Majchi
|
Myska, jaz te čisto razumem. Pri nas je bilo čisto isto. Prva 2 tedna, ko smo prišli iz P je po cele dneve spala, na 4 ure pa se je zbujala za dojenje, podnevi in ponoči. Potem se je pa naša pravljica končala. Čez dan ni spala praktično nič. Tako kot pri tebi, morda na joški za nekaj minut. Ko sem se odmaknila, se je tudi ona zbudila. Isto sem imela obdobje, ko se mi je mešal. Rešitev? Jaz sem se sprijaznila s tem, da moj otrok podnevi pač ne spi. Jutri bo stara 4 mesece in edina razlika je v tem, da se zdaj tudi sama zamoti (približno od 2,5 meseca dalje). Ona npr. leži v igralnem centru ali pa v ležalniku, jaz pa kuham ali pa pospravljam, celo za net in RR si vedno najdem čas . Vse delam po obrokih. Malo pospravim, sem malo z njo, pa jo spet uturim v igralnico, pa grem skuhat, potem greva npr. ven, vmes pa itak dojenje, previjanje in mine dan. Pol ni narejenega, več ali manj sem dostikrat lačna, ker prideva iz sprehoda in najprej njo podojim, potem sebi štimam,... Vse je nekako na pol narejeno ali pa začeto in nedokončano,... Pa boli me! Sem se na začetku skoz neki sekirala, pa se res ne mislim več. Je pa čedalje bolj pridna, tako da jo lahko dam npr. tašči tudi za 3 ure. Ona je vsa vesela, ker je z njo, jaz se pa npr. zakadim v stanovanje in ga res pospravim. Mal pa še kdo drug pomaga. Ponoči smo imeli pa isto kot vi. Ampak meni je to dovolj spanja in se mi je do sedaj vedno zdelo, da imamo luksuz. Od 21ih do 7ih, vmes pa na začetku 2x dojenje, od 2.meseca naprej pa samo 1x . Men je to super. Jaz upam, da bo tudi pri vas minilo. Boš vidla, vsak teden se pozna. In kmalu se bo sama malo zamotila v ležalniku ali pa med igračami. Ti pa izkoristi! Jaz sem npr. za kuhanje in internet, nekdo drug naj pa za počitek in za spanje. Važno je, da si psihično sproščena. Da boš pa to dosegla, se moraš pa sprijaznit s situacijo in svoj tempo prilagodit dojenčku. In ko se ga boš končno navadila, otroček spremeni tempo in ti najprej spet nič ni jasno, potem pa se spet prilagodiš na nove finte in tako pač mine leto. . . . Potem imaš pa že drugega . Saj bo!
|