adrijana.sara
|
Dan! Da se javim, kam se pobegnila - na nočitev v Celje na otroški oddelek - verjeten vročinski krč (me je pa skoraj pobralo). Sem ji že dala lekadol, pa še ni ali pa sploh ne bi prijel, ko sem na enkrat videla, da Sara strmi v prazno in se sploh ni odzivala na moje klicanje , dihala je pa čisto počasi. Sem jo zagrabila, slekala, pod tuš, z malčno vodo polivala in je končno začela jokati. Kličem v ZD, me itak niso takoj razumeli kaj bi rada, sva jo peljala, sprejem na otroški oddelek, čeprav je bila Sara čisto ok, brez vročine. Sem jo še poskušala domov dobiti, pa ni šans. Seveda postelj ni bilo, spanje na stolu, ponoči je bila ok, brez večje vročine, zjutraj ok, spet kri, okolist, vodo, url (med kosilom ), dobiva odpostnico in ji spet naraste vročina na 38,1 - svečko, spet sprejem (me je skoraj pobralo), potem je spet norela kot, da ji ni nič, pa sem še enkrat zdravnico vprašala, če res morava biti noter, ker so razmere nevzdržne (katastrofa na kubik) in je rekla, če bi bili rajši doma (seveda) in je spet podpisala odpostnico. Dobili sva tekočino v primeru ponovitve in če krč ne popusti v dveh minutah. Ponoči sem ji dala eno svečko in dopoldan še eno, drugače je pa ok. Tudi pri nas vzrok vročine neznen, razen gnojega noseka ni razlogov . Razmere v bolnišnici pa katastrofa - premalo zaposlenih, tečne sestra, ki se derejo med sabo, odnos do pacientov na psu, razen ponoči ji sploh niso hodila vročine merit, razen ko sem težila, pa še takrat sem morala vsaj 4 različnim rečt... res sem bila zelo razočarana, da ne govorim kako so ignorirali fantka, ki je bil brez staršev... Rotavirus se je full razširil - so že imeli izredno stanje na oddelku, razkuževanje rok ni skoraj nihče upošteval, še sestra ne vedno, tako da me je res strah, da se pokaže, da smo še kaj staknili. V sobi nas je bilo pot otrok in 4 odrasli... samo dve sma noreli z razkuževanjem, ostali so ignorirali... bi lahko pisalal v nedogled. Vidim, da ste tudi ostali v podobnih situacijah, tako da je to res verjetno kak trdovraten virus. Pocajtajte se in pozite na svoje škrate . Tevža mi bi pa skoraj sosedi postali v bolnišnici, me veseli, da ste si lepo izmazali. Ker tega pa res ne privoščim nikomur! Žiža sem dobila paket - najlepša hvala! Svojo sem že poskusila, pa Sari kapico, za kaj več pa ni pri volji. Dajanax lepo, da si se oglasila. Slikice se pa res ne bi branili. Še eno vprašanje - mi imamo zdaj Voltaren svečke - A še imam katera takšne izkušnje, da potem pade otroku telesna temparatura pod 36stopinj? Namreč Sari pade, pa ena me je na to opozorila v bolnišnici, pa sem se pozabila pozanimat oz. tako nisem imela možnosti. Veliko zdravja in čimbolj miren vikend vsem skupaj!
|