|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: trojčki
5.7.2008 20:12:35   
pikceva
Samo analiza DNK dejansko pokaže enojajčnost. Sem se jaz že prej pozanimala.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 301
6.7.2008 22:21:24   
mogant
Baje se je pred kratkim vrtela oddaja na national geog. prav o enojajajčnih trojčkih, me je že precej ljudi na to opozorilo, sama pa je še nisem uspela pogledati, tako, da kot sem že napisala po mojem ni tako zeeelo redek pojav, le da takim in podobnim člankom, kot sem jih nalimala ne gre ravno vse verjeti.
Tako tam tudi piše, da se celica pri enojačnih trojčkih razdeli na tri dele, kolikor sem jaz seznanjena se v takem primeru razdeli najprej na pol in potem polovička še na pol, lahko rečeš temu tudi mutacija ja. Jaz sem se že v moji nosečnosti zafrkavala na ta račun, da zgleda da je narava pogruntala, da bo človeštvo izumrlo, zato je pač poskrbela, da je vedno več dvojčkov in očitno tudi trojčkov.

Emamair tudi jaz sem nekje brala o teh krvnih podskupinah, pa ne vem kaj sploh je to.
Ancy a ti študiraš kaj v tej smeri?

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 302
6.7.2008 22:38:13   
mogant
Ej pikčeva a so vaše po morski terapiji kaj bolj pridne?
Moram rečt, da so naši zadnje čase precej bolj pridni čez dan in so postali pravi dobrovoljčki, kar vsem po vrsti se smejijo, sploh ne morem verjet, da so tolko prejokali zaradi tistih nesrečnih krčev, so pa vožnje z avtom in vozičkom še vedno zgodba zase, ne morejo pa ne morejo sedeti pri miru in kaj hujšega kot, če jih "prikleneš" v lupinice. Sem upala, da bomo šli še kaj na morje, kam dalj od Umaga, a kaj ko v avtu zdržijo budni 10 min, spijo pa dobrih 40 min, do Dalmacije bi potovali lih cel teden user posted image .

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 303
6.7.2008 23:09:15   
NAVT
Ja mene tudi ful matra glede te "jajčnost". Naši dve punci naj bi bili enojajčni. Tako je bilo ugotovljeno na NS. Dr. Tulova me je opozorila, da je pregrada med njima tako tanka, da ni mogoč, da sta dvojajčni. A Brina in Neža sta si na videz precej različni. Ko ju gledam, sem vedno bolj v dvomih glede te jajčnosti. Ob priliki bomo naredili krvni test. Vem pa, da je edino dnk test 100% zanesljiv. ni ravno poceni. Gledala pa sem že tudi reklame na ameriških straneh o dvojčkih, kjer test ponujajo za cca 200 dolarjev. Če sem prav zastopla, je reč taka, da opraviš zadevo sam doma.
Mogoče se to komu zdi nepomembno, a mislim, da je fajn vedet "kakšne otroke imaš.
Zdaj pa starejšega spet pospremim v posteljo. Se je ravnokar dvignil.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 304
7.7.2008 0:00:39   
mogant
Navt tudi jaz enako mislim, za sosedove mi je vseeno, ampak za svoje otroke bi pa že rada vedla, sej vsak ko rodi tudi hoče vedet al je punčka al fantek ne (no jaz sem hotela vedet že prej), načeloma ti je vseeno vprašal boš pa le.
Pa potem so tu še bolezni, tudi dedne, v takem primeru je po mojem dobro imeti že vnaprej čisto sliko, seveda upam, da nas nič kaj takega ne doleti, pa vendar.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 305
7.7.2008 6:02:28   
Ancy
Ja, študiram babištvo, in porodništvo nas ima prim. Cerar, ki je itak strokovnjak za te stvari, škoda ker zdaj nimamo predavanj, lahko pa vsaj mentorice povprašam če imajo kaj literature o tem, ker do zdaj nam še nihče nikoli ni rekel o enojajčnih trojčkih... verjetno gre to deljenje res tako, skoraj dvomim da se direktno iz ene naredijo 3, tako da mogoče sta 2 enojajčna, potem je pa iz enega ratal še en in sta še druga dva enojajčna, posledično je 3 enojajčen prvemuuser posted image user posted image user posted image user posted image ......

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 306
7.7.2008 8:48:30   
emaa
Navt tvoji naj bi bili enojajčni pa si nista podobni, naša dva pa dvojajčna pa sta si ful podobna, bomo videli kaj bo čez par let, pravijo, da so razlike, če sta res dvojajčna večinoma očitne pri dveh, teh letih. Vsa malo lažje je, ker je David skoraj za kilo lažji, pa včasih, če na hitro pogledam tudi jaz zamešam fanta. 

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 307
7.7.2008 11:55:36   
mogant
Mene je tudi prim. Cerar spremljal zadnji mesec nosečnosti, pa smo se že takrat pogovarajali o enojajčnih trojčkih, ker so bili na vsakem ultrazvoku kot copy paste, je vedno govoril, da so skoraj identični glede velikosti, ocenjene gramaže itd. On je sicer rekel bolj malo verjetno ampak možno, vsi pediatri, ki so jih do sedaj spremljali pa vedno rečejo sej boste sčasom vidli, nobeden pa ni izključil te možnosti...
Ko so bili pa še na EINT-u se jim je mislim da mesec dni po rojstvu ponovila zlatenica, kar ni najbolj pogost pojav in se je njihova pediatrinja kar nekaj časa ukvarjala z možnimi vzroki, pa vse raziskave naredila, pa celo mojo kri so testirali, tako, da so lahko na koncu izključili možnost okužbe s CMV virusom, pa s kar nekaj strokovnjaki se je posvetovala, pa ni prišla do nobenega zaključka, najbolj jo je motilo to, da se je to zgodilo pri vseh treh in je še sama rekla, sej pa menda ja niso vsi trije enojajčni ali pač???  No če ne drugače, vsaj v takih primerih je dobro vedeti s čim imaš opravka, ker na koncu je le zaključila, da je bil to le nek prehoden pojav, ki je izzvenel in verjetno dedne narave, jo je pa kak teden precej skrbelo.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 308
8.7.2008 7:40:43   
NAVT
Meni tudi pravijo, da bom sčasoma že videla. To pravijo tudi pediatri, a mene to moti. Sej fora v enojajčnosti ni zgolj v videzu, ampak še kaj drugega. Mogant, tudi jaz razmišljam o kakšnih poznejših morebitnih zapletih... pa ne da si jih želim. Enkrat sem brala (še v nosečnosti), da se po delitvi enega oplojenega jajčeca dogajajo še mikromutacije. V enih primerih več, v drugih manj, to pa potem povzroča razlike in različice med enojajčnima dvojčkoma. Sklepam, da je morda pri nas bilo nekoliko več mikromutacij.
Emamair, jaz imam sošolca iz srednje šole, ki ima nekaj let mlajšega brata. Enkrat se je tudi meni zgodila, da sm ga vsa vesela pozdravila na parkirišču, pa mi je po par besedah rekel, da najbrž mislim, da je on Oskar. Sem ga gledala debelo, da bolj ne bi mogla. Dejansko je bil njegov brat. 

< Sporočilo je popravil NAVT -- 8.7.2008 7:41:11 >

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 309
9.7.2008 14:51:06   
pikceva
Ejla,

Kar se tiče enojajčnosti: tudi meni so na morfo. rekli, da sta najbrž enojajčni - bila sem pri dr. Pušenjaku. Drugi niso o tem nikoli nič rekli. Sta pa toliko različni, da ne najdem enakosti, tako, da po moje sigurno nista. Pol bi moglo bit pa dosti dosti mikromutacij :)

Mogant, kar se tiče prihoda iz morja: Prve dni je bla katastrofa. Mi smo meli extra apartma, ki je bil dejansko sredi gozdička in cel dan v senci, tako da so bile tamale ves dan zunaj. Ko smo pršli v NG, pa spet blok in beton in ta vročina. Pol so se pa počasi prilagodile. Sem pa skoraj 100 %, da gremo septembra nazaj. In sicer samo do Umaga, ker v dalmacijo bi tudi mi hodili kak teden s postanki....
Kar se tiče dobrovoljnosti: Ne vem kaj jih je urilo. Do sedaj ni bilo problema hodit na piknike in podobno in tudi drugi so jih lohk pocrtali. Zdaj pa vik in krik, ko ju kdo prime in gužva jih spravi v jok. Kar na enkrat jih je ratalo strah tujcev. Pa non stop sta bili v družbi ljudi.
Kar se tiče Metkinega spanja: Že sanjam o vabilu v Idrijo HEHE. Ta mala non stop nori ponoči. Zbuja se vsako uro ali dve (zgodi se tudi na pol ure), zdaj jo pa vsaj dudica potolaži. Sam jst ne morem več tolikokrat zaspat nazaj. Problem pa je, da hoče samo mene. Ah, bo že mimo. Upam samo, da ne velja za nas, da se stanje uredi pri 3 letih. :(
A ste kaj na Primorskem? Kako so kaj stolčki?

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 310
10.7.2008 17:25:23   
mogant
ma sej razumi ti te pediatre, govorijo, da bomo sčasom vidli al so enojajčni al ne, po drugi strani pa vemo, da je podobnost relativna, ne vem kaj mislijo da jim bomo dnk-a zapis prebrali iz oči user posted image
Navt kolko pa stane ta dnk-a test in kake krvne teste boste vi naredili?

Pikčeva mi smo v LJ, stolčkov pa še nismo sprobali, sem še malo oklevala, čeprav tamali že kar lepo sedijo, tako, da bomo v kratkem pospravili lupnice in upam, da se stolčki obnesejo. Moram še malo pohvalit naše kobacače, dva že plazita, Gal pa tudi ne zaostaja veliko za Nikom. Tim je pa čisto divji, prejšnji teden se je začel dvigovat na noge (me spominja na tvojo Metko, upam, da je ne začne še ponoči posnemat user posted image ). Včeraj smo jih peljali cepit in jih je pediatrinja pohvalila, da so razvojno že na nivoju devetmesečnikov, čeprav so korigirano stari šele 6,5, je rekla, da če ne bi vedla, da so bili tolko prej rojeni ne bi opazila. Po teži pa še vedno zaostajajo, pa se mi je zdelo, da tolko pojejo, so se pa prej dokler sem samo dojila veliko več redili na mesec kot pa zdej, jah bodo pa suhci kaj čem...

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 311
10.7.2008 23:22:41   
NAVT
Mogant, če se prav spomnem, je cena teh "domačih" testov okoli 200 usd, ne vem pa če pošiljajo tudi čez lužo. To sem zasledila na enem od ameriških strani za dvojčke. Pol pa šibajo reklame ob strani, med drugim tudi ta. Glede krvnih testov pa nič takega. Le krvna skupina. Saj vem, da to pravzaprav nič ne pove, a če je slučajno različna, pol je pa jasno, da gre za dvojajčnost.

No, naši dve hodita. Prejšnji četrtek se je opogumila Neža, danes pa še Brina. Sta prav luštni!

< Sporočilo je popravil NAVT -- 10.7.2008 23:23:45 >

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 312
11.7.2008 14:37:15   
pikceva
Ejla,

Mogant: Bravo fantje!!!Glej, da res kdo ne posnema  Metke tudi ponoči. Bolje da ne slišijo kaj počne naša lumpačka :) Je pa bla res pridna zdaj že dve noči, saj se je samo 2 krat zbudila. JUHU. Vendar se raje ne nadejam preveč, ker prva lastovka še ne prinese pomladi, čeprav je to prvič po skoraj 3 mesecih.
Pri nas je doma vsak dan bolj veselo. Metka odkriva in Manca gre za njo. Kjer prva vstane, vstane tudi ta druga. Včasih se že spustijo, vendar je kmalu bum na rit. Mata pa prav otiščance od plazenja, ker sta non stop bosi. Jih pa skoraj nobena barikada ne ustavi. In če ju že, ju spravi v nejevoljo. Tako, da jih vedno več spuščam po celem stanovanju.
Kar se tiče kg: Naša Metka se je v zadnjih 3 mesecih zredila cele pol kile. In kako naj se kaj prime na njo, če je non stop aktivna. Poje pa toliko kot Manca (mleka še več), pa ma 2 kg manj. Manca jih ima 10, pa se mi sploh ne zdi tako debelčkna. Sploh se ne redita več v zadnjih mesecih in baje je tako tudi prav. V prvih mesecih itak tako intenzivno pridobivajo kg, da bi bla kar huda, če bi šlo tako naprej. Naše so dobivale čez kg na mesec.
Neč bem: lepo se imejte, pa pocrtajte vaše čmrlčke.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 313
11.7.2008 14:49:19   
pikceva
Pa še da ne pozabim. Bravo tudi deklice Navtovih !!!Zdaj se bodo pa začeli sprehodi ob obali :)

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 314
11.7.2008 22:23:10   
NAVT
IZVIRNO SPOROČILO: pikceva

Pa še da ne pozabim. Bravo tudi deklice Navtovih !!!Zdaj se bodo pa začeli sprehodi ob obali :)

Zdaj se bodo komaj nehali sprehodi ob obali :)))))) da mene ne bo kap od lovljenja tik pred morjem. Že pri tavečjem fašem takoj drisko, kaj šele pri malih feferončkih.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 315
11.7.2008 23:58:56   
nektarina
NAVT. jaz moja dva doma pustim, da hodita naokoli... ampak odzunaj  ni šans....
Nik bi takoj zbežal proti morju ali proti kakšnemu motorju. Najprej po 2 in pol po 4 samo,da pride do konca.  Že tako al tako nam dela kažin in sive lase.
Držimo ga  trdno  za rokice  in še temu se upira  ter se vrgava na tla.  V vozičku pa protestira. V glavnem nikoli ni zadovoljen. Alex  naredi samo par korakov in pol  nadaljuje za rokico. On je še vedno priden v vozičku.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 316
13.7.2008 7:36:42   
NAVT
Nektarina, jaz ju pa kar pridno dajem ven. Pravzaprav so naši sprehodi ratali taki, da gremo navadno na Svetilnik (ali kam podobno), ju dam na travo ali kamenčke, se malo zlaufata. Pol pa po kornet od sladoleda pa domov.

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 317
14.7.2008 9:36:19   
mogant
Bravo Brina in Nežauser posted image user posted image
Navt kolko stane pa dnk-a analiza pri nas? Našim so krvno skupino določili že ob rojstvu, ker sem jaz RH neg., pa še to majo vsi trije isto in so tudi RH neg. tako, da smo spet na začetku. A drugače je tudi te teste treba plačati?

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 318
14.7.2008 10:45:46   
pikceva
Mogant, to nima tolk veze. Naše imajo tudi obe a- kot jst.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 319
14.7.2008 11:26:22   
mogant
Ne sej vem, da nima veze, samo če bi imeli različne krvne skupine potem lahko kar zaključiš, da niso enojajčni, kot je napisala Navt.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 320
14.7.2008 11:43:17   
mogant
Kar se pa kilaže tiče imajo naši komaj 7 kg Nik, in 7,2 Gal in Tim... no sej tko malo spet ni. So se pa prej tudi redili več kot en kg na mesec, ko so jedli vsake tri ure, zato sem bla pa tolko bolj presenečena, ker se je Nik v zadnjih 6 tednih zredil samo 90g??? Sem kar debelo pogledala, ker se mi je zdelo, da imajo že tja proti 8kg, ampak potem ko razmišljaš, da če zamenjajo mleko za sadje in zelenjavo, pa še skoz so v muvingu, potem je jasno, da se nimajo od česa redit.

Mogoče bo kaj boljše ko bodo še kaj drugega jedli...sva jim čez vikend dala prvič meso ojojoj, najraje bi ostala kar pri tem kar so do sedaj sprobali, ker spet celo noč nismo spalil, zgleda, da bo z vsako novo hrano isto, pa sem že upala, da so ti časi za nami... le kdaj se bo to nehalouser posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 321
14.7.2008 15:02:06   
pikceva
Ejla,

Mogant, jaz se ne bi sekirala glede kg. Prou dovolj jih je. Kar se tiče hrane: jaz jim dam že vse razen svinjskega. Mislim, da lih ni problemov. Včasih jih kaj napenja in to je to. Na začetku je pa malo več črvičlo. Bo šlo mimo, boš videla.

Kaj mi je pa danes Metka skuhala. A mi ni tamala s pomočjo igračke, njenega Ferdija zlezla na kavč. Je stopla na njega - na tisto cvilečo žogo od Tiny love.  Me je kmalu kap. Dobro, da sem bila zraven, zakaj bi mi sfrlela po drugi strani dol. Ta mula bi šla kar povsod z glavo naprej, pa je ne morem odvadit. Ma sej vem, da nobeden od naju ni lih miren človek, vendar ta prekaša vse.

lp

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 322
14.7.2008 16:00:32   
mogant
Mi gremo s hrano bolj počasi, ker po vsaki uverturi rabmo par dni da si odpočijemo user posted image ... sem pa šla še enkrat pogledat kilažo pri tamalih, pa se mi zdi, da je sestra pri Niku mal pobrkala (zamenjala 6 in 9), tako, da se je po mojem zredil 350g in ne samo 90g, ker una dva sta se pa od 500 do 600g... ma ja sej sploh ni važno, še vsi so zrasli ane, tudi naši bojouser posted image

Naš Tim že tudi povsod pleza in če ni drugega pa čez unadva in začuda mu še dovolita... prej se je spravu sam v ležalnik, če ga pa dam jaz tja ležat, pa ne zdrži niti dve minuti... ja pa pogovarjat so se začeli, da...da...da... ne...ne user posted image kako so smešni.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 323
14.7.2008 17:29:49   
mogant
Omni oziroma user posted image kako pri vas?

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 324
14.7.2008 23:34:05   
NAVT
Mogant, mislim, da dnk testi pri nas niso tako na prostem trgu kot čez lužo. Če se ne motim (al sem kje prebrala al kaj), da je do njih možno prit le z nekim razlogom. Ne me vzet za besedo. Američani pa to ful ponujajo.

A veš, da se vsako toliko spomnem nate: nič slabega ne mislim, a včasih, ko ne vem več kje bi se ju lotila, pomislim, da še dobro, da sta samo dve user posted image , pri tem pa imam v mislih tebe in tvoje junake!

Pikceva, mi smo ju ful trenirali, kako se spleza dol s fotelja ali postelje, še preden sta samostojno splezali gor. Tako da je tisto obdobje 25-ur-na-preži trajalo samo kakšna dva al tri tedne. Pol jima je potegnilo, da daš prej nogice, pol pa zleze še nos dol.

Mi imamo zdaj resne težave z grizenjem. Saj vem da nista edini, a tega je že malo tu-mač. Obe sta pogrizeni. Zdaj ko ju imam v bodijih na kanotjero, se vsi ugrizi poznajo.

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?