caillou -> RE: bi ostale doma, če bi imele dovolj cvenka? (28.10.2007 10:11:56)
|
Maja, v svoji vlogi se počutim odlično[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Delam od svojega šestnajstega leta in imam pri svojih 30-ih letih in še malo več, pa še malo, rešen stanovanjski problem, ki mi ga ni nihče podaril ali primaknil kak, takrat še tolarček in sem v življenju nadvse uspešna. Imam dva otroka, ki vrtca še od blizu nista videla, pa bo prvi drugo leto prestopil prag osnovne šole. Za prijateljice si vzamem čas, ampak če sem iskrena, ga veliko rajši namenim svojima otrokoma. Ne kofektam naokrog, ker pijem kavo več ali manj samo zjutraj pri zatrku in čez dan potem niti ne pomislim več na to opravilo. Pa nisem zdej neka super-truper mama, ki ima vse poštimano. Kje pa, kakšen dan sem pravi domači [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Takrat pravijo, da bi bilo res boljše, če bi šla v službo. No, pa tole ni prav pogosto, k sreči. In ne, nimam vrta, ker živimo v bloku, kjer nam dvorišče krasi krasno asfaltirano parkirišče. Še sreča, saj se mi niti ne da flancat, pa prekopavat, .... Imam pa druge stvari ki me razveseljujejo. Recimo zadnje čase spet rišem, pa pojem, pa plešem, pa šivam, pa beeeeeeeeeeeeeeereeeeeeeeeeeem, pa se učim italijanščine, ... In kako si lahko privoščim kaj takega ? Glede na to, da mi je za modo, šminko in ostale trendovske afnarije malo mar, z lahkoto. Imam pa rada lepo zrihtana otroka, to je pa res. Na otroškem oddelku z oblačili se znajdem pošteno, medtem ko mi je na ženskem vroče, slabo in vedno se mi zavestno mudi stran od tam. Krediti so pri nas še vedno zanemarljivi in zaenkrat še živimo za človeka dostonjo življenje. Glede na to, da sem še vedno pri zdravi pameti in lahko ocenim v kakšno smer gre naše življenje in gre trenutno v pravo, si lahko privoščim polovični delovni čas. Če bi se stvar zasukala, ne bi jamrala po socialnih ustanovah in črpala javne transferje, temveč bi za ljubi kruhek šla ribat tudi javna stranišča. In lepo te prosim, kaj res misliš, da bi me otroka ocenjevala samo po utopičnem zadetku na lotu ? Preveč posplošujejš vso zadevo. Niso vse mame doma zaradi lenobe in če so zate vse ponosne domačice zate sramota, si v hudi zmoti. Kaj res ne ločiš boba od fižola ? Ne gre vse brezposelne mame metati v isti koš.
|
|
|
|