RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


yennika -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 10:37:40)

O mati tevža-hello!!!Kaj dogaja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Si me začutla?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ej, btw, a veste, da bo moj sinko danes 14 dni star 2 leti!!!!!Halooooo!!!!!Kdaj je pa pihnilo mimo??




tevža -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 10:49:16)

ojla, yennika.....

ja, minilo je. a če priznam, ne bi šla še enkrat nazaj. no, mogoče od 0-1 leta. zdaj smo se pa ravno malo umirili in počasi prihajamo na zeleno vejo. huh, mama je zadihala....

lep dan

p.s. ko bo katera kaj maširala po CE, naj se javi.







tevža -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 10:53:54)

ja, tudi pri nas že malo mislimo na Matevžev 2. rd. sicer je do tja še cel mesec....

dalin, WB. ti čisto verjamem, da nimaš časa za čebljanje... tvoje pisanje pa me je spodbudilo, da sem malo prebrskala zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. evo, tu je par izsekov, ki bi ti lahko kako "pomagali": 
 
48.c člen:(plačilo prispevkov v primeru štirih ali več otrok)
Eden od staršev, ki zapusti trg dela zaradi nege in varstva štirih ali več otrok, ima pravico do plačila prispevkov za socialno varnost iz tretjega odstavka 48.a člena od minimalne plače do dopolnjenega desetega leta starosti najmlajšega otroka.

V smislu določb tega člena oseba zapusti trg dela, če ji preneha delovno razmerje s sporazumno razveljavitvijo ali odpovedjo pogodbe o zaposlitvi z njene strani, oziroma, če je na lastno zahtevo izbrisana iz registra brezposelnih oseb.


49. člen:(uveljavljanje pravice)
Pravica iz drugega odstavka 48. člena in drugega odstavka 48.a člena tega zakona se uveljavlja pri centru za socialno delo na podlagi mnenja zdravniške komisije

 
76. člen (definicija in višina dodatka za veliko družino)

Dodatek za veliko družino je letni prejemek namenjen družini z več otroki.

Dodatek za družino s tremi otroki znaša v letu 2008: 363,36 €, za družino s štirimi ali več otroki pa 443,12 €. Višina se uskladi enkrat letno z rastjo cen življenjskih potrebščin. Dodatek za veliko družino se izplača v enkratnem znesku.


77. člen (pravica do dodatka za veliko družino)

Pravico do dodatka za veliko družino ima eden od staršev, če imajo eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

 




dalin -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 13:46:42)

http://www.youtube.com/watch?v=0RS1-auKcus

Meni pa tale rula.Uuuuuuuuuufffff,so vse kocine pokonci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].


Pa še različica:

http://www.youtube.com/watch?v=k7tgDx5oqRs

Toliko za zdaj,letim v službo.

Čao

p.s.tevža kasneje pokomentiram.Hvala




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 13:49:00)

Dan!

Mi smo včeraj prilezli z morja, danes imava pa oba dopust, da doma malo uredimo. Saro sem pa vseeno dala v vrtec, da bom bolj učinkovita. Dopust uspel, vreme je zdržalo, barvo smo dobili in na polno uživali.

Tejcha sem se spomnila na vajin "usodni dan" in vama v mislih zaželela srečno skupno življenje tudi v naprej. Šteje? ČESTITAM in sem zelo vesela, da se vam je tako super izteklo. Zdaj lahko poveš, če je vredno vseh teh skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - mislim, da vem kaj boš odgovorila.

Dalin ahoj!!! Lepo te je spet malo brat. Te pa čisto razumem, da te čas povozi. Mene z eno bibo - krat štiri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ... vprašanje kako bi se izšlo. Bi šli še pa v peto - kapo dol punca! Občudovanja vreden par sta, res.
Sem prav razumela, da imate vse zobke - tudi petke, al kaj so že tisti zadnji v kotu? Mi jih še nimamo, vsaj mislim, da ne.

Če rabiš kakšne informacije iz CSD, kar povej. Bom povohljala, ne bom pa na pamet govorila, ker čisto vse še nisem naštudirala. Podlago ti pa lahko pridobim....

Tevža sramota za naju, da se ne moremo nič skupaj dobiti, ne? Povej, ko boš kakšno popoldan slamnata, pa priletiva, če ne bo spet kaj vmes. Sma bili zadnjič v Top fitu, pa je tista stvar za skakat noro zanimiva, tako, da mir bi imeli - vsaj kar se Sare tiče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Zdaj pa grem še posesat, pa kosilo naredit in po Saro. Kako paše tole fraj dopoldne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], se je splačalo težiti za ta en dan dopusta...




julam -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 19:33:17)

Evo, punce, zlate ste, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za vse dobre želje! naša mami lepo okreva, izvidi negativni. Smo končno zadihali! Ampak je šlo enih živcev! Hvala vsem!

Tejchi, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Tudi jaz nestrpno čakam na eno izčrpno poročilo!

Dalin! Tebe res dolgo ni bilo, pa čisto razumljivo. Jaz pa čist razumem, da bi imel še eno štruco, se mi zdi, da je z vsakim lažje. Moja soseda jih ima 5, pa se še ni odločila, da je konec. Tako da, mogoče pa čez nekaj let še kakšnega falota naštimata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]!

Glede moje nosečnosti pa za1x sploh nimam filinga. Včeraj sva kočno povedala najinima fantoma, da me bosta končno nehala butat direkt v trebuh. Tamali je vriskal "juhu, jencika", ampak seveda mu ni vse jasno. Tavlik že malo bolj razume, čeprav ga je hotel takoj videt, pa sva mu dotupila, da pride ven iz mamice šele po maškarah (ok 1.3.). Ampak sem mu začela pripovedovat, da dojenček vse sliši in se že veseli, da bo spoznal svoja bratca in bla bla bla. Jao, po moje se tole nerojene dete sploh ne bo upalo ven med nas divjake!

Kar se tiče WC: zadnjič je šel npr 3x na stranišče kakakt, zraven vriskal "juhu" in bil sploh zadovoljen. Potem pa spet nekaj dni pod nobenim pogojem. Danes pa spet npr 2x lulat. Ga pa pustim, da se sam odloči. Po popoldanskem počitku ima največkrat suho pleničko, lulanje in kakanje vidim, da zna kontrolirat (če se mu mudi in bi šel rad na WC, zna zadržat, da nama znese vse dol dat in nastavek naštimat). Torej enkrat že bo!

Pre 2 urama sta ša prvič sama na počitnice, s taščo in tastom. Brez joka. Letos smo zarad težav imel zelo malo od morja in sem popustila. Seveda sem se potem zjokala, mož se mi je režal, zdaj bom pa vidla, kako bom zdržala do konca tedna! Upam, da bosta uživala in da bi šlo brez nezgodic. K sreči sta dva, kolk je to lažje, sta si ful v oporo in tolažbo. Tamali je ful navezan name, ampak če ima bratca zraven, nima kakšne krize. Sam pa sploh po moje ne bi znal funkcionirat.

No, sem se razpisala! Se vidi, da sem kar naenkrat preveč frej. Ah, sej imam dela čez glavo, bom vsaj kej nardila ta teden!

Čauči




tevža -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 20:40:48)

evo, spet mene....se vidi, da sem slamnata.
julam, super za mami. in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  za "home alone" počitnice. ti se pa te dni le malo spočij in odklopi ter preklopi na malčka/čico. imaš pa lep datum roka (same lihe cifre).

meni se zdi, da tudi otrokom paše, da malo okolje in obraze zamenjajo. no, vsaj pri matevžu je tako, ko gre k babi. v petek bomo to za vikend ponovili tretjič.

adrijana, drug teden bova samevala skoraj cel teden, tako da se slišiva. 

nič, grem še malo posurfat......




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2008 23:03:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




dalin -> RE: Septemberke 2006 (18.8.2008 23:56:40)

Oj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image]

Evo mene iz službe.Zaspana sem kot sam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image],pa tako čudno se počutim,utrujeno,malo mi je slabo,ne vem zakaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Aja,nisem noseča,jo pričakujem v sredo,četrtek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](če je slučajno katera na to pomislila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]).

Tevža hvala za info,sem že nekaj sama po netu čekirala,in vem za to.V bistvu ti samo zavarovanje oz.pokojninsko dobo plačuje država,drugega pa nič.
Adrijana če imaš možnost pa še ti malo povprašaj v službi kako je s tem,ampak kolikor sem jaz seznanjena,ne dobiš nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Mogoče če bi se šla še na zavod za zaposlovanje pozanimat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image],če od tam kaj dobiš.Pa še to je velik vprašaj.Ma,saj nima veze,sanje o še enem otročku sem potisnila čisto na dno,čez par let,ko bova pa kredite odplačala,bom pa že prestara.

Sončica tudi mi smo imeli pri taprvem in pri Žanu probleme z podiranjem kupčkov in z vetrovi.Pri dvojčkih pa ne,kar se tega tiče ni bilo problemov.Joj,sem se namatrala da sva vse "podrla"prej ni bilo miru.In tudi v spanju je Žan kakšno uro prej preden se je zbudil stokal in čudne glasove spuščal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Julam samo da se je vse dobro končalo.Zdaj,ko imaš otroka na počitnicah,pa malo odklopi.Saj te bo vse počakalo.

Še nekaj:se vaši malčki kaj bojijo grmenja.Žan zelo.Zadnjič,ko je tako bobnelo in pokalo,revček tudi zaspat ni mogel,je bil čisto prestrašen.Je miroval v postelljici in imel tako velike učke,od samega strahu.Me tudi poklical ni,sam miroval je.Sem ga šla potem sama iskat v spalnico pa se je stisnil k meni in rekel:"Mami,mi!"Prevod:mami grmi.

Nič,grem počasi v pančevo.Upam,da bo slabost minila.Res ne vem kaj mi je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lahko noč




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (19.8.2008 7:33:47)

sončica hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

evo eno slikico našega sončka v nedeljo zjutraj na bledu

[img]http://www4.slikomat.com/08/0819/smh-bled.jpg[/img]




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (19.8.2008 8:02:11)

Jutro!

Uradni album in slikce na CDju dobim konec tedna (je bil tolk zmatran fotograf, da je vprašal, če lahk gre še mal na dopust vmes, :) ), mi je pa po mailu poslal nekaj fotk.
Bilo je res nepozabno!!!

Bom, ko bom imela vse na kupu, spravila v poročni blog in dobite link. Da pa vsaj malo potešim babje firbce, izvolite:

[img]http://shrani.si/t/3C/eh/2jTOzZOV/slika-142.jpg[/img]
[img]http://shrani.si/t/30/9C/4uyrCkAa/slika-175.jpg[/img]
[img]http://shrani.si/t/1w/a1/4nFxD8xW/slika-241.jpg[/img]

Tak, zdej pa šibam v avto zložit črepinje, da dostavim nazaj ...

Julam, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] spočij si, vse bo počakalo ... Hm... le kje sm js že to enkrat slišala? Veš, potem ne bo časa ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Dalin, WB!!! kapo dol, punca! Res sta frajerja! Js bi na vajinem mestu vseeno šla v akcijo. Vse se da! malček v štartu ne potrebuje veliko več od ljubezni (to lahk skor zihr rečem za vas, ker verjamem, da imaš doma še in še robe, ko bo pa toliko velik/velika, da se bo začela "molža",  bodo pa tudi krediti že poštimani ... hja, je fajn bi glasn, kaj? Držim pesti za vaju, da izpeljeta tako, da bo najbolje za vas!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Yennika, ko sem bila za Ajšo v porodnišnici je bilo tudi nenormalno veliko CR. Mislim, da je bilo v tistih dneh, ko sva bili v bolnici več CR kot naravnih porodov. Pa pujsi (res ne morm rečt drgač) so mamice pustili v porodni matrat se od jutra do večera, šele potem, ko so punce že obupale nad vsem, so se pa odločili za akcijo ...Vprašanje,  kdaj bo katera od njih imela naslednjega otroka. So bile čist adijo ... in zagotovo niso pozabile ...  kak pa to pri vas rešujete? A je to prav tak? Da se tolk časa čaka? Če ne gre, ne gre, naj pomagajo ...

No, zdej je pa Tilen pridirkal iz spalnice. Gremo v akcijo.

Čau







NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (19.8.2008 8:06:12)

tejchi kolk ste lepi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .. in kako je bil Tilen, je bil priden? Ker mene kar malo skrbi naš škratek ker je full energičen in nič pri miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (19.8.2008 8:14:04)

Hvala, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Tilen je cel večer plesal in zabaval vso zbrano družbo, potem pa omagal in spal v vozičku naprej. Čez dan so ju pa rihtali babice in dedki in jima ni čist nič falilo. Ajši so vmes poturili dve flaši, potem, ko smo se pa navečerjali, sva se pa umaknili in je jedla še pri meni, nato pa zaspala.

Res sta bila pridna!  (se vidi, da sta moja, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] )




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (19.8.2008 10:08:37)

bravo tejchi za tvoja dva sončka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], mene kar malo skrbi kako bo Timotej




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.8.2008 21:29:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lunca14 -> RE: Septemberke 2006 (19.8.2008 23:15:38)

Mineva že skoraj drugo leto,odkar sem rodila svojega drugega otroka,in jaz vas odkrijem šele danes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]....a me sprejmete medse.Sem mami treh otrok,najstarejši bo čez en teden star pet let,drugi ima 8.9 drugi rojstni dan,tretji pa je napolnil dva meseca in deset dni.Toliko za enkrat.




tevža -> RE: Septemberke 2006 (20.8.2008 8:50:09)

jutro!

lunca, dobrodošla! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]  
sončica, ja, vidim, da ti je popolnoma uspelo uskladiti oba malčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . čez kakšno leto, bo pa že benjamin toliko velik, da ti bo pustil loviti malčka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

tejcha, super ste. me veseli, da ste imeli lep dan!

nič, greva v akcijo.

p.s. aja, imamo nov "šport"; matevž se skoraj vsako noč zbudi nekje med 4. in 5. uro in pokliče "mamica, nesi. tam nina-nana" in kaže na najino posteljo. in če ga pride iskat oči, ne velja. zahteva mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  potem pa spimo naprej. ja, to je pa tako, ko sva cele denve skupaj, z relavitno veliko odsotnim očkom. mislim, da mu bo vrtec s tega vidika, kar dobro del. da malo preusmerimo pozornost še na koga drugega.  




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (20.8.2008 19:28:56)

Vau, Tejcha kar žarite. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Full ste lepi, prava popolna družinica. Še slikic, ko jih dobiš. Jaz bi lahko to cele dneve gledala.


Lunca14 DOBRODOŠLA!!!! Kar razpiši se... vidim, da si iz Novega mesta, pa da pridno skrbite za slovensko nataliteto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Nataši tebe pa že pošteno zvija, ne? Sigurno bo nepozaben dan, nikar si preveč ne beli glave. Boš imela tako cel kup varušk na voljo, pa jih kar porabi. Pa nikar ne pozabi še kakšno slikico za nas naredit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Tevža to mi je pa poznano, mami, mami... tudi midve sva precej sami, pa se to pri zaspanosti vsekakor pozna.
Za drug teden pa velja, dorečema še dan, da bom planirala?

Malo na hitro, zdaj pa še izkoristim čas za pospravljanje, ker se škratem mali potepa s teto, meni pa po dolgi sredi prav paše. Zvečer pa nadoknadiva cartanje.




yennika -> RE: Septemberke 2006 (20.8.2008 20:54:59)

Ijeeee Tejča, kake lepe fotke, no vi ste lepi!Pa kratka frizurca....ti zelo pasira....super ste res!


Kopiram:
Yennika, ko sem bila za Ajšo v porodnišnici je bilo tudi nenormalno veliko CR. Mislim, da je bilo v tistih dneh, ko sva bili v bolnici več CR kot naravnih porodov. Pa pujsi (res ne morm rečt drgač) so mamice pustili v porodni matrat se od jutra do večera, šele potem, ko so punce že obupale nad vsem, so se pa odločili za akcijo ...Vprašanje,  kdaj bo katera od njih imela naslednjega otroka. So bile čist adijo ... in zagotovo niso pozabile ...  kak pa to pri vas rešujete? A je to prav tak? Da se tolk časa čaka? Če ne gre, ne gre, naj pomagajo ...


No, danes smo imeli spet 2 CR. Pri nas se načeloma ne čaka en dan.Kot si napisala, če ne gre pač ne gre.Recimo, da počakajo 1-2 uri in potem vidijo stanje...mislim, če popadki so redni in vse poteka kot mora, dete pa se ne pomakne v kanal se očitno tudi čez par ur ne bo! Je pa res, da so imeli eno negativno izkušnjo, ko so predolgo čakali, mogoče se zdaj zato tako bojijo....je pa tudi ogromno medeničnih vstav-zakaj nimam pojma, očitno otroci že v mami radi sedijo,hehe.V tem primeru je itak skoraj verjetno, da bo programska sekcija.....ko pa je nujna sekcija se pa dobesedno šprinta v op, npr.ko je ogrožen otrok, se manjšajo plodovi utripi.....
 
Nataši, voj ticker nas opominja:Nevestica bom čez 3 dni....drži se, uživaj in čimmanj živčnosti.BTW ste kdaj gledle vražje neveste.Joj, kaj pa tam dogaja z ženskami....zadnjič je ena en večer pred poroko hotela pustit ženina...halo!!!
 
 
Sončica, še fotk tvojega tamaučka, pa tavelkega tud, itak!
 
 
Julam, hvala bogu za mamiko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Če rabiš kak nasvet iz zg+dravstvenega ali negovalnega vidika, reci!
In nosečnost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], si že kaj bila pri G?

Ja izgubljena duša, Dalin, heeeejjjj!A vi bi pa v apeti krog šli....svaka čast!!!!!!Na morju bili v Umagu, bilo odlično!

Tevža, naj te potolažim, da je to pri Tevžiju verjetno samo obdobje, ko veljaš samo ti.Pri nas je bilo isto, kak teden sem veljala samo jaz, naslednjega pa samo ati.Ne, ati me bo previl, ati me bo skopal, ati ga bo dal spat, ati me bo privezal v avtu, ati mi bo dal soka, ne mamca, mamca ni obstajala.Če se je slučajno ponoči zbudil in sem šla k njemu, nisem veljala, je mogel prit ati!Sem bila tako žalostna, da mi je srce pokalo, ko me ni hotel v bližini, kaj šele, da bi se pocartal pri meni. Da o utrujenosti atija sploh ne govorim,hehehe.Potem sva se pač navadila in zdaj sploh ne odreagirava, ko si zaželi pač nekoga.Aja, nohte trenutno striže samo dedi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Pa že!


Lunca, ja kje si pa ti hodila 2 leti?

Adrijana, jo boš sviznila na seznam?Septembrček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] je Enej, sem pogledla na tiker.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


No babe, grem pod tuš potem pa v vilo de la kavč....jutri sem zopet dž, pridem v petek domov.


čaoooooooooooooo



 
 
 




dalin -> RE: Septemberke 2006 (20.8.2008 23:11:05)

IZVIRNO SPOROČILO: tevža

matevž se skoraj vsako noč zbudi nekje med 4. in 5. uro in pokliče "mamica, nesi. tam nina-nana" in kaže na najino posteljo.  


Evo,pri nas enako.S tem da ne čaka do 4 zjutraj,ampak se ponavadi že prej zbudi.Ampak to se dogaja od petka,ko je tukaj pri nas tako grmelo in pokalo.
Včeraj zvečer,ko sem prišla iz službe,se je zbudil in sem ga vzela k sebi v posteljo,ker sem bila tako zmučena(me je včeraj cel dan nekaj po trebuhu šraufalo,sem komaj čakala da bo konec šihta),da se mi ni dalo ga prepričevati da mora v svoji posteljici spat.Pa sem si mislila:za 20 minut ga vzamem k sebi,da se malo umiri,potem pa nazaj v posteljico.Potem se pa budim ob pol petih zjutraj Žan pa še vedno kraljuje na najini postelji.

Punce,mislite da se je v petek toliko prestrašil grmenja,da se zdaj boji.Mož mi je od sobote do danes govoril da so zvečer problemi za zaspati,da noče in noče,da joka po eno uro,in ga ne more nikakor umiriti.Pa sem si mislila da tako hudo pa ne more biti.Danes sem bila doma,imam dopust,in sem res vidla,da težko zaspi.Po večerji sem ga skopala,oblekla v pižamo,malo sva se še pocrkljala,ko sem ga pa nesla v posteljico,je pa začel jokati in vpiti:Mami ne,ne spat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Pa sem ga vseeno ulegla,pa je tako jokal da naj ga primem.In ga vzamem in spet crkljam,ko sem se premaknila,da ga bom ulegla v osteljico se je vse skupaj ponovilo.Jok in solze in vpitje mami,mami.Zaspal je  joku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Zdaj mi je pa hudo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Lastnega otroka sem pustila da je zaspal v joku.Ne vem kaj sem mislila,da bom s tem dosegla.Mogoče ima samo tako obdobje.Prej ni bil nikoli problem za spat.Vsem je pomahal nočko,ulegla sem ga v posteljico,k sebi je stisnil brundija(njegov medvedek za spat) in v roku 5 minut zaspal.Nikoli ni dlje trajalo.

Kaj naj pa zdaj!?Komaj zvečer ko otroke spravim spat imam nekaj časa zase.Pa ne me NAROBE razumeti.S taprvim sinom sva hodila z možem do njegovega 4.leta skupaj spat,ker je bil tako navajen in ni šans da bi sam zaspal.Žan že od malega sam zaspi,zdaj pa to.

Svetujte mi,naj še naprej vztrajam po starem,ali naj grem z njim v spalnico da bo zaspal.Res je,ne vem kaj naj naredim,čeprav bi verjetno morala vedeti,saj ni moj prvi otrok.Hudo mi je,če pomislim da ga je bilo mogoče strah pa sem vseeno pri svojem vztrajala.




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (21.8.2008 7:50:29)

Lunca, dobrodošla! jha, res, kje si se pa skrivala tako dolgo?

Hvala za pohvale, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].
Počasi se vračamo v stare tire, danes še razfuramo pladnje od peciva in greva plačat muzikante in pa upam, da bo kak klic s strani fotografa. Je rekel četrtek ali petek ... :) Zdej se mi pa že mal lušta pogledat, kaj je nastalo. Da o filmčku ne govorim. Vem, da sm v cerkvi zatupila in sem mojmu obljubila samo ljubezen, brez spoštovanja, sam kaj naj ... Zdej je mimo, midva pa tako oba veva, kaj sva mislila ... :) Vprašanje, kaj vse je še blo, :) Ja, moj se je pa baje komaj zadržal, da me ni vzel za moža ...

Nataši, naj ti ne bo nerodno prebrat iz knjige, ker tam živci delajo 100/h, vsaj meni so. Pa sem hotela povedat ... in zaj ... :)

Aja, v soboto mamo še after piknik za prijatelje in mi bo počas utrgal ... Nekaj folka, ki je prav odkrito vihalo nos, ko sva povedla, da imava na poroki le žlahto (že tako nas je bilo 99) in da bo za frende pa piknik en teden kasneje, si je tudi za pojutrišnjem v zadnjem trenutku premislilo, ker imajo neodložljive obveznosti ... HA! Kar ... Js razumem, da res kaj pride, kr tak, ker je pa nekaj v septembru, pa da ni časa dve uri, je pa mal larifari ... Pa bo že. Js dolgih nosov ne rabim imet zraven. Bom pa res vesela vseh, ki si bodo vzeli nekaj sobotnih uric in se malo razmigali na igrišču ... Aja, da o tem, da sva se dva meseca nazaj fiksno zmenila z enim stricem, da pride pečt in da je  včeraj pogruntal, da ga pa ne bo, sploh ne bi govorila ...

No, tole z lezenjem v taveliko posteljo je pa tudi pri nas IN. pa to že dlje časa. Tako sva se navadiola, da spiva vsak na svojem koncu, na cca 30 cm, ker vmes sedaj pogostokrat kraljujeta kr oba čmrlja. Nekaj dni nazaj sem se zbudila in sta bila oba počez, prepletena z nogami, midva pa skoraj na tleh na vsaki strani ... Pa bi se še jezila, potem pa samo pomislim, koliko časa bova še deležna takega stiskanja. Po moje še par let, potem bo pa konc stiskanja ...

Dalin, js sm pogruntala, da se Tilen boji teme in sedaj pustim v spalnici, ko gre spat, solno lučko prižgano in je bolje. Bi pa tud js morala vsak večer it z njim, pa se ne dam.  Pazi ga žabica, s katero spi, pa lučka ... Prej se stuširava, zapojeva nekaj pesmic, potem pa ugasne. Upam, da se tudi pri vas poštima. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Ti pa verjamem, da ti ni bilo lahko, sam zarad tega nisi nič manj dobra mami ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. Im vsaka mami te razume, da rabiš kako uro na dan zase.
Js po tem, ko spravim mulca spat, še sam dol padem, pa bi mi prav pasalo, če bi lahko še zvečer kej poštimala. Zdle pa namesto, da bi likala, visim tule ... Ja, sej kapučin je treba tud spit, a ne? :)





Julam, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za mami!!!  Vse dobro še naprej! joj, kk so take novičke lepe ...

Za drug teden se pa mi 3je tud priključimo, če nas vzamete s sabo, :)

Čau!












dalin -> RE: Septemberke 2006 (21.8.2008 8:20:09)

Dobro jutro

En kofi za vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kava.gif[/image].

Naša noč je bila kar mirna,okoli polnoči se je zbudil,me poklical,spil malo vode in zaspal nazaj.Zjutraj ob 6-ih se je zbudil,ko sem ga šla iskat me je samo stran odrival[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Ne mara ne svojega medvedka,ne dude vse stran meče.Pa res ne vem kaj mu je.Vzg. v vrtcu je rekla da nima nobenih problemov s spanjem in da lepo zaspi.Me je pa že zdaj strah večera in joka.Mah,Tejcha tako kot si ti napisala,koliko časa bom pa še deležna stiskanja!Ne vem,če ne bom danes zvečer popustila,mi je bilo že včeraj prehudo.Ampak potem,adijo urice ki jih imam samo zase.
Tejcha ima pa tudi Žan nočno lučko,ki jo vsak večer prižgeva,spustiva roleto do polovice in zapreva balkonska vrata dokler ne zaspi.Vsak večer isti ritual.In nikoli nobenega problema.Je pa včeraj,ko je enkrat že skoraj zaspal in je šel spodaj po cesti traktor,začel jokati in vpiti:mami,prim grmi.Tako da vse skupaj pripisujem petkovemu grmenju.

Tejcha ste takoooo lušni na tistih fotkah,prav simpatični ste vsi skupaj.Kar se pa piknika tiče,se ne sekiraj.Kdor če,naj pride,kdor ne pa ne.Kaj si pa odgovorila tistim ki so rekli da ne morejo priti.Jaz bi jim sigurno povedala da nisem tolk trapasta kot si mislijo in da je vsak izgovor dober[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Žal taka sem,povem kar mislim.

Lunca dobrodošla.Vidim da si iz Novega mesta,jaz pa iz Mirne peči.Še kaj se oglasi.

Zdaj grem pa zajtrk pripraviti,potem pa likat.Imam eno goro perila za zlikat,pa bom minil dopoldne kot bi mignil.

Kaj boste kuhale danes,mi bomo imeli za kosilo musako.Njami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]

Lep dan




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (21.8.2008 8:58:51)

Hej.

Musaka je pa ful dobra ideja. Kk pa narediš? Js je že tolk časa nism delala... verjetno bom tudi js zaštartala s tem. Grem kr krompir olupit - ga prej skuham.

Nism nč scen delala, ker se ne splača. Je pa to tazadnja "ženitvena" pogostitev. Pa me boli K. Tiste, za katere vem, da so res zasedeni, še peljeva na pico in fertik.

Tole s traktorjem sem pa js tud opazila pri Tilnu (zadnje 14 dni), prej so bili vsi traktorji, bagerji, kombajni... najbolj super stvar na svetu, zdej se jih pa fuuuul boji. Pa mi še ni kapnilo, da bi znalo bit od grmenja ... Mogoče pa res ...

Šibamo ven.

Čau








Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (21.8.2008 9:14:55)

Aaaa, skor pozabla...


V soboto bi, da se bo nekaj dogajalo, da ne bo čist običen piknik, pripravila nekaj igric. Ker je to namesto dekliščine in fantovščine, bova to sedaj pripravila midva povabljenim. Nekaj že imam naštudirano, bi pa prosila še za kakšno idejo.

Tisti, ki pridejo, so še vsi na koruzi al pa samski. Upam, da še najdeva kje kakšno njivo s takšno, da bo še za pečt. Se je bodo tisti, ki ne bodo zmagovalci, lahko najedli ... :)

Bo pa tematika skupno (zakonsko) življenje ...  Pa nagrade seveda temu primerne, :)






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.8.2008 13:11:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>