Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:09:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Otrok defenitivno. Poroka ti ne prinasa nobenih dodatnih odgovornosti, ce bos hotel partnerja zapustit, ga bos s papirjem ali brez, za otroka si pa odgovoren vsaj do njegove polnoletnosti in si ga dolzen prezivljat. Ok, jaz itak vem, da bom poroko nacrtovala do potankosti, ker mi je to pac v veselje (bi ze kar zdaj vse si zamislila, haha), prav tako pa bo nacrtovan tudi otrocicek. AMPAK .. najprej itak faks, stanovanje, nekje vmes poroka in sele potem otroci. Ker ne bom imela otrok, dokler bova zivela vsak na svojem koncu. In dokler ga ne bom zmozna prezivet, brez da bi se morala ful ful ful odpovedovati - skratka, da bi morali biti na robu prezivetja, raje se malo pocakam in s tem tudi otroku nudim dostojno zivljenje. Poroka je pac enkraten strosek (ce ze tko gledam, kar se materializma tice), za neketere zgolj papir, drugim nekaj pomeni (nadgradnja zveze itd.). Rad se imas lahko vseeno in zivis skupaj do konca svojih dni ... LP
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:11:40
|
|
|
|
Anonimen
|
No jaz isto razmišljam. Razen tistga dela o poroki, ker se ne bom poročila
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:13:31
|
|
|
|
Blejka26
|
jaz tud pravim da je otrok.Poroka je zame podpis papirja in nov prstan na roki,potem pa je zopet vse po starem..otrok pa je bitje ki mu podariš življenje,za katerega skrbiš in ti življenje naredi drugačno.Poroka ti ga ne.to je moje mnenje a vsak ima drugačnega
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:13:59
|
|
|
|
Mešamdrek
|
V glavnem vprašanje je: kaj se vam zdi večja odločitev, poroka ali otrok? Definitivno otrok.
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:22:55
|
|
|
|
Shorty_
|
Pomembnejša odločitev je seveda otrok. Jaz sem zanosila ne načrtovano vendar sva si otroka oba želela planirala sva zanositev pol leta kasneje. Ko sem mu povedala da sem noseča mi je predlagal poroko saj je moja kolegica non stop penila in govorila kok problemov ima zaradi papirjev ker nista poročena, meni pa se zdi poroka samo neka potrditev na papirju in seveda dan ki je namenjen samo mladoporočencema in moj je bil sanjski
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:34:05
|
|
|
|
Anonimen
|
No, ne moreš primerjat poroke in otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 16:55:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess No, ne moreš primerjat poroke in otroka. To vprašanje sem dala sam zarad določene teme. K mi ni logično kako se lahko kdo odloči z nekom za otroka če niti na poroko oz. koruzništvo ni pripravljen
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 17:00:03
|
|
|
|
VERONICA
|
Poroka je pac enkraten strosek Pa ni, Ribica, jaz sem se že 2X, pa nič ne vem kaj me še čaka v življenju...
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 17:18:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Karin, jaz bi drugače postavila vprašanje. Ali ti otrok oz. poroka res dajeta garancijo za partnersko zvezo? A je to nuja za uspešno partnersko zvezo?
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 17:36:28
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Zame definitivno otrok. Tist papir ne bo spremenil nič. Če se prej ne razumeš te tudi list ne bo rešu. Moje mnenje pač. Je pa res da poznam nekaj primeru, ko so mislili da če bodo imeli otroka da se bodo boljše razumeli. Ja sigurno se...?
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:22:35
|
|
|
|
karmy
|
otrok... otroka imaš za večno...ni nujno pa da bo poroka večna
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:23:08
|
|
|
|
karmy
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77 Karin, jaz bi drugače postavila vprašanje. Ali ti otrok oz. poroka res dajeta garancijo za partnersko zvezo? A je to nuja za uspešno partnersko zvezo? NE in pika
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:23:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Defintivno je potrebno veliko več premisleka preden se odločiš za otroka. In ko se odločiš, je dobro še enkrat premislit. Zmotno je razmišljanje da bo zvezo rešil, da če bosta imela otroka bo vse čisto drugače. Veliko je žensk, ki želijo z obdržati moškega ali še z enim reševal krizo v partnerstvu. Ponavadi sledi še večji prepad med njima...... Ko se enkrat odločiš biti starš ni več poti nazaj, to je vloga za celo življenje. Poročiš pa se lahko kolikokrat se želiš in ločiš prav tako.
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:31:26
|
|
|
|
najina pikica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: srček Defintivno je potrebno veliko več premisleka preden se odločiš za otroka. In ko se odločiš, je dobro še enkrat premislit. Zmotno je razmišljanje da bo zvezo rešil, da če bosta imela otroka bo vse čisto drugače. Veliko je žensk, ki želijo z obdržati moškega ali še z enim reševal krizo v partnerstvu. Ponavadi sledi še večji prepad med njima...... Ko se enkrat odločiš biti starš ni več poti nazaj, to je vloga za celo življenje. Poročiš pa se lahko kolikokrat se želiš in ločiš prav tako. se čist strinjam s teboj......no drgač pa je pri nama z mojim zdaj možkom tut načrtovanaje poroke bila neka posebna odločitev.....(se ne mislim kej hitr,oz sploh ne, ločit )
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:44:09
|
|
|
|
hanakz
|
Če misliš s poroko resno (do konca svojih dni, v dobrem in slabem...) je to prav tako pomembna odločitev kot odločitev za otroka. Sicer pa bi rekla, da je odločitev za poroko bolj premišljena, za otroka pa bolj instinktivna.
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:47:45
|
|
|
|
Vijoličarka
|
Zdaj, ali ti misliš poroka kot odločitev za skupno življenje s partnerjem (torej tudi koruzništvo) ali poroka kot obred? V prvem primeru, definitivno mislim, da je odločitev za partnerja pomembnejša od odločitve za otroka. Res boš vse življenje mama, ampak tudi partner, s katerim boš imela otroka, bo vse življenje oče tvojega otroka, pa če ostaneta skupaj ali ne. In izbira tega partnerja in kasnejši odnosi z njim, bo imela zelo pomemben vpliv na kasnejše otrokovo življenje. V bistvu je otrok res najpomembnejša odločitev ampak v sklopu te odločitve je več podfaz: ne le dokončano šolanje, služba in ne vem kaj še vse, ampak predvsem tudi čim boljši oče temu otroku. Po najboljši moči. Če pa misliš poroko, kot obred, potem pa ni dileme: odločitev za otroka je definitivno pomembnejša.
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 18:58:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Vijoličarka, vprašanje je bilo kot odnos s partnerjem(lahko brez papirja) in odločitev za otroka. Ker jaz sem mnenja da se za otroka treba odločit takrat, ko imaš partnersko zvezo funkcjonalno, in si želiš bit z njim (poročen ali pa ne). Meni je to prva odločitev in brez nje se ne bi odločila za otroka. Nekak mi je to tako po stopničkah. Prvo dobro partnerstvo, potem otrok. Mi je pa še vedno otrok največja življenjska odločitev-dokončna. Po ogromno prebranih zgodbah na RRju pa imajo vsi že otroke, enega ali celo več...in se šele sedaj sprašujejo če imajo sploh funkcjonalno partnerstvo. Za moje pojme je to treba poštimat pred otroki. In se za otroke dost odgovorno odločit, ne pa samo na podlagi želja.
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 19:17:20
|
|
|
|
dory
|
poroka pa se mi zdi le del formalnosti in kup stroskov...ok,ce si vzgojen v takem stilu ok, drugac je pa ze bl pomemben,da se s partnerjem razumes in si ga predstavljas kot partnerja pri smucanju skozi zivljenje kot tudi da si ga predstavljas kot oceta tvojih otrok...ce je to to, potem po korakih do cilja :)
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 20:06:34
|
|
|
|
caillou
|
Pri obeh odločitvah je bil prisoten tako razum kot srce in vsaka posebej je bila zame zelo pomembna.
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 20:37:37
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: karmy otrok... otroka imaš za večno...ni nujno pa da bo poroka večna Kje pa, karmy .... samo tam nekje do mal čez dvajsetega leta starosti, potem gre za sebe ( dobro, ne bom napisal, kako potem prevzameš vlogo tako zelo "zloglasne tašče" ). Res, tudi potem je še vedno tvoj otrok, biološko gledano. Ampak definitivno si potem dejansko brez otroka, ko se slednji osamosvoji .... tako pač gre life, tudi pri nas je šel . Glede vprašanja na temi pa - obe odločitvi se mi zdita pomembni. Nobena bolj ali manj od druge, ampak pomembni vsaka zase in neodvisno od druge. In tudi nista edini dilemi v človekovem življenju.
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 20:39:24
|
|
|
|
Vijoličarka
|
Ja, Karin potem sva pravzaprav enakega mnenja. Odločitev za otroka je tesno povezana in prepletena z odločitvijo za partnerja. Otrok pač ni "samo mamin", z nekom si ga deliš. Poleg tega, res da si starš vse življenje, pa na začetku je otrok tako odvisen od tebe in toliko energije ti črpa, potem pa pride čas, ko je treba otroku pustiti oditi. In tudi za takrat je dobro imeti pravega partnerja, da ne visiš na otroku, da preneseš, da te več ne potrebuje toliko, kot te je. Da preneseš, da neka druga oseba (žena, mož) igra pomembno, pravzaprav prvo vlogo v njegovem življenju, pa da si ne domišljaš, da so vnuki tvoji otroci. Poleg tega naj bi bila odločitev za otroka skupna odločitev. Če se da. Življenje pa piše vse sorte zgodbe.
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 20:41:59
|
|
|
|
*viva*
|
Mislim,da je otrok res krona neke ljubezni. Seveda lahko pride kasneje do komplikacij v partnerstvu,tudi razhoda. Še vedno pa mislim,da se za otroka odločiš tisti trenutek,ko se čutiš dovolj zrelega in sposobnega. Na koncu koncev je otrok tu za vedno in ga ne moreš kr nekam pospravit. To pogledno se mi zdi,da mora biti par toliko zrel in zadovoljen,da si ga želita iz ljubezni in ne kot zdravilo za že zdavnaj propadlo partnerstvo. Poroka je pa pač papir. Seveda tudi pomembna odločitev. Še vedno pa se lahko ločiš. Papir prenese vse. Če nisi poročen si še vedno enako dober starš kot če bi bil. Tudi če si ločen. Če pa imaš otroka brez vsakšnega premisleka je pa pot veliko težja kot že tako je...
|
|
[Brisano sporočilo] 14.9.2007 20:42:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaj je večja odločitev? 14.9.2007 20:45:17
|
|
|
|
Naja31
|
Definitivno otrok. Meni se je zdelo čuno, kako so vsi (no, večina) reagirali, ko sem bila jaz noseča in potem sva povedala, da se bova poročila. Da bova imela otroka, se jim je zdelo čisto "normalno", ko sva pa rekla, da se bova poročila, so bili pa šokirani. Tega ne razumem.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?