|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekmurke, pomoč...
27.11.2004 10:48:32   
biba77
Ali pozna katera recept za "Prekmursko edinjačo (ali idinjačo)"?? :zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Moj ati vedno pravi, da je to njegova babica znala tako dobor speči, ampak je že pokojna in moja babica (njegova mama) tudi. On se je rodil v Tišini. Pa bi rada atija presenetila. :)
Lahko malo pobrskate???
Sicer pa sem zgodaj vstala - kljub vcerajsnji seansi, samo oblecena pa sem se vedno v pizamo. :)-:)-:)-
:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prekmurke, pomoč...
27.11.2004 10:55:08   
biba77
Hvala, Tia, ZLATA SI, :angel:!!!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prekmurke, pomoč...
27.11.2004 11:04:10   
tia
Tako biba77,sem že tukaj,

rabiš:
moka,malo soli,malo olja,1 jajce ,2 kapljici kisa
to vse skupaj omesiš na mehko.
Pustiš počivati 30 min.
Razvaljaš,potem pa vzameš v roke in daš v pomaščen pekač,ki ga pomakaš,testo razvlečeš,(to more biti kot večeno testo,za zavitek),razvlečeš čez rob pekača,na kotih prerežeš,nadevaš,pokriješ preko nadeva in daš pečt.
Nadev:
jabolka olupiš in naribaš,dodaš malo sladkorja.Na nadev lahko tudi daš malo tu pa tam kisle smetane.

Pečeš da je lepo rjavo pri 200°C.

DOBER TEK!

Tia

To je to,upam da sem vse dobro napisala in da razumeš kako in kaj.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prekmurke, pomoč...
27.11.2004 12:29:00   
biba77
Ja,
to bi lahko blo to. Ata mi je enkrat govoril, da je to njegova babica delala z mesanico ajdove in psenicne moke in da je namesto jabolk dala buce in se malo skute (ne samo smetano). Samo mislim, da so to potem samo variante.
Bom poskusila danes; ce rata...

Hvala se enkrat!

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prekmurke, pomoč...
27.11.2004 15:00:11   
Anitka
Hoj!

Bom še jaz babico malo povprašala in ti pošljem še jaz recept, ko ga dobim.

Pa pa,
Anitka:metulj:

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prekmurke, pomoč...
28.11.2004 9:33:05   
biba77
:((:((:((:((:((:((:((:((
Tia, :(,
ni bil pravi recept.

Ata pravi, da je to recept za "rejtaše". Sem spekla in se bo pojedlo, samo... :(:(:(

Pravi, da se imenuje idinjača zato, ker je ajda=idina (zato je v testu ajdova moka) in da mora biti kvašeno testo.

Mi lahko katera druga pomaga?

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prekmurke, pomoč...
28.11.2004 10:39:35   
tia
Biba77 oprosti,ali jaz sem vprašala mojo babico pa mi je rekla ta recept,veš od kraja do kraja delajo idinjačo drugače.

Oprosti,ona jo vedno dela tako iz vlečenega testa.

pa pa

Tia

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prekmurke, pomoč...
28.11.2004 10:45:44   
biba77
Oj, Tia :angel:,

ne se opravicevat, saj vem, da nisi vedla, kaj ima moj ati v spominu iz otroskih let...
Saj ves, nostalgija... Tudi to je bilo eno od peciv iz njegove mladosti, samo, zal, ni bilo tisto, ki si ga je on zapomnil. :zmeden:
Bom se naprej iskala...

Hvala,

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?