Tejcha
|
Adrijana, za tamalo! Nataši, zdej si mi pa lušte naredla. Bova midva tud zgasnala v Maca po enga cheeza... Greva namreč raznosit papirje (štipendija, pa ZZZS, pa študentski..., pa okupirat otroško igrišče. Kaj boste pa danes za kosilo pripravile? Js sm čist brez idej... Drgač pa tud Tilen razmetava in meče po tleh, da je joj... Princes ti si pa RES pridna! Čestitke!!! Žiža, a si pekla kostanj v luknjasti ponvi al kako drugače?Glede mil, šamponov, olj... Nekaj časa nazaj sm dobla mail in kopiram določene odstavke: Če želiš ostati zdrava, samo vstran od raznih Vichyjev, Eucerinov, Nivej ipd., sem ravno zadnjič bila na predavanju ene neodvisne raziskovalke (ki je ne financira noben lobi, kar je najpomembnejše!) in zvedela, da je v teh znamkah daleč največ najhujših kemikalij, ki seveda pridno prodirajo skozi kožo v krvni obtok... Če ti je kaj do zdravja, zberi nekaj od znamk, ki imajo potrjen eko certifikat ali BDIH, recimo med najbolj zdrave sodijo Weleda, Dr. Hauschka itd., ne pa tiste, ki so polne derivatov nafte, parabenov, PEG-ov in ostalih kancerogenih snovi. Mimogrede, Eucerin je po nemških neodvisnih eko-testih razglašen za najhujšega!" Pred kratkim sem prebrala tudi knjigo ameriškega zdravnika, ki omenja nevarne sestavine v kozmetiki in čistilih, kolikor mi je dopuščal čas, pa sem še sama malo raziskovala po internetu. Iz kopalnice je letel Buebchen, L'orealovi šamponi, nekaj stvari bom še porabila do konca. Sicer pa preklapljamo na Weledo in Dr. Hauschka tako za otroke kot za naju z možem. Najslabše je Nivea, Max Factor, L'oreal, tudi kozmetika višjega cenovnega razreda, kot je Dior, Guerlain, Chanel, Lancome. Mislim, res kriza. Sama sem prisegala na Clarins, pa ni ne vem koliko boljše kot Garnier itd. Za otroke z atopičnim dermatitisom je najboljša hladno stisnjena kokosova maščoba, ekološko izdelana, ki ima vonj! (tista brez vonja je namenjena za kuho!) Če ima vonj, namreč pomeni, da so še prisotni delujoči encimi. Za majhne otroke pa je najboljša znamka Weleda, ker so skrbno preučili otroško kožo, in so njihovi izdelki takšni, da na otroški koži naredijo zaščitno plast, namesto da bi prodirali v globino te občutljive kože in spreminjali njeno strukturo! NO... js uporabljam za Tilna Bubchenovo peno (z vonjem maline), pa Johnsonovo kopel, pa Niveino, pa bom verjetno tudi naprej... Ko pa najdem kaj "boljšega" (beri: bolj dišečega), bom pa preklopila. Dokler nimamo nobenih težav s kožo, nimam namena komplicirat. Je pa res, da pa je pri tistih, ki imajo občutljivejšo, treba pazit. zdej pa šibava veeeeen. (no, tkaoj, ko spravim stanovanje nazaj v normalno stanje)...
|