murkica
|
Ja no meni ni ta posnetek čisto nič grozen. Sama sem si želela biti ginekologinja, in seveda bi bila tudi potem zraven pri porodih, in se mi to ne zdi čisto nič groznega. Ja saj ne rečem, da izgleda lepo, samo s tem pač rešijo življenje mami in otročičku. Tudi sama sem bil rojena s carskim rezom. Mama je bila ena prvih, ki so ji začeli delati rez počez, in ne več čez cel trebuh. No in nič mi ne fali. Je pa res, da me je zdravnik ponesreči porezal po glavici, se nič ne pozna, da ne bo katera zagnala vika in krika, ampak je izgledalo tako kot praska. (in naj ponovim, da je bilo to 23 let nazaj) Res pa je, da nobena operacija ni prijetna in ne izgleda lepo. Meni so tudi mogli premakniti čeljust in so mi jo prežagali in postavili na pravo mesto in imam sedaj vijake in neke ploščice v glavi pa se nič ne pritožujem. To je bila pač nujna operacija, da mi nebi začeli izpadati zobje, ravno tako kot je nujen carski rez, ko se mati ne odpre, ali otroku začne pešati srce in podobno. Tako, da jaz gledam to iz te strani, da hvala bogu, da so se našli ljudje, ki so raziskali to področje in so zaslužni za to, da ne umirajo brez potrebe matere in otroci. Tako, da za zdravnike. Kar se pa tiče same odločitve okoli CR. Sicer ne vem kako je to pri nas urejeno, ampak razne zvezdnice v Ameriki vem da plačajo carski rez, da se nebi matrale in bi potem izgledale utrujene in ne vem kaj še vse. Če pa se pri nas da izbirati, s tem pa nisem seznanjena. Pa punce, ne delati panike. Ne boste ne prve in ne zadnje, ki boste šle čez to. Moja teta je prvega otročička rodila po naravni poti, drugega pa s CR. In ko je bila noseča v tretje je bila ful vesela, da so ji zopet naredili CR, ker je rekla da ni primerjave. Naravni porod jo je tako zdelal, da je bila zelo vesela, ko je bil narejen CR. Tako, da pač je od vsake posameznice odvisno.