dodi
|
IZVIRNO SPOROČILO: gt ja.. pol leta je že mimo odkar je bolnišnico Franjo odnesel. Fantje so se namreč rodili na najbolj deževen dan zadnjih ne vem kolko let (Železniki, bolnišnica Franja.. etc) Še zdaj se spomnim babice, ki je prišla po porodu k nama in rekla: "sploh ne veste kaj se zunaj po Sloveniji dogaja" Heh, kot da naju je takrat zanimalo kaj drugega kot najini fantje Tega dne se jaz nočem spominjati...in upam,da se kaj takega nikoli več ne ponovi...kajti tega dne bi mi podivjana Sora skoraj odnesla moža,kajti na poti domov,ga je ujel uničujoč val,zalil cel avto...avto ugasnil in že ga je odnašalo....bila je najbrž ob njem cela vojska angelov varuhov,kajti avto mu je užgal in ko ga je prineslo na asfalt..je v tistem trenutku vzratno speljal .....in se hvala Bogu rešil....... Jaz pa sem po klicu iz podružnične šole,da jih kombi ne more razvoziti,odšla po naše štiri šolarje...na poti domov,ko ni bilo praktično več ceste...en sam hudiurnik...tu in tam je iz vode gledala skala,čez katere sem spravljala svoj naraščaj....in ob majhnio nepazljivosti in strašnem strahu...mi je iz rok zdrsnila tretjerojena Irma...voda jo je že odnašala....spet nekdo od zgoraj...ujela sem jo za torbo in mokro,jokajočo in popolnoma prestrašeno potegnila na skalo k meni... Prvorojena Janja je bila v šoli v Železnikih,avtobus je odpeljal s postaje..vendar je malo iz Železnikov proti Davči,Sora že prestopila bregove...voznik ni več upal naprej in avtobus obrnil nazaj proti šoli...otroci so komaj prišli do šole,ko je začelo nositi avtomobile,hlode,kamenje,korenine...celo popoldne so ostali v šoli-mokri,lačni,prestrašeni....pozno zvečer so jih začeli spravljati proti domu,čez Šk.Loko,Poljansko dolino,Novaki v vrh vasi...vendar do doma še ni moglaa...hvala Bogu,da imam v Novakih brata,da je prespala pri njih...in naslednji dan,ki se je kopal v soncu in se nam rogal...jo je mož odšel iskat peš- na uro in pol dolgo in nevarno pot...NAJ SE NIKOLI VEČ NE PONOVI! Za vaju gt pa je bil to srečen dan,kajti dobila sta svoje tri čudovite štručke...