livia -> RE: v katero porodnisnico?! (7.9.2007 10:21:04)
|
Ko sem šla prvič rodit, sem tudi premišljevala ali naj grem v Lj ali Postojno. Sicer se za epiduralno že pred tem nisem odločila. Hotela sem it v Postojno predvsem zato, ker si lahko sam v sobi in ker ti dojenčka odpeljejo ponoči, da se naspiš. Na koncu sem šla rodit v Lj in ni mi žal. Danes vem, da bi umrla, če v sobi ne bi bile 3 mamice, ki bi malo poklepetale, si med sabo pomagale in delile izkušnje. Patudi brez moje pikice ponoči, si ne predstavljam. Lahko ti povem, da te obiski sigurno ne bodo motili oz. vsaj gledali te ne bodo, ker so to ponavadi ponosni očkoti in babice in dedki, ki imajo tistih par urc oči samo za svojega otročka oz. vnuka. Zdaj, ko čakam na drug porod sem spet v dilemi, ker mi je Postojna bliže, saj smo se preselili. Ravno sem imela namen na forum vprašat, če ti v Postojni dovolijo imet otroka čez noč pri sebi, ker ga jaz ne dam. Meni je bilo nekaj najlepšega, ko sem jo lahko ponoči opazovala kako spi, kako se preteguje, ko je zajokala, sva se podojili in skupaj zaspali naprej. Itak te pa takoj po prihodu domov, čaka otrok 24 ur na dan in takrat ti ga nihče čez noč ne odpelje, čeprav bi bilo kdaj fajn. Jaz bom šla verjetno tudi v drugo v Ljubljano, saj mi je najpomembneje, da ima otrok, če bi slučajno bilo kaj narobe, vso oskrbo na enem mestu. Poznam mamico, ki je rodila v Kopru, s tamalim so bile hude težave, da je komaj preživel, njega so odpeljali na intenzivno v Lj, ona je ostala v KP, mož je pa bil skoz na poti LJ-KP, ker je tamalemu vozil materino izčrpano mleko v Lj. In to par mesecev. Odločitev je tvoja.
|
|
|
|