|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   migrena
7.9.2007 12:30:42   
lik
Cao,punce!
Po vcerajsnjem dnevu sem danes malo bolje.Izkljucili so mi sladkorno,kri je super,hemoglobin visok.Super splosno zdravnico imam,da se je tako zavzela zame.Koncno pa mi je postavila diagnozo sum na migreno.Drug teden grem se k nevrologu,potem bomo pa videli kako naprej.V glavnem sem v 15 tednu nosecnosti in sedaj to se ni tako nevarno kot je pa lahko v zadnjem trimesecju.Pomagajte mi s svojimi izkusnjami.Kot sem ze veckrat omenila na forumih je moja ginekologinja dr.Strazar-ne ravno radodarna za bolniske.V ponedeljek grem k njej .Upam na dober rezultat.Pravi zdravnica,naj se izogibam fizicnim naporom.Kako pa ob taksni sluzbi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: migrena
7.9.2007 13:43:46   
ULLA K
Živjo!
tudi jaz imam diagnozo kronična migrena - diagnizo so mi postavili že pred nosečnostjo in sem se zanjo tudi že več let zdravila. V prvem trimesečju nisem imela zaradi tega nobenih posebnih težav, v drugem pa so se začeli dolgotrajni in močni migrenski napadi, zdravljenje pa zaradi nosečnosti ni možno! Pomaga le počitek v temi in miru, pa še to le če pravočasno reagiraš. Zato sem v 4 mesecu poristala na bolniški! Komisija mi je na predlog G takoj v začetku odobrila bolniško vse do porodniške, saj ob takšni diagnozi izboljšanje skoraj ni možno in je res lahko nevarno.
Migrenski napadi so se mi vendarle v zadnjem trimesečju močno umirili - mogoče tudi zato, ker sem na bolniški, brez stresa in zdravo živim, ter hitro reagiram na začetku napadov. Kljub bolniški se veliko gibam na svežem zraku (sprehodi 2x na dan, po nasvetu G in osebnega zdravnika)...
Upam, da ti ne bodo potrdili takšne diagnoze, kajti migrene te res lahko onesposobijo tudi za več dni skupaj, bolečine so hude, pomaga pa pravzaprav nič, razen močnih tablet, ki pa jih ne smeš v nosečnosti jemati... če pa boš imela potrjeno takšno diagnozo, pa ti bolniška skoraj ne uide...srečno
lp

(odgovor članu lik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2007 15:23:34   
Slončica
Migrenske napade se moraš naučit prepoznat ob prvih pikih po glavi.Sama trpim za to nadlogo že od osnovne šole.Med nosečnostjo sem jih mela manj pogosto kot pa v normalnem stanju.Men pomaga izogibanje kakršnim koli agrumom in obvezno zjutraj kava,zadosti gibanja.Med nosečnostjo lahko vzameš edino lekadol,ki pa je milo rečeno ko bonbon v primerjavi z imigran pumpicami,ki pa jih ne smeš up. Vprašaj pri zdravniku če greš lahko na akupunkturo ali pa na akupresuro,men je pomagalo.
Upam da ti mineuser posted image  s čim manj glavoboli.

(odgovor članu lik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2007 18:54:11   
Majchi
Tudi jaz sem od pubertete dalje (s prihodom menstruacije) trpela za migrenami. To je trajalo nekje od 14. pa do 26. leta starosti. Ne pomaga nič! Ob napadu sem bruhala tudi do 10x. Migrene sem imela na začetku cca. 1x mesečno, na koncu pa že po 3x na mesecuser posted image ! Kjerkoli sem bila, pa naj je bilo to v šoli, kasneje v službi, na porokah, na dopustu, sem se morala izolirat in "preživet" napad sama, v temi in tišini.
Potem pa sem probala še s homeopatijo in sedaj že 2 leti uspešno živim brezuser posted image . Morda se pojavi 1x letno, ampak to je zame luksuzuser posted image . Vmes sem bila tudi noseča in sem rodila zdravo punčko. Celo nosečnost sem jemala homeopatska zdravila. Nevrolog mi je nekoč rekel, da je migrena oz. glavobol ena najbolj onesposobljujočih (a sem prov napisalauser posted image ) bolečin in sploh si ne predstavljam, da bi jo doživljala v nosečnosti. Rekel je tudi, da bit tisti, ki bi izumil zdravilo proti migreni, zagotovo dobil Nobelovo nagrado. No, meni se jih ne da čakat in sem se obrnila na homeopata. Priporočam!

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2007 21:43:10   
Pia77
Jaz imam migrene zadnjih 10 let, tudi v nosečnosti, po 10.tednu približno vsake 2 tedna. Pomaga samo to, če ob prvih znakcih glavobola hitro spijem dve tableti Lekadola in se uležem z mokro hladno brisačko na čelu (da slučajno ne izbruham tabletk)... Če imam srečo, hitro mine, sicer sem pa pečena za 2-3 dni... :)

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......