|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko rečeš "NE"
4.9.2007 13:48:40   
doroteja23
Mene zanima kaj naredite ko svojim malčkom nekaj ne dovolite in tega ne uboga:
Ko mu rečeš 5X "Tega se ne sme!" ali " To je ajs!" ali " Ne tja!"
V glavnem ko je zraven beseda ne  in če ne posluša in še vedno to počne kaj naredite ko rečete 5x ali več!

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko rečeš "NE"
4.9.2007 13:52:18   
cuma
Običajno se to nam dogaja pri pitju (začne z veseljem polivat po tleh user posted image ). Takrat ji pač še šestič rečem NE in jo zelo ostro pogledam! Sledi odvzetje lončka in mora za sabo pobrisati (no ja, ... dobi kos pap.brisače in mi "pomaga").

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2007 13:54:06   
dory
oh jst recem ene 2x ne, potem pa ga primem in prestavim....ne izgubljam besed,...sploh pa potem ne,ker je ves histericen....ko se pomiri,pa predebatirava :)

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2007 14:04:22   
mert
Ja, tudi jaz se ne obremenjujem kaj dosti s tem kako bom odreagirala, da nebo kaj narobe... Kar je ne je ne in pika. Kar se mora se mora, pa če tudi včasih malo bolj na grobo - kot si rekla, ga primeš in bolj trdo prestaviš, vzamem iz rok in povem zakaj sem vzela iz rok, ga vzamem v naročje in ne izpustim, dokler ne obljubi, da ne bo več, če pa je stvar življenjsko nevarna, pa tudi kakšna po prstih ali ritki dobro dene. Otrok mora vedeti, da se določenih reči preprosto NE SME.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2007 15:38:12   
anais
Če jaz moji 2-letnici rečem NE, vklopi kajtebrižno polje. Se dela da ni slišala. Zato jo ponavadi po 3-h NE-jih kar primem in prestavim drugam. Včasih se pa potem še dret začne. Kdaj se jim bo dalo kaj dopovedat???

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2007 18:22:03   
doroteja23
To zato sprašujem, ker jaz ponavadi po tretjem Ne povzdignem glas in pootem moja pametna tašča začne z njenimi teorijami. KAo da se more z lepim in naj se ne derem in naj ji lepo povem. Če pa ji tri krat lepo rečem pa nič od tega. Je pa res da to dela samo takrat ko je tašča zraven. Ko sma same ne poskuša. Al pa ko je še kdo zraven. Tud ati.

(odgovor članu anais)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2007 18:24:35   
Anonimen
Če hoče slišat, sliši prvič user posted image .

Drugič, tretjič,......, desetič je stran vržena energija. Jo raje fizično premaknem, če je treba.

Vztrajam edino v doslednosti, da je je neka stvar vedno ne.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2007 18:55:15   
Lunca1
Pri nas te, če jo fizično premakneš, začne še tepsti in gristi.user posted image  Pri nas jo moraš bolj v kaj drugega usmerit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2007 21:32:38   
Sibil_
Ponavadi ga zapremo v sobo in ko se umiri/razjoka/izdere trmo/začne ubogat-potem pride sam ven.In če je treba gre pač 5 krat zapored v sobo, dokler ni ok.user posted image

LP,
SIbil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2007 23:30:04   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

oh jst recem ene 2x ne, potem pa ga primem in prestavim....ne izgubljam besed,...sploh pa potem ne,ker je ves histericen....ko se pomiri,pa predebatirava :)

Nekako v tem stilu ja. Če se mi zdi potrebno - ima le že 4,5 let - sledi še ustrezna sankcija za "gluhost". Če mi pa kaka tašća ali mati pametuje, ji odkažem njeno mesto in vljudno, a ledeno prosim, da se UMAKNE - TAKOJ! Pripomb pred otrokom ne toleriram od nikogar, ko pa mulca ni zraven, mi lahko svoje pove. Načeloma pri nas velja nenapisano pravilo, da se en v drugega ne vtikujemo, razen v res izrednih primerih. Pa resnici na ljubo se večkrat jaz vtaknem  "ta stare" kot oni vame.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2007 9:01:53   
*sanela*
Dvakrat ga opomnim, tretjič ga dam v kot za 2min.
Pri nas zaleže user posted image .

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2007 11:27:12   
honey
Ko je NE je NE! 1x, 2x, 3x povem, potem pa tisto stvar vzamem brez nadaljnje debate in nič ne razlagam in ne komentiram, zakaj sem vzela, ker točno ve. Včasih pa, kadar sem res slabe volje, samo rečem, da bo šla ta stvar v smeti in je takoj mir, tisto sekundo. Zato, ker ve, da bo šlo res v smeti, pa ni važno, kaj je. Ga je izučilo user posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2007 11:29:21   
Anonimen
Pri nas tega ni bilo. Če vidiš, da z NE nič ne dosežeš, potem raje umakni tisto, kar je NE. Ko bo otrok dovolj velik, bo pa razumel.

Neposredna povezava do sporočila: 13
5.9.2007 18:35:05   
Lidy
Pri nas je podobno.
Začeli smo s tem, da smo parkrat rekli ne, če ni zaleglo smo mu stvar odvzeli in razložili zakaj je tako. Če je začel z histerijo se ga pošlje v sobo, da se umiri, če udari ali brcne (kar je zdej v modi), dobi eno čez rit in v sobo, da se pomiri.
Sedaj smo že v tej "fazi", da ga pred sankcijo opozorimo, da smo mu že 2x rekli NE, pri tretjem NEju sledi zgornji postopek. Pa še kar gre user posted image  , kar upošteva pravilo 2 nejev.

V primeru babic, dedkov, pametnih tet in obiskov pa ponavadi otroka odpeljem stran (v drugo sobo) in takrat sledi pogovor, ki ponavadi zaleže. Neverjetno kako ob prisotnosti drugih ponavadi odreagira drugače. Zakaj tako? Ker sem opazila, da mu je grozno nerodno ratal, če je kregan pred drugimi. Prej mu je bilo vseeno, dober mesec pa ne več in pač ne želim, da bi se tako počutil.
Mogoče sem v zmoti ampak za enkrat je pač tako.

Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2007 8:52:06   
c7
Kaj pa vem, kako je že to bilo... user posted image  Nikoli nismo ničesar umikali, sta si kar dala dopovedati. Ampak vedno smo rekli, 'ne, zato ker,...' ne glede na starost. Četudi je sledilo samo, da se s tem ne igramo. Najbolj je to veljalo za hrano. In nikoli nobeden ni metal žlice ali hrane okrog. Na  okenski polici smo imeli kaktuse, daljince za celo škatlo, ...  telefoni izven dosega,... v kuhinji polne predale. Pa nista nikoli ničesar nosila ven. Očitno imamo nezanimivo stanovanje. user posted image

Mislim, da je bil NE večkrat za kakšno obnašanje: zahtevanje namesto prosim, dretje,... Tam pa smo dali vedeti, da se lahko pogovarjamo v mirnem tonu, in da se takšnemu načinu kominiciranja ne posvečamo. In bili smo dosledni, tako, kot so to že predhodnice povedale.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.9.2007 21:24:16   
Micy
IZVIRNO SPOROČILO: Lidy

Pri nas je podobno.
Začeli smo s tem, da smo parkrat rekli ne, če ni zaleglo smo mu stvar odvzeli in razložili zakaj je tako. Če je začel z histerijo se ga pošlje v sobo, da se umiri, če udari ali brcne (kar je zdej v modi), dobi eno čez rit in v sobo, da se pomiri.
Sedaj smo že v tej "fazi", da ga pred sankcijo opozorimo, da smo mu že 2x rekli NE, pri tretjem NEju sledi zgornji postopek. Pa še kar gre user posted image  , kar upošteva pravilo 2 nejev.

V primeru babic, dedkov, pametnih tet in obiskov pa ponavadi otroka odpeljem stran (v drugo sobo) in takrat sledi pogovor, ki ponavadi zaleže. Neverjetno kako ob prisotnosti drugih ponavadi odreagira drugače. Zakaj tako? Ker sem opazila, da mu je grozno nerodno ratal, če je kregan pred drugimi. Prej mu je bilo vseeno, dober mesec pa ne več in pač ne želim, da bi se tako počutil.
Mogoče sem v zmoti ampak za enkrat je pač tako.

Tudi pri nas je nekako takole. Samo da se meni včasih hoče tast kej umešat, pa hitr utišam njega (seveda na lep spoštljiv  način, mu rečem da svojega otroka bom vzgajala jaz, mi ne zameri ker ve da imam prav.) potem pa nadaljujem z tamalo.

Love is in di er.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.9.2007 13:53:15   
Naty*Taja
ANis zmeri slabše bo.... user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu anais)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.9.2007 14:01:16   
Naty*Taja
So pa ful različni mali. Tavečji je imel manijo na rože in je kr naprej preizkušal, če zdej pa že lahko prime to rožo! Pa je dobil frc po uhlčku - to mu je pa bilo tako neprijetno, da sem drugiš sam prste pripravljene na frc pokazal in je šel stran brez besed. Pri tamali pa samo bolj naglas rečem AJS in jo kr odkuri stran. Drugače pa tudi jaz menim, da drugi in nadaljni NE je brezpomena, ker dobro razumejo, kaj pomeni, samo pač preizkušajo svoje meje vedno znova....
Sem zadnjič brala en članek v MOjem otroku da otroci preprosto rabijo meje, da se lahko v svojem razvoju orientirajo! Pa po moje je čisto res. Nekaj takega, kot zakoni za nas... Pa zelo, zelo je pomembna usklajenost med vsemi osebki,ki so več z otrokom inpa doslednost vedno in povsod. Mi včasih kaka kolegica reče - pa sej ni nič hudga, če naprimer otrok suče gumbe na njihovem mirujočem štedilniku in ji kr povem, da kako hudiča bo otrok vedel, kdaj je štedilnik v uporabi, in kdaj ne? Vedno je ajs pa pika!

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.9.2007 11:34:40   
pupika
Joj tudi jaz nič ne morem dosešt s tem ne. Jaz mu ene 10*rečem NE, to ne sme delat, on pa me gleda pa se mi smeje pa pravi JA, kot da me izziva, pa ima samo eno leto. Sem ga parkrat tudi prestavla, pa sem ga pustila da se zdere, pa omare z salotejpem zalimala, ker mi je čisto vse ven zmetal, potem pa je tako jezen ker je zalimano in ne more odpret predala. Tudi v trgovini mi dela probleme, sva šla zadnjič v BabyCenter mi je začel iz polic metat po tleh, men pa tako nerodno. Upam, da jih bo minlo in bodo malo bolj začeli ubogat

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.9.2007 12:51:47   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: anais
Kdaj se jim bo dalo kaj dopovedat???

Nikoli.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu anais)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.9.2007 20:27:27   
rainbow
mislim, da okoli tretjega leta ali malo čez, vsaj jaz opažam pri moji 4-letnici, da neke stvari že ima za samoumevne, da se ne sme. medtem ko 2,5 letnica je še v procesu dojemanja. Ampak je tudi že bolje kot je bilo pred kakim pol letom.
Upanje obstajauser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.