Gordana-3
|
jaz mislim, da ni dobro, če si več ur tam z otrokom. otrok potem misli, da boš cel čas poleg njega tudi v vrtcu. drejcdrejc, hitreje boš pustila otročka tam samega, hitreje se bo navadil. naša ta večja je tud vedno zajokala, ko sem jo pustila tam, toda vzgojiteljica je rekla, da se je hitro potolažila. ali pa je vzgojiteljica hotela potolažit mene , kdo ve, tega je že dve leti. sedaj uvajam ta manjšo 15 mesečnico. včeraj sem bila z njo tam kakšnih 40 minut, danes sem jo pustila za dve uri tam. tud druge mame so danes že pustile tam svoje malčke, tud 11 mesečne. natančnega dela vzgojiteljic tud jaz ne poznam, ne vem, kdaj jih previjajo in če jim operejo oz. obrišejo ritko z robčki. v glavnem imam samo pozitivne izkušnje tako z vzgojiteljico, kot s pomočnicami. ta večja nikoli ni imela vnete ritke. vem, da so ene mame prosile, da otročkom naj ritk ne čistijo z robčki, ampak z mokro coto in vem, da so vzgojiteljice to upoštevale. pri hrani vem, da so vedno dobili še, če so želeli. važno je, da vzgojiteljici zaupaš, da ji poveš, da jo vprašaš, če ti kaj ni jasno. seveda pa se moraš zavedati tudi tega, da je v skupini 14 takšnih malčkov med 1. in 2. letom, odrasli osebi sta le dve ... predstavljaj si, da se dva jočeta, ju je treba pocartat, eden se je pokakal, ta četrti je žejen, ta peti in šesti se kregata zaradi igračke, sedmi grize osmega ... norišnica. enkrat sem pripeljala ta večjo v vrtec ko so se ravno odpravljali ven. hodnik poln, 14 jih je treba obut, oblečt, nataknit kape, to traja tud pol ure, da se vsi porihtajo .... jaz občudujem te vzgojiteljice, res. v našem vrtcu imam izkušnjo le z eno vzgojiteljico in to letos že tretje leto in resnično je ZAKON, ta drugo šele spoznavam in občutek imam, da je tudi ona enkratna.
|