|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj je večja odločitev?
14.9.2007 21:06:00   
žmož
Otrok- midva z user posted image  sva si dala "pečat" z otrokom-ni potrebe po poroki, čeprav se niso vsi strinjali z tem,

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.9.2007 21:08:34   
Anonimen
Oboje je enakovredno, če ti oboje veliko pomeni.
Če poroka ni samo kos papirja ampak nekaj 'več', potem je to popolnoma enakovredna odločitev.

Ne vem meni se zdi, da s poroko nekako daš tisti tihi pristanek, da nekoč otroci tudi bodo. Saj je otrok le sad neke ljubezni. No vsaj bil naj bi. Pa dostikrat temu ni tako. Kakor ni nujno poroka vrhunec neke ljubezni z zaobljubo vdanosti 'za večno'.

Meni osebno oboje spada v isto kategorijo. In poroka in otroci.

Konec koncev če smo čisto pošteni. S partnerjem naj bi bil do smrti, z njim naj bi delil srečo in veselje, žalost in bolečino, ob partnerju naj bi se postaral. Pravim naj bi se, ker to ni nujno.

Otroka pa rodiš, ga ljubiš in vzgajaš, trudiš se mu dati najboljšo popotnico za življenje in se ga potrudiš vzgojiti v neodvisno, samostojno osebo, ki ve kje so njegove korenine in ima krila, da lahko poleti. To pomeni, da bo nekega dne otrok razprl krila in poletel. Še vedno bo to tvoj otrok, ampak bo odšel in to s popotnico, ki mu jo bodo starši dali.
In par bo ostal sam. In to pomeni tisto za večno.
Otrok nam je dan na posodo ne v last. In tudi, ko bo odšel bo to še vedno naš otrok. In lahko se vrača domov, lahko pa odide enkrat za večno.
S partnerjem je pa malo drugače. Partner ostane. Vsaj naj bi ostal. In z njim je potrebno potem preživeti tisti preostanek življenja, ko ostane gnezdo prazno.

In če hočeš mirno previhariti skozi srednja leta in zavoziti v starost moraš znati najti ravnovesje med brezpogojno ljubeznijo do otroka in partnerja.

Samo moje skromno mnenje...sicer kdo sem pa jest?

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
14.9.2007 21:18:50   
blue sky
Meni je največ pomenila odločitev za otroka, poroka me pa ne zanima ... sploh ... sem raje na koruzi user posted image .

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.9.2007 21:19:13   
purple
PikecO RR, popolnoma se strinjam s teboj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.9.2007 21:41:26   
Naja30
Otrok.

Poroka je ali ni. Ljubezen je ali ni. List papirja mi ne pomeni nič, le to da človeka ljubim nekaj pomeni. in ja, sva poročena.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.9.2007 0:12:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Kaj je večja življenjska odločitev? Poroka ali otrok?

Otrok.

Aja...pa a resnično obstajajo ljudje ki mislijo da poroka ali otrok pripomore k lepšemu življenju, če do takrat ni bilo lepo

Na žalost ja. Predvsem na žalost otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
15.9.2007 8:43:33   
jinksy
Za moje pojme definitivno otrok. Na žalost pa današnja praksa in način življenja, ki ga živimo kažeta na to, da se po večini dela večji cirkus okrog poroke, ki za moje pojme ne pomeni nič drugega kot podpisan list papirje in lahko z nekom, ki ga imaš rad prav tako lepo živiš brez njega, kot pa otrok, kateri ostane del tebe vse do smrti, ne glede na njegovo starost,je še vedno vse življenje tvoj otrok. To je življenska odločitev, ne pa poroka (ta se večkrat izkaže kot življenska napakauser posted image .)Mal heca...
To je moje mnenje....

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.9.2007 9:27:38   
polona2
Otrok. Poroka meni osebno ne pomeni nič.

(odgovor članu jinksy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
15.9.2007 11:40:32   
visnjaaa
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

otrok... otroka imaš za večno...ni nujno pa da bo poroka večna

Kje pa, karmy .... samo tam nekje do mal čez dvajsetega leta starosti, potem gre za sebe ( dobro, ne bom napisal, kako potem prevzameš vlogo tako zelo "zloglasne tašče" user posted image  ). Res, tudi potem je še vedno tvoj otrok, biološko gledano. Ampak definitivno si potem dejansko brez otroka, ko se slednji osamosvoji .... tako pač gre life, tudi pri nas je šel  user posted image .

Glede vprašanja na temi pa - obe odločitvi se mi zdita pomembni. Nobena bolj ali manj od druge, ampak pomembni vsaka zase in neodvisno od druge. In tudi nista edini dilemi v človekovem življenju.

Bravo daddy dobro si tole napisal -  se popolnoma strinjam s tabo!user posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.9.2007 12:19:49   
Nasy
Mene pa moti to, ko sva se midva poročila in sporočala to novico okoli, se je vsak takoj vprašal : >A je noseča<user posted image Kot da se poročiš samo za touser posted image
Oboje je velika odločitev, jaz nebi primerjala. Ker tudi poroka je del naju, del mene. Nisva imela velike poroke, nisva imela velikega cirkusa ampak je veliko pomenilo. Odvisno, kako si vzameš vse skupaj, vsak gleda na to malo drugače.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.9.2007 16:59:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

No, ne moreš primerjat poroke in otroka.

Ja user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
15.9.2007 19:58:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
15.9.2007 20:04:40   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR

Če poroka ni samo kos papirja ampak nekaj 'več', potem je to popolnoma enakovredna odločitev.

Ne vem meni se zdi, da s poroko nekako daš tisti tihi pristanek, da nekoč otroci tudi bodo. Saj je otrok le sad neke ljubezni. No vsaj bil naj bi. Pa dostikrat temu ni tako. Kakor ni nujno poroka vrhunec neke ljubezni z zaobljubo vdanosti 'za večno'.

Meni osebno oboje spada v isto kategorijo. In poroka in otroci.

Konec koncev če smo čisto pošteni. S partnerjem naj bi bil do smrti, z njim naj bi delil srečo in veselje, žalost in bolečino, ob partnerju naj bi se postaral. Pravim naj bi se, ker to ni nujno.

Otroka pa rodiš, ga ljubiš in vzgajaš, trudiš se mu dati najboljšo popotnico za življenje in se ga potrudiš vzgojiti v neodvisno, samostojno osebo, ki ve kje so njegove korenine in ima krila, da lahko poleti. To pomeni, da bo nekega dne otrok razprl krila in poletel. Še vedno bo to tvoj otrok, ampak bo odšel in to s popotnico, ki mu jo bodo starši dali.
In par bo ostal sam. In to pomeni tisto za večno.
Otrok nam je dan na posodo ne v last. In tudi, ko bo odšel bo to še vedno naš otrok. In lahko se vrača domov, lahko pa odide enkrat za večno.
S partnerjem je pa malo drugače. Partner ostane. Vsaj naj bi ostal. In z njim je potrebno potem preživeti tisti preostanek življenja, ko ostane gnezdo prazno.

In če hočeš mirno previhariti skozi srednja leta in zavoziti v starost moraš znati najti ravnovesje med brezpogojno ljubeznijo do otroka in partnerja.

Samo moje skromno mnenje...sicer kdo sem pa jest?

Se strinjam, ful lepo napisano.user posted image
Tudi meni najina poroka nikoli ni pomenila zgolj "list papirja". V to sem se zavestno podala, s trdnim namenom, da s svojim možem ostanem v dobrem in slabem do konca življenja, če se bo dalo, pa še po tem. Zame to ne velja, da če se bova dvakrat narobe sprdnila, eh, se bova pa ločila.
Za svoje otroke bi pa itak dala svoje življenje, gotovo, pomenita mi nekaj najlepšega, kar se mi je v življenju lahko zgodilo. Zanju se počutim odgovorna. Odgovorna, da ju ljubim, taka kot sta, da jima pomagam odrasti, da jima pokažem življenje.
Tako da se res ne bi mogla odločiti za eno ali drugo, ker sem oboje vzelo skrajno resno.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
15.9.2007 21:21:33   
Pupica
Otrok.

S tem dobesedno nekoga zaznamuješ.
Poročiš in ločiš pa se lahko vsako leto, pa za to nikogar ne zaznamuješ. Nikogar ne narediš odvisnega od sebe. In življenje niti živl.sloga ti zaradi poroke ni potrebno spreminjati in prilagajati.

Definitivno otrok!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.9.2007 21:25:19   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: pupic@

Otrok.

S tem dobesedno nekoga zaznamuješ.
Poročiš in ločiš pa se lahko vsako leto, pa za to nikogar ne zaznamuješ. Nikogar ne narediš odvisnega od sebe. In življenje niti živl.sloga ti zaradi poroke ni potrebno spreminjati in prilagajati.

Definitivno otrok!!!

Ravno otroka in poroke ne morem primerjati. Ampak mi je slično. Želim se poročiti s človekom, s katerim bi si/sva si ustvarila družino. Meni poroka ni ravno to, da če ne gre pač ne gre. Ker mi je precej premišljeno dejanje. Otrok pa itak. Pri obeh mi je pomembno tudi to, da sta oba partnerja za stvar. Sicer pri otrocih to nekateri res grdo izkoriščajouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
15.9.2007 22:21:19   
NENAJANI

A je res potrebno več priprav in premišljevanja pred "podpisom papirja" kot pred ustvarjanjem novega življenja?
Ne večja odločitev je bila za otroka. Sva se odločala kar nekaj mesecev. 
Za poroko pa je bilo čisto spontano. Kikija sva že imela, jaz sem gledala nek film, on pa je bral revijo v kuhinji. Kar naenkrat sem šla v kuhinjo in mu rekla: "Čuj, a bi se midva uženla?!"user posted image Je rekel: "No, pa se dejva!"  Čez en mesec sva imela pa poroko. Vse na hitro, brez komplikacij! user posted image
Nobene odločitve pa nisva obžalovala!

Aja...pa a resnično obstajajo ljudje ki mislijo da poroka ali otrok pripomore k lepšemu življenju, če do takrat ni bilo lepouser posted image
Mislim, da obstajajo taki, ki to verjamejo. Ampak resnica je daleč od tega. Najina največja preizkušnja v odnosu je bila, ko sva dobila otroka. Je postalo težje. Nisva bila samo midva, sedaj smo trije. K sreči se dobro razumeva in sva zato tudi lahko ostala skupaj.  In sedaj smo vsi trije srečni v naši mali družinici!!

MATI RAZUME, ČESAR OTROK NE POVE.

judovski pregovor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.9.2007 22:52:01   
BAMBINA_
Po ogromno prebranih zgodbah na RRju pa imajo vsi že otroke, enega ali celo več...in se šele sedaj sprašujejo če imajo sploh funkcjonalno partnerstvo. Za moje pojme je to treba poštimat pred otroki. In se za otroke dost odgovorno odločit, ne pa samo na podlagi želja.

No ja... Lahko vse temeljito in tehtno premisliš, načrtuješ in se odgovorno odločiš za otroka, potem ko sklepaš, da je vajino partnerstvo funkcionalno. Ampak na žalost (ali pa na srečo user posted image ) je ljubezen spontana, kakovost dolgoletnih medsebojnih odnosov je nepredvidljiva, čeprav je danes še vse tako popolno, se lahko s časom vsa ta "funkcionalnost" poruši... četudi je ta zveza v času njenega razcveta, ko je bilo še vse idealno, dala otroke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
15.9.2007 23:08:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Po ogromno prebranih zgodbah na RRju pa imajo vsi že otroke, enega ali celo več...in se šele sedaj sprašujejo če imajo sploh funkcjonalno partnerstvo. Za moje pojme je to treba poštimat pred otroki. In se za otroke dost odgovorno odločit, ne pa samo na podlagi želja.

No ja... Lahko vse temeljito in tehtno premisliš, načrtuješ in se odgovorno odločiš za otroka, potem ko sklepaš, da je vajino partnerstvo funkcionalno. Ampak na žalost (ali pa na srečo user posted image ) je ljubezen spontana, kakovost dolgoletnih medsebojnih odnosov je nepredvidljiva, čeprav je danes še vse tako popolno, se lahko s časom vsa ta "funkcionalnost" poruši... četudi je ta zveza v času njenega razcveta, ko je bilo še vse idealno, dala otroke.

Ja tud res. Ampak ogromno zgodb kle gor je blo že v štartu takih-nefunkcjonalnih. Po prebranem pač. Jasno pa da nikoli ne veš kako bo.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
15.9.2007 23:11:10   
ttdr
Če si želita otroka, mu gotovo želita vse najboljše in k najboljšemu gotovo sodi urejena družina. Že res, da so eni poročeni pari obupni, zunajzakonskih je pa še veliko več takih.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 44
16.9.2007 0:22:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Glede vprašanja na temi pa - obe odločitvi se mi zdita pomembni. Nobena bolj ali manj od druge, ampak pomembni vsaka zase in neodvisno od druge. In tudi nista edini dilemi v človekovem življenju.

Točno. Ne da se ju primerjat, a obe pomenita odločitev. Koliko je katera od njiju pomembna in velika, pokaže čas.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
17.9.2007 7:29:12   
srki
Za moje pojme otrok.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 46
17.9.2007 21:15:20   
Colt
Ok, sedaj bom verjetno dregnil v osje gnezdo user posted image
Najprej...se povsem strinjam s Purple, Pikecom in še kero v tej smeri.

Za vse ki pravite da je poroka ''kos papirja'', potem po moje popolnoma napačno dojemate poroko. Oz jo dojemate ''trendovsko'', tako kot vam narekujejo trenutni trendi, ''moda'' in kaj je ''in''. Naj pojasnim...podivjani materializem in  liberalizem brez mej ustvarjata ''famo'' da je poroka nekaj minljivega, nepotrebnega, ukalupljajočega in  ''starinskega''.  To npr danes tuli 70% najstnic, ker skušajo biti moderne.

Kaj je res poroka? Kaj pomenijo besede ''V DOBREM IN SLABEM''? Kaj je zaobljuba drug drugemu, pred ljudmi in pred Najvišjim? Kaj pomeni ''dokler vaju smrt ne loči''?

Ja, to pa je obratna linija ki je POPOLNOMA obratno sorazmerna z linijo novodobne potrošniške miselnosti. Kaj to pomeni? Da ne cilja na LASTNI egoizem in lastne užitke temveč prisega na SKUPNOST dveh ljudi in kasneje družine...na skupnost kjer se je treba BORITI, švicati in se razdajati za uspeh. Da ne vržeš puško v koruzo ob prvi težavi, temveč jo skušaš prebroditi in daš vse od sebe.

Vsaj tako jaz razumem ta ''v dobrem in slabem'', pa ne mi zameriti.

In kje je sedaj tisti ''list papirja''? Hja, če res mislite da je to samo list papirja...ga bo odnesla že prva sapica. Garant!

Grega

ps. Poroka in otrok sta dvoje pojmov ampak gresta skupaj z roko v roki in oba pojma zahtevata celega človeka. Oz še boljše....cel par dveh ljubečih ljudi. Več daš, več sprejemaš.

ps. Da ne bo pomote, poroka ni noben garant za nič, ampak če jo jemješ resno in odraslo, z vso odgovornostjo...potem se boš potrudil za vse kar prinese le ta. Ni lahko in ni vedno uspešno...ampak mam občutek da se ljudje danes vse preveč zlahka ločujejo.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 47
17.9.2007 21:16:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Ok, sedaj bom verjetno dregnil v osje gnezdo user posted image
Najprej...se povsem strinjam s Purple, Pikecom in še kero v tej smeri.

Za vse ki pravite da je poroka ''kos papirja'', potem po moje popolnoma napačno dojemate poroko. Oz jo dojemate ''trendovsko'', tako kot vam narekujejo trenutni trendi, ''moda'' in kaj je ''in''. Naj pojasnim...podivjani materializem in  liberalizem brez mej ustvarjata ''famo'' da je poroka nekaj minljivega, nepotrebnega, ukalupljajočega in  ''starinskega''.  To npr danes tuli 70% najstnic, ker skušajo biti moderne.

Kaj je res poroka? Kaj pomenijo besede ''V DOBREM IN SLABEM''? Kaj je zaobljuba drug drugemu, pred ljudmi in pred Najvišjim? Kaj pomeni ''dokler vaju smrt ne loči''?

Ja, to pa je obratna linija ki je POPOLNOMA obratno sorazmerna z linijo novodobne potrošniške miselnosti. Kaj to pomeni? Da ne cilja na LASTNI egoizem in lastne užitke temveč prisega na SKUPNOST dveh ljudi in kasneje družine...na skupnost kjer se je treba BORITI, švicati in se razdajati za uspeh. Da ne vržeš puško v koruzo ob prvi težavi, temveč jo skušaš prebroditi in daš vse od sebe.

Vsaj tako jaz razumem ta ''v dobrem in slabem'', pa ne mi zameriti.

In kje je sedaj tisti ''list papirja''? Hja, če res mislite da je to samo list papirja...ga bo odnesla že prva sapica. Garant!

Grega

ps. Poroka in otrok sta dvoje pojmov ampak gresta skupaj z roko v roki in oba pojma zahtevata celega človeka. Oz še boljše....cel par dveh ljubečih ljudi. Več daš, več sprejemaš.

ps. Da ne bo pomote, poroka ni noben garant za nič, ampak če jo jemješ resno in odraslo, z vso odgovornostjo...potem se boš potrudil za vse kar prinese le ta. Ni lahko in ni vedno uspešno...ampak mam občutek da se ljudje danes vse preveč zlahka ločujejo.

user posted image user posted image  Kot vedno!

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
18.9.2007 11:40:35   
LIDJOČKA
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR

No dokler nisem prebrala tega, bi tudi jaz takoj odgovorila, da je pomembnejša odločitev za otroka. Tole mi je pa dalo malo mislit in se s tem popolnoma strinjam.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
18.9.2007 12:27:59   
Anonimen
meni oboje veliko pomeni,
zame to ni bila odločitev, prej želja,
najprej sva si zaželela otroka, ko sem zanosila, sva se odločila-zaželela, da bi se še poročila,
za stvari, ki si jih želiš se ni težko odločiti,
razlogov za in proti nisem/sva tehtala,
enostavno se je zgodilo.

(odgovor članu LIDJOČKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?