Micy -> RE: Ko rečeš "NE" (10.9.2007 21:24:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lidy Pri nas je podobno. Začeli smo s tem, da smo parkrat rekli ne, če ni zaleglo smo mu stvar odvzeli in razložili zakaj je tako. Če je začel z histerijo se ga pošlje v sobo, da se umiri, če udari ali brcne (kar je zdej v modi), dobi eno čez rit in v sobo, da se pomiri. Sedaj smo že v tej "fazi", da ga pred sankcijo opozorimo, da smo mu že 2x rekli NE, pri tretjem NEju sledi zgornji postopek. Pa še kar gre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , kar upošteva pravilo 2 nejev. V primeru babic, dedkov, pametnih tet in obiskov pa ponavadi otroka odpeljem stran (v drugo sobo) in takrat sledi pogovor, ki ponavadi zaleže. Neverjetno kako ob prisotnosti drugih ponavadi odreagira drugače. Zakaj tako? Ker sem opazila, da mu je grozno nerodno ratal, če je kregan pred drugimi. Prej mu je bilo vseeno, dober mesec pa ne več in pač ne želim, da bi se tako počutil. Mogoče sem v zmoti ampak za enkrat je pač tako. Tudi pri nas je nekako takole. Samo da se meni včasih hoče tast kej umešat, pa hitr utišam njega (seveda na lep spoštljiv način, mu rečem da svojega otroka bom vzgajala jaz, mi ne zameri ker ve da imam prav.) potem pa nadaljujem z tamalo.
|
|
|
|