tinaaja
|
lila, zal mi je, da se soocas s CF in da so jo ugotovili tudi pri drugem sinu. Sama sem prenasalec mutacije za CF. Moja starsa sta oba prenasalca in zal se je zgodilo,da sta obe sestri bili v tistih 25%, ki sta zboleli za CF. To je bilo pred 40 in 35 leti. Zal tu nimam dobre novice, saj sta obe pokojni. Ampak zelim ti povedat dve drugi stvari: prva je - ce bi moja mami obupala po tem, ko je zgubila dve hcerki, mene ne bi bilo. Verjela je in zaupala, da bom jaz zdrava. Kljub temu, da so ji ponudili AC, se ni odlocila zanjo. S partnerjem sva sla dve leti nazaj delat teste, ali sva prenasalca, on na sreco ni, kar je bila super novica. Ko sem razmisljala, ali bi sla prekinit nosecnost, ce bi AC pokazala, da bo otrok imel CF, mi je mami rekla, da naj nikakor ne razmisljam tako, da je imela dva bolna otroka in da ima lahko tudi tretjega ona, ce ga jaz ne bi zelela. To me je tok sokiralo, da sem se pri sebi odlocila, da ne bi mogla iti prekinit nosecnosti. Ampak na sreco moj ni prenasalec. tu pa se zacne druga stvar: zakaj ne prekinit? Ker so to v bistvu mentalno zdravi otroci in ker mi nihce ne bi mogel garantirat, da ne bo v naslednjih letih razvitega zdravila in bi jaz v bistvu splavila otroka, ki bi se ga dalo ozdravit. In tukaj ti zelim reci, da nikar ne izgubi upanja, da ne iznajdejo necesa, kar bo omogocilo morda celo ozdravitev. medicina dela cudeze, gre tok naprej, da to ni izkljuceno. ko sem raziskovala o CF, sem naletela na ameriske spletne strani, ki so mi dala upanje. A ves koliko ljudi v ameriki skoraj normalno zivi - pac pazijo pri prehrani, jemljejo encime, imajo sicer terapije, ampak!!! se porocijo, imajo otroke, so srecni! Zato bi ti svetovala, da malo poglej po teh spletnih straneh in navezi stike na forumu s tistimi, ki imajo podobno situacjo. CF ima tok razlicnih oblik, nekatere so zelo mile, druge pa zal tezke. dve leti nazaj sem veliko brala o CF, sem pozirala literaturo in iskala opcije,kako se odlociti. in takrat sem se odlocila, da bi obdrzala otroka. ce ti ni tezko povej malo,kaksne simptome imate, imas tapping masazo, dieto? drzi se, mamice imamo neizmerljivo moc in z njo bos premikala gore. ampak moras pa najti ventil, da bos dala iz sebe skrbi, zalost in jezo in si napolnila s pozitivno energijo