Gina -> RE: Vneto oko - POMOČ! (11.9.2007 21:29:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28 jaz sem imela full probleme glede otečenga očesa pred enim letom. tobrex mi ni pomagal,oko pa je fulll zatekalo.. tako,da me je zdravnica napotila kar na očesno.tam so mi pregledali oko,in bilo je samo hudo vnetje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ... tobrex mi je samo še bolj dražil in tam so mi dali samo recept za claritine in po 2 dneh je bilo vse okej.pa suhe obkladke!!ne kamilice!!suhe obkladke narediš tako,da robeč malo polikaš in si ga daš na oko! poskusi z claritinom,sploh ,če se ti gnoji in ti tobrex ne pomaga! meni je pomagal claritin! srečno!!! Hecno, jaz imam kar precej hude težave z očmi občasno, pa tudi hudo alergijo in večkrat dobim vnetje zato, ker na alergijo bakterija naredi pač totalno grozljivko na očeh. ampak moja zdravnica pravi, da je skoraj neverjetno, da bi človek imel gnojne oči samo zaradi alergije, da samo antihistaminik ne bo pomagal (claritine je antihistaminik, uporabljajo ga proti alergiji ali proti srbenju), da je skoraj vedno prisotna zraven infekcija in da se mora zdraviti bolj kompleksno. Tudi na očesni mi nikdar na gnojno oko niso dajali samo antihistaminikov, vedno ko antibiotik ni pomagal, so mi dali steroidna zdravila. Je pa resnica, da sama vedno, ko se mi začne vnetje, najprej v oko dam kapljice proti alergiji in če oko ni kaj dosti vneto, če gnoja še ni, čeprav čutim stanje očesa tik pred tem, da včasih kapljice pomagajo. Claritine pa itak skoraj vse leto jem, če hočem, da me oči ne srbijo. Aja, kamilice so pa tudi meni odsvetovali.
|
|
|
|