta (moj pdp tud 14,6) in jurka6

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
16.10.2007 22:51:01   
fragola
Nya zgleda da danes smo samo mi dve za čvek!
Povejmi si takoj poklicala ginekologa?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
16.10.2007 22:54:15   
fragola
Grem ninat k moj teži, da pole jutri ne bom mogla vstat, ker sem prav malo zaspanka zadnje čase!

NOčka!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 265
16.10.2007 22:59:17   
Anonimen
Ja, sem poklicala naslednji dan, čez slab teden sem mela pa že 1.pregled.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 266
16.10.2007 23:08:44   
Anonimen
Sem imela tudi uz, sam se ni še nič videlo, samo da je. Na naslednjem se bo že najbrž več. Zdaj grem pa počasi spančkat, ker drgač bom zjutraj kot cunja, pa še celo popoldne.
A je še katera tako zaspana popoldan? Spim po 8-9 ur na noč, pa sm pop čist adijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 267
17.10.2007 9:13:39   
zp
Jutro jutro vsem v user posted image  nebesih..

hvala za dobrodošlico..še malo pa bo sonček skozi tole meglo pokukal in bo dan lepši... zanima me, kako kaj spite? Jaz se žal ne morem pohvaliti  s prespano nočjo, že kakšen teden se pogosto zbujam, malo bedim, gledam TV, pa potem spet nekaj poskušam spat.. user posted image  upam, da to nespečnost povzroča  aktiven razvoj pikice in da bo kmalu bolje...

lep dan želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 268
17.10.2007 9:18:06   
marty5
Kot rečeno, se po 1. pregledu odkrijem- to sem jaz alias Anonimna user posted image .

1. pregled za mano - vse je ok, srček bije, meritve ustrezajo - le rok mi je G napovedal en dan kasneje - 3.6.2008.

user posted image  je še en tak majcen fižolček in srček lepo bije user posted image . Kaj več pa se itak ne more reči tako zgodaj. Materinsko in vse laboratorijske preglede imam naslednjič - čez 4 tedne (14.11.).

Toliko samo na kratko, ker imam sedaj glavo čisto polno današnjih vtisov user posted image .

Kasneje preberem vse nove poste in kaj pokomentiram - me namreč zdaj čaka delo.....

En lep dan vsem user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 269
17.10.2007 9:28:19   
fragola
Jaz sem tudi danes poklicala za prvi pregled in me ga je dala naslednji teden 26.10, komaj čakam!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 270
17.10.2007 9:37:47   
beyba
Dobro jutro vsem,

So me klicali iz dravelj in mi potrdili datum za NS pri DR. Pušenjaku 4.12. ko bom  ravno v dvanajstem tednu.
Če se bo še katera naročala pa bo hotla ravno k njemu it naj to striktno napiše, ker dela samo vsak torek, drugače lahko dobi koga drugega.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 271
17.10.2007 9:40:03   
beyba
Takod a mam zdej takole: UZ 6.11.
                                         Pregled 15.11.
                                         NS,3D pušenjak 4.12.

Lahko vrjamete da komaj čakam.....

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 272
17.10.2007 9:40:16   
lonapo
Dobro jutro vsem,

Marty5 lepo da je bilo na pregledu vse o.k., jest ga imam šele čez tri tedne (se mi full vleče),

Drugače me pa hormoni hecajo, par ur sem čist psihično povožena, potem bi kar skakala od veselja, z nobenim se mi ne ljubi pogovarjat, jutr grem spet v službo (upam, da ne bom koga nadrla).

Anonimna thumbus up- naš dvoletnik je tud tak živc, da me je kar mal strah kako bo z dvema. Pa še ful misli, da je ta glavan in bo blazno ljubosumen!

Grem mal pozajtrkovat, pa se beremo!

Lep dan želim!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 273
17.10.2007 9:54:02   
Anonimen
Dobro jutro cvetke,

jaz pa začuda kr dobr spim, samo zjutraj takooo težko vstanem. Bi potrebovala škripec, da me dvigne s postelje. Drgač sem pa tud kr ok. MAl me špika spodaj, ampak upam, da bo vse ok. A katera ve, koliko časa prej se je potrebno naročit na NS. Jaz mam naslednji pregled 12.11. in takrat dobim materinsko, pa me zanima, al se tud takrat naročim.

(odgovor članu lonapo)
  Neposredna povezava do sporočila: 274
17.10.2007 10:04:13   
beyba
Čim prej, sej datum ti bodo tko dal šele v 12 tednu nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?