Magi* -> RE: bi ostale doma, če bi imele dovolj cvenka? (26.9.2007 3:12:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: SanjaS A, tako .. Zdi se mi da večina enači službo z delom z odraslimi ljudmi in dom z delom z malimi ljudmi in gospodinjstvom??? Včasih kdo reče, da bi bil najbolj srečen, če bi imel dovolj denarja da bi počel kar bi hotel. No, in moje vprašanje je bilo v tem smislu. Kaj bi počele, če bi imele dovolj denarja in časa, da bi počele kar bi hotele? Bi kljub temu hodile v službo? Ne bi počele kar ste si vedno želele in pri tem vključile svoje otroke?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] kontradiktorna si. najprej si pisala, da bi ostala ženska doma in se posvetila otrokom in gospodinjstvu, sedaj pa, da bi lahko delala, kar bi želela. to dvoje ni enako, še posebej, če sovražiš bit samo gospodinja. če denar ne bi bil problem, bi dec bil doma gospodinja, jaz pa bi uresničila moje neuresničene želje, ki se nanašajo na ustvarjanje in tudi služenje cekinov, ne vidim pa kako bi lahko "pri tem vključila svoje otroke" bolj kot, če hodim v službo. da sem samo doma, gospodinjim in se ukvarjam z otroci, to pa ni zame. uvenem kot poljski mak v vazi.
|
|
|
|