|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vneto oko - POMOČ!
9.9.2007 20:11:56   
spacey
A ima kdo kak nasvet kako naj si pomagam pri vnetju očesa? Komaj gledam, boli me, non-stop se mi iz njega cedi gnoj, poleg tega še jokam zraven, pa vedno bolj je natečeno. user posted image

Kak domač recept, da si pomagam?

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vneto oko - POMOČ!
9.9.2007 20:17:14   
Jančika_
Po mojih izkušnjah boš morala k zdravniku. Pri nas doma se še ni zgodilo, da bi se vneto oko pozdravilo samo, čeprav mi pri tamalih dveh vedno rečejo, da naj najprej nekaj dni spiramo z mlačno vodo in bo vredu. Ne, ne bo. Tako da zdaj se sploh ne dam odpravit in samo pokličem, naj pripravijo recept za Tobrex.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2007 20:25:50   
Anonimen
Kaj pa kakšen obkladek iz kamilic? Meni je vedno pomagalo.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2007 20:39:39   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Po mojih izkušnjah boš morala k zdravniku. Pri nas doma se še ni zgodilo, da bi se vneto oko pozdravilo samo, čeprav mi pri tamalih dveh vedno rečejo, da naj najprej nekaj dni spiramo z mlačno vodo in bo vredu. Ne, ne bo. Tako da zdaj se sploh ne dam odpravit in samo pokličem, naj pripravijo recept za Tobrex.

Se podpišem. Lahko greš tudi k dežurnemu, če imate kje blizu dežurno lekarno, ker z očmi se pa ni za hecat. Jaz ne grem k zdravnikom nikoli prej, dokler ni totalna kriza, ampak kadar se mi oko vname, grem pa čist prec.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2007 21:05:54   
spacey
Tamalemu se je prejšnjo nedeljo začelo gnojit eno oko, tako da  smo dobili kapljice Tobrex. Danes pa še meni.
Sem si pa prebrala v navodilih kaj in kako, tako da jih zdej tudi jaz uporabljam in sicer 2 kapljici na 4 ure. Piše pa, da če je hudo, da tudi 1-2 kapljici vsako uro.
Se mi kar mrena gnoja čez oko naredi. Zgleda, da se mi pod veko nabira gnoj oz., da je tam središče vnetja.

Hvala za pomoč! user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2007 21:16:43   
Tanayya29
jaz sem imela full probleme glede otečenga očesa pred enim letom.
tobrex mi ni pomagal,oko pa je fulll zatekalo..
tako,da me je zdravnica napotila kar na očesno.tam so mi pregledali oko,in bilo je samo hudo vnetjeuser posted image ...
tobrex mi je samo še bolj dražil in tam so mi dali samo recept za claritine in po 2 dneh je bilo vse okej.pa suhe obkladke!!ne kamilice!!suhe obkladke narediš tako,da robeč malo polikaš in si ga daš na oko!
poskusi z claritinom,sploh ,če se ti gnoji in ti tobrex ne pomaga! meni je pomagal claritin!

srečno!!!

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2007 10:12:55   
DANVARI
IZVIRNO SPOROČILO: spacey

Tamalemu se je prejšnjo nedeljo začelo gnojit eno oko, tako da  smo dobili kapljice Tobrex. Danes pa še meni.
Sem si pa prebrala v navodilih kaj in kako, tako da jih zdej tudi jaz uporabljam in sicer 2 kapljici na 4 ure. Piše pa, da če je hudo, da tudi 1-2 kapljici vsako uro.
Se mi kar mrena gnoja čez oko naredi. Zgleda, da se mi pod veko nabira gnoj oz., da je tam središče vnetja.

Hvala za pomoč! user posted image

ni nujno da ti bo tobrex pomagal meni je zdravnica trikrat kapljice menjala, da sva ugotovili katere so taprave, ker enostavno ni mogla ugotovit kaj mi draži oko. Ni se za zezat jaz sem na začetku tudi sama kapljice visine not dajala in si več škode kot koristi naredila ker so imele lih kontra učinek (mislim da so bile tiste, če se ti oči solzijo, jaz sem imela pa presuho oko) No v glavnem na koncu sem pristala na gelu, kar ni lih žur si v oko dajat.
Lahko da imaš pa kakšen tujek pod veko, pojdi raje k zdravnici da ti da napotnico za oftalmologa.

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2007 21:29:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

jaz sem imela full probleme glede otečenga očesa pred enim letom.
tobrex mi ni pomagal,oko pa je fulll zatekalo..
tako,da me je zdravnica napotila kar na očesno.tam so mi pregledali oko,in bilo je samo hudo vnetjeuser posted image ...
tobrex mi je samo še bolj dražil in tam so mi dali samo recept za claritine in po 2 dneh je bilo vse okej.pa suhe obkladke!!ne kamilice!!suhe obkladke narediš tako,da robeč malo polikaš in si ga daš na oko!
poskusi z claritinom,sploh ,če se ti gnoji in ti tobrex ne pomaga! meni je pomagal claritin!

srečno!!!

Hecno, jaz imam kar precej hude težave z očmi občasno, pa tudi hudo alergijo in večkrat dobim vnetje zato, ker na alergijo bakterija naredi pač totalno grozljivko na očeh. ampak moja zdravnica pravi, da je skoraj neverjetno, da bi človek imel gnojne oči samo zaradi alergije, da samo antihistaminik ne bo pomagal (claritine je antihistaminik, uporabljajo ga proti alergiji ali proti srbenju), da je skoraj vedno prisotna zraven infekcija in da se mora zdraviti bolj kompleksno. Tudi na očesni mi nikdar na gnojno oko niso dajali samo antihistaminikov, vedno ko antibiotik ni pomagal, so mi dali steroidna zdravila. Je pa resnica, da sama vedno, ko se mi začne vnetje, najprej v oko dam kapljice proti alergiji in če oko ni kaj dosti vneto, če gnoja še ni, čeprav čutim stanje očesa tik pred tem, da včasih kapljice pomagajo. Claritine pa itak skoraj vse leto jem, če hočem, da me oči ne srbijo.
Aja, kamilice so pa tudi meni odsvetovali.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2007 14:32:20   
Tanayya29
ja,se strinjam!
jaz sem mogla tobrex kapljice še naprej met.Po kapljicah sm bla še znosna,če sm si pa mazilo dala v oko ,pol sm bla pa čist otečena...najbrž sm imela še hujšo reakcijo na mazilo!
No meni se je po 14 dneh popravlo s claritinom,zdj pa ne vem,al je to blo to...
sm imela pa prvič v življenju tako okouser posted image ,in upam,da tudi zadnjič...
lp.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?