Prekmurke, pomoč... (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana



Sporočilo


biba77 -> Prekmurke, pomoč... (27.11.2004 10:48:32)

Ali pozna katera recept za "Prekmursko edinjačo (ali idinjačo)"?? :zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Moj ati vedno pravi, da je to njegova babica znala tako dobor speči, ampak je že pokojna in moja babica (njegova mama) tudi. On se je rodil v Tišini. Pa bi rada atija presenetila. :)
Lahko malo pobrskate???
Sicer pa sem zgodaj vstala - kljub vcerajsnji seansi, samo oblecena pa sem se vedno v pizamo. :)-:)-:)-
:miska:




biba77 -> Prekmurke, pomoč... (27.11.2004 10:55:08)

Hvala, Tia, ZLATA SI, :angel:!!!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
:miska:




tia -> Prekmurke, pomoč... (27.11.2004 11:04:10)

Tako biba77,sem že tukaj,

rabiš:
moka,malo soli,malo olja,1 jajce ,2 kapljici kisa
to vse skupaj omesiš na mehko.
Pustiš počivati 30 min.
Razvaljaš,potem pa vzameš v roke in daš v pomaščen pekač,ki ga pomakaš,testo razvlečeš,(to more biti kot večeno testo,za zavitek),razvlečeš čez rob pekača,na kotih prerežeš,nadevaš,pokriješ preko nadeva in daš pečt.
Nadev:
jabolka olupiš in naribaš,dodaš malo sladkorja.Na nadev lahko tudi daš malo tu pa tam kisle smetane.

Pečeš da je lepo rjavo pri 200°C.

DOBER TEK!

Tia

To je to,upam da sem vse dobro napisala in da razumeš kako in kaj.




biba77 -> Prekmurke, pomoč... (27.11.2004 12:29:00)

Ja,
to bi lahko blo to. Ata mi je enkrat govoril, da je to njegova babica delala z mesanico ajdove in psenicne moke in da je namesto jabolk dala buce in se malo skute (ne samo smetano). Samo mislim, da so to potem samo variante.
Bom poskusila danes; ce rata...

Hvala se enkrat!

:miska:




Anitka -> Prekmurke, pomoč... (27.11.2004 15:00:11)

Hoj!

Bom še jaz babico malo povprašala in ti pošljem še jaz recept, ko ga dobim.

Pa pa,
Anitka:metulj:




biba77 -> Prekmurke, pomoč... (28.11.2004 9:33:05)

:((:((:((:((:((:((:((:((
Tia, :(,
ni bil pravi recept.

Ata pravi, da je to recept za "rejtaše". Sem spekla in se bo pojedlo, samo... :(:(:(

Pravi, da se imenuje idinjača zato, ker je ajda=idina (zato je v testu ajdova moka) in da mora biti kvašeno testo.

Mi lahko katera druga pomaga?

:miska:




tia -> Prekmurke, pomoč... (28.11.2004 10:39:35)

Biba77 oprosti,ali jaz sem vprašala mojo babico pa mi je rekla ta recept,veš od kraja do kraja delajo idinjačo drugače.

Oprosti,ona jo vedno dela tako iz vlečenega testa.

pa pa

Tia




biba77 -> Prekmurke, pomoč... (28.11.2004 10:45:44)

Oj, Tia :angel:,

ne se opravicevat, saj vem, da nisi vedla, kaj ima moj ati v spominu iz otroskih let...
Saj ves, nostalgija... Tudi to je bilo eno od peciv iz njegove mladosti, samo, zal, ni bilo tisto, ki si ga je on zapomnil. :zmeden:
Bom se naprej iskala...

Hvala,
:miska:




Stran: [1]