ULLA K -> RE: migrena (7.9.2007 13:43:46)
|
Živjo! tudi jaz imam diagnozo kronična migrena - diagnizo so mi postavili že pred nosečnostjo in sem se zanjo tudi že več let zdravila. V prvem trimesečju nisem imela zaradi tega nobenih posebnih težav, v drugem pa so se začeli dolgotrajni in močni migrenski napadi, zdravljenje pa zaradi nosečnosti ni možno! Pomaga le počitek v temi in miru, pa še to le če pravočasno reagiraš. Zato sem v 4 mesecu poristala na bolniški! Komisija mi je na predlog G takoj v začetku odobrila bolniško vse do porodniške, saj ob takšni diagnozi izboljšanje skoraj ni možno in je res lahko nevarno. Migrenski napadi so se mi vendarle v zadnjem trimesečju močno umirili - mogoče tudi zato, ker sem na bolniški, brez stresa in zdravo živim, ter hitro reagiram na začetku napadov. Kljub bolniški se veliko gibam na svežem zraku (sprehodi 2x na dan, po nasvetu G in osebnega zdravnika)... Upam, da ti ne bodo potrdili takšne diagnoze, kajti migrene te res lahko onesposobijo tudi za več dni skupaj, bolečine so hude, pomaga pa pravzaprav nič, razen močnih tablet, ki pa jih ne smeš v nosečnosti jemati... če pa boš imela potrjeno takšno diagnozo, pa ti bolniška skoraj ne uide...srečno lp
|
|
|
|