RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


julam -> RE: Septemberke 2006 (27.9.2009 21:59:16)

IZVIRNO SPOROČILO: yennika

ja haloooo babe, kje pa ste???

kako kaj mali lumpi septembrčki, ste dobro praznovali rd?no eni ga še boste....

mi smo super, na rd zopet začeli hodit v vrtec po pol letni pavzi in je takooooo navdušen, da zjutraj komaj čaka na odhod tja.res uživa.se pozna, da je spet med svojimi vrstniki, ker ko je bil doma je bil že preveč odrasli.mi je šlo prav na živce, ker je govoril preveč poodrasleno in tudin obnašal se je tak.zdaj pa je spet moj mali pikec pokec, čeprav za svojo starost kar velik.ima 17 kil in velik je 105 cm.pravi mali velikan.in kako je važen ko se postavi k meni in je velik že do popka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mali bratec pa tudi grozovito raste(68 cm in 7660g), že petka bo počasi. v soboto smo imeli krst in bilo je res krasno.moram rečt, da me je bolj ganlo kot pri prvem, veliko bolj sproščeno sem vzela vse skup.čeprav sem se, mislim da, zelo potrudila z organizacijo-vabila, konfeti, pogostitev doma....

rd praznovali v 2 delih kot vsako leto in spet bilo super.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
je mogel pa že kar pošteno pihnit, da so ugasnile vse 3 svečke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa ve mamike, kako ste???

lp




pri nas dogaja non stop. RD smo uspešno prestali - jaz namreč postajam pravi sovražnik teh dogodkov, pa mi je ful hudo zato. Ampak folk tako zelo močno pretirava z darili, da imam že pravi odpor do vseh RD in novega leta. Sploh se ne morem veseliti. Pa ne me narobe razumet, svojim mulčkom bi dala vse, po drugi strani pa ne prenesem razavajenih mulcev s polnimi ritmi vsega. Kako pa naj vzgojim skromne otroke, če pa mi potem okolica pokvari ves trud.

Ah, vsako leto isto težim, sori


Yenni, vaš je pra res pravi mali velikan. No, midva z očkom sva bolj pri tleh in tud naš septembrček je mali palček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Trmast je pa tako, da mi bo požrl vse živce. Res, tavelikega vedno pripravimo na sodelovanje, tamali pa vztraja pri svojem. Sej vem, da dolgoročno zna bit to fajn, vem, da bojo tavelikega hitr na kakšno neumnost pripravil, ... ampak zdaj je pa prava MUKA komunicirat s tamalim.

Pa skoz mi je za ritjo, v vrtec iti je nočna mora. Po mesecu in pol doma nima NIKAKRŠNE ŽELJE po vrtcu. Groza! Pa vzgojiteljice ne mara, pomočnica je nova in mu tud ne potegne. Če se hmal ne bo k seb spravil (vsako jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image]), bom prosila za premestitev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

No, do sestrice je pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image], res, kapo dol, kakšen filing za otročke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

papa




yennika -> RE: Septemberke 2006 (28.9.2009 10:32:32)

dan!

julam in nova članica tukaj pozdravljeni!Aja pa lina se je tud javla.kaj smo sam me ostale tukaj???

a praviš julam, da še nisi zaključila z razmnoževanjem?jaz tud vsak dan bolj razmišljam o šeee![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]bi kar, če bi imela drugačno službo, pa še kaj!Izgovori pač!jaz tud pravim, da že zdaj mala dva z levo roko porihtam.sploh se ne zavedamo kako ahko je če imaš samo enega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].seveda, če ne kompliciraš.škoda za vse tiste mamice, ko jim je imet otroka v breme in končajo že pri prvem, in sploh ne vejo kako lahko zelo uživaš zraven njih.

veš kaj, moj septembrček je tud prava trma ratal, grozno je samozavesten.pravi najstnik je že ratal.ko povzdignem glas, me sam pogleda z solzami v očeh in gre direkt v sobo-jaz pa preštejem do 3 in že loputne z vrati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]so se včeraj obiski prav smejali, ko sem že vnaprej rekla poslušajte vrata.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]no, včeraj smo imeli tako šolo o zapiranju vrat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

včeraj je res bil en naporen dan, na sprehodu mi je rekel, da me bo zamrznil, z štoparico-če poznate nodija.in ati se je tak presrečno smejal. pa sem rekla, da včasih si res želim, da me za par dni zamrznejo moji trije dedci, jaz pa jim lahko ugrem na vikend paket nekam v toplice.ampak, do tege je še daleč![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pa jamrast je tud zelo-po kom kaj-ja ziher po atiju-normalno.ko se mu kolca me opozori, da kolca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ko kašlja tudi-me opomni na sirup, pa še in še!skratka,zelo je posrečen!

no, glede vrtca pa ni nobenih težav, komaj čaka zjutraj da gre in res uživa!hvala bogu!

evo, zdaj me pa mali lump kliče, je odspal prvo kitico danes.še tri pridejo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



lp




yennika -> RE: Septemberke 2006 (28.9.2009 10:36:24)

dajte si vzet par minutk zase-tole sem dobila zadnjič po mejlu....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



se splača prebrat in se nasmejat....

KOLUMNA: Mama na >>bolniški<<
Ko zboli moški, se svet ustavi. Nujno potrebuje domače medicinsko osebje, nenehno pozornost in nešteto besed, s katerimi ga pomilujemo. Načrt zdravljenja ima pripravljen ob prvi bolečini v grlu.
Ko pri nas zboli gospod oče, je zdravljenje jasno in načrtovano. Recimo, da gre za navaden prehlad. Teče iz nosu, boli grlo, boli glava. Gospod se ob prvih znakih zvali v posteljo, v spalnici, da ne bo pomote! V dnevni sobi bi otroški hrup škodoval njegovi prehlajeni glavi. Njegova teorija prehlada je tri dni potenja pod odejo in si ozdravljen. Seveda je moškega treba okrepiti z domačo govejo juho, vsako uro liter vročega čaja, da se njegovo telo lahko spoti. Ja, vsekakor je tako zdravljen prehlad v treh dneh mimo.
Kako pa je, ko zboli mama?
Že teden prej čutim, kako me praska po grlu, vsako jutro neprijetna bolečina v grlu in poln nos. Nekako se vlečem skozi teden in napade glavobola krotim z zmernimi analgetiki. Ko vse to preraste v resnejše težave, ko mi že lije iz nosu in me boli vse telo, se >>filam<< z vitamini, dodatki analgetiki ... a zraven še kuham, pospravljam, vozim otroke v vrtec in šolo - pa čeprav se zjutraj komaj sestavim.
Počitka ni, vlečem se kot sluzasta zmes, iz tedna v teden bolj slabotna.
Čaj in vitamine si pripravljam sama, mimogrede, če imam čas.
>>Bolniška<< na drugačen način
Ves teden me je glavobol opozarjal, da se nekaj >>kuha.<< Spet sem ga napadala s tabletami in upala, da je za vse >>krivo<< vreme. V četrtek me je povozilo. Že v službi strašen glavobol, ki se je doma nadaljeval. V petek sem otroke komaj spravila v vrtec, verjetno sem se puncama zasmilila, ker sem tako milo prosila: >>Prosim, oblecita se, prosim, obujta se, samo danes, prosim ...!<< Verjetno se jima je zdelo malce nenavadno, da imamo tako mirno jutro - ja, mama ne more kričati!!!
Dopoldan sem ležala na kavču in v mislih načrtovala, kaj bom  skuhala, da bo hitro neboleče in nasitno. Hvala bogu je šel po otroke gospod oče. Ko so prišli domov, so me našli na kavču, obloženo z robčki, čajem, medom, sirupom, smrekovimi vršički ...
Od vsakega sem dobila kratek pozdrav, potem pa so vsi že sedeli za mizo in čakali ... halo?!
>>Mamica, a bomo kaj jedli?<<
... je vprašala najstarejša. Ja, seveda, takoj, saj nisem bolna, samo tako za zabavo malo poležavam na kavču! Polna ihte sem premetavala lonce in jim jezno stresla na krožnike špagete in tunino omako. Ulegla sem se nazaj na kavč in skovala načrt.
Bolniška
Zvečer sem moje drage sklicala na družinski sestanek. Povedala sem, da je moj prehlad napredoval do te mere, da potrebujem tridnevno potenje v postelji v spalnici.
Možu so oči skočile iz jamic, starejša hči je nekaj momljala, mali dve pa vojne napovedi nista razumeli. Oče mojih otrok je previdno in počasi vprašal, če sem prepričana, da je moj prehlad tako hud. A sem že s pogledom povedala, da je vprašanje nepotrebno.
Uf, sobota bo moja! Ves dan bom v pižami, v postelji z dobro knjigo, glasbo ali pa bom visela na Facebooku. Moji predragi mi bodo skuhali kosilo, mi stregli spredaj in zadaj. S temi lepimi mislimi sem zaspala ...
Sobota, ura 7 :15 zjutraj (še ptiči so spali) Iz otroške sobe se sliši: "Mamica......mamica....maaamiiicaaaaaa!" Jaz sem tiho, saj sem na bolniški, a ne?! Moj predragi se >>naredi<<, da trdno spi, a iz druge sobe punci vztrajata. Ko sta že čisto obupani, njun oče dojame, da sem z bolniško mislila resno. Ko odnese svojo še vedno seksi ritko iz spalnice, si privoščim vse razkošje velike postelje. Mmm, ravno zadremam, ko zaslišim:
>>Kaj naj jima pa oblečem?<<
>>Ja, kopalke pa rokavčke!<< se zaderem.
Predvidevam, da so se oblekli, upam, da v dolge hlače, ker je bil deževen in hladen dan. Spet se razkomotim in zadremam ... Sredi najlepšega dremuckanja spet pride mož:
>>Lubi, a paštete nimamo?<<
>>Ne vem, poglej v hladilnik!<<
>>Ja, saj sem!<<
>>In?"
>> Ja, ni je...<<
>>O, moj bog! Pogledaš v hladilnik, ugotoviš, da ni paštete, in potem
prehodiš 15 stopnic, da vprašaš bolno ženo, če imamo pašteto. Ja, verjetno jo imam v kopalnici med vložki še kaj za rezervo!!!<< Skušam ostati mirna, usedem se, ga pogledam v prelepe čokoladne oči in mu mirno povem, da je njegova žena na tridnevnem potenju v postelji, da sprejema samo zajtrk, kosilo, večerjo in vsako uro liter čaja. Da ne želi, da jo kdo moti, razen če gori hiša!
Z dolgim nosom se je pobral. Jaz pa sem spet zadremala. Prebudi me strašen hrup od spodaj ... poslušam. Mali dve se prepirata, gospod oče se nekaj dere, najstnica tudi ... nora hiša! Kar naenkrat vse utihne. Mislim, da jedo, ker so tiho ... to pa je le takrat, kadar jedo. Mmmm, diši po carskem pražencu, šmornu po domače. Se bo kdo spomnil na bolno mamo in ga prinesel?
Ne, ga je takoj zmanjkalo, ker ga je oči premalo naredil. Aha, kaj pa čaj?
Čaja pa nimamo. Aha, kaj pa ... oh, se bom pa postila, tudi to je del zdravljenja.
Okrog treh popoldan slišim ropot posod, loncev, skled. Predvidevam, da se kuha kosilo. .. Ne, ne, babica je prinesla kosilo, ker se ji je zet zasmilil. Revež, sam s tremi otroki, žena pa poležava, namesto da bi kuhala! Lačna kot volk čakam, če se bodo morda le spomnili name.
Nič ... Pokličem dostavo pic in naročim največjo pico vseh okusov in ledeni čaj. Čez dobre pol ure slišim moža, ki se pod oknom pregovarja z revežem, ki je pripeljal mojo pico.
>>Poslušajte, to je pomota, pri nas ni nihče naročil pice, mi smo ravno
pojedli kosilo!<<
Ko ubogi človek le pride do besede, reče: >>Mislim, da je pico naročila vaša gospa!<< BOINGGGGGG ... umirala sem od smeha, kako ga je zadelo, kako je prebledel, ko se je spomnil, da je pozabil na svojo >>staro<<! Pograbil je pico, plačal in me našel, kako se valjam od smeha. >>Ja, ljubi moj, lačna sem bila!<< Pojedla sem dva kosa pice, ostalo pa skrbno shranila za naslednji obrok. Saj bi pri taki negi v nekaj dneh umrla od lakote!
Zaključek moje bolniške je bil pred predvidenim datumom. Mama enostavno ne more ležati in pričakovati, da ji bo kdo stregel. Moški so nerodni, pa naj rečejo v bran kar hočejo. Če jim stvar, ki jo iščejo, ne skoči naravnost v glavo, je ne bodo našli. Logično razmišljanje je za domačo uporabo preveč zahtevno. Morda se nekoč lotim ustvarjanja žepnega priročnika za moške, ki naj bi izgledal takole:
Vprašanje: Kako obleči otroka, če je zunaj 10 stopinj Celzija, piha močan veter in dežuje?
a) v trenirko in topel pulover, b) v kratke hlače in majico brez rokavov,
c) v kopalni plašč.
Izberite odgovor a !
Mogoče bo pa še uspešnica!




tevža -> RE: Septemberke 2006 (29.9.2009 16:42:06)

yennika, hvala....ravno sem se nasmejala do sloz, dobesedno! ja, tako nekako zgledajo dnevi, ko je mama bolana. smo pač zelooo različni, ene z venere in drugi z marsa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] 

nmagk, dobrodošla! ja, čestitke za 5 nadebudnežev.

no, yennika, se pa ravno ne strinjam s tabo glede obupanja pri prvem. Matevž je takooooo zeloooooooo živahen (vprašaj adrijano in ajne), da se še vedno samo pogovarjamo o drugem. vedno sem govorila, da bom imela 3 otroke, a zdaj.... verjemi, če bi imeli prvega s samo 30% manj energije, bi že najbrž hodila s trebuščkom naokoli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] 

aja, in mene "pregovor", da so vsi otroci živahni, ne prepriča... ker če, potem bi tu rabili stopnjevanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lep dan vsem...




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (30.9.2009 8:33:14)

Glej, glej... spet se nekaj dogaja tu gor. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pridne punce!

Tudi mi smo že dali skozi rojstni dan in je bilo krasno. Letos samo v enem obroku in tako bo tudi naprej. Zdaj vabimo še samo kolege z otroki in tiste, ki smo v rednih stikih, pa smo tako na 40 ljudi. Je pa prav prijetno, ker se že vsi poznajo med sabo, otrok je enkrat več kot jih je bilo prvo leto (plodna druščina) in predvidevamo, da jih bo še vsako leto več. In res je bil pravi otroški rojstni dan, samo igranje, letanje, kričanje brez posebnega nadzora staršev, razen če je bilo res treba.

Glede daril - so me dost vprašal kaj rabi in je to tudi dobila. Tako, da so jo lepo oblekli za nov letni čas in še nekaj za njeno otroštvo. Pa itak, da je vsak pretiraval, pa ne vem kako naj to prepračim. Ker tole je res šlo že preko vseh meja...

Yennika vi ste pa že res veliki... mi smo nekje na 98cm, in 13, 5 kg. 
Full dober mail [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sem že enkrat brala mislim, da na bibaleze, pa sem seveda morala še enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. To bi bilo za na kakšno oglasno desko.

Tevža se že mehčaš, mogoče se še pa odločita za enega. Glej, tako živ kot je Tevži ne vem, če je še lahko en... pa saj je prav prisrčen, vem pa da je zate to bilo res naporno, sploh ker si bila toliko sama z njim.

Pa jaz pravim, da smo pri naših (no za sebe lahko rečem) že tako kamot, da je že kar preveč včasih.

Tudi mi uživamo na polno v vrtcu, zdaj v veliki skupini je še bolj navdušena, kot je bila prej. Se več dogaja....pa vzgojiteljica in pomočnica sta krasni (vzgojiteljica je že atija pazila, samo ji tega res ni videti). Danes sem jo na telovadbo vpisala, pa upam, da jo bodo izvajal, ker doma skoz telovadi in pozimi bo morala imeti nekaj, da se ji ne zmeša doma... kar kipi od energije.

Ok, mal povzetka, zdaj pa še ostalim pustim prostor.

Lep pozdravček!




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (3.10.2009 8:56:39)

Ojla, babnice z velikimi lumpi!

Najprej vse najboljše vse slavljenčkom in vsem, ki so se jim v zadnjem času zgodile VELIIIKE reči!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Nova čvekica, pozdravljena! Ja, je treba malo svežega zagona, a ne babe? :)

Tudi mi smo še vedno z vami ... Sicer res redko, ker je naš urnik napolnjen do zadnjega trenutka - če pa ni, si pa tako naštimamo.

Imamo se luštno, Ajša in Tilen sta v vrtcu več kot zadovoljna. Tilen je prejšnji teden upihnil 3. svečko - eno fešto smo že dali skozi, ena "mini" je v planu danes, ko pridejo "moje babnice", ki jih mulčka res obožujeta, za domače pa bo še ena mini torta, ko pridejo z morja.
Mi smo pregled pri 3h letih že dali skozi ... Meni se ni zdelo nič posebnega. Zlagal kocke, pa vstavljal različne oblike, vse sorte so ga spraševali (poimenovati je moral živali na slikah, narisati krog in črto, poimenovati barve  - poznati mora samo rdečo, stehtaliso ga, izmerili ... Vse bp, precej stvari je bilo obkljukanih tudi pri višjih starostih, tk da se očitno nimamo česa bati. Aja, problem je nastal pri vprašanju, za kaj se kaj uporablja - ni mu vklopilo, kaj je sestra želela od njega, vprašanja so bila pa: "Za kaj uporabljamo stol? Za kaj uporabljamo skodelico?) Je pa res, da je vse skupaj pri nas trajalo več kot 3 ure in je imel na koncu že vsega poln kufer. Največji dosežek tega pregleda je bil, da se je Tilen z zobozdravnico dogovoril, da ji bo po pošti poslal dudo ...  IN JE PALILO V ENEM DNEVU. Ajšina ga včasih zamika - bolj iz nagajivosti kot iz potrebe po cuzanju ... Aja, pa vprašanje, kdo strelja ... Odgovoril je: "MOJ ATI!" In psihologinja vsa vesela: "Ja, a je policaj??":) Sem se komaj zadrževala, saj se naš ati ob nedeljah hodi streljat na air soft in je teto skoraj vrglo s stola. :)

Naš septemberček je že tudi "velik fant". Vse hoče in večino že tudi zmore sam, trma je pri nas stalnica - pri obeh, Ajša  je že prava mala gospodična, veliko čveka, tako kot bratec hodi na stranišče (na veliko se afnamo, rezultata v školjki pa zaenkrat še ni bilo ... ), skupaj se igrata, divjata, se cartata, ... Skupaj uganjata bedarije in razkopavata po stanovanju. Če je vse tiho, se nekaj kuha in takrat je treba obvezno preveri, kaj ... Zelo rada imata živali, delovne stroje, rada plešeta, pojeta - sedaj gre celo tako, da lahko imam v rokah kitaro, ali pa, da mi sedita v naročju ob klavirju. Očitno bo to nekaj zanju. Razmišljala sem o vpisu lumpa na  plesne vaje in da bi poleg hodila tudi mala miss,  pa sva se odločila, da še eno leto počakamo. Na telovadbo pa smo že lani hodili vsi skupaj v vrtec in je bilo super, tako, da bomo  tudi letos nadaljujevali.

Prejšnji teden smo popoldneve preživljali na Piki, sedaj sta že toliko velika, da je bilo res luštno. Obdelali smo precej delavnic, plesali z Lumpiji in Piko, skakali gumitvist, si ogledali predstave ...

Moji dnevi pa res prehitro minevajo. Služba (zaenkrat vse nad pričakovanji), škratka, gospodinjstvo, GD, ... pa je spet nov dan.

Tak, "mali" glasek iz naših koncev smo spustili, sedaj pa šibamo na teren. Smo brez atija in gremo v knjižnico po novo zalogo, pa pozdravit babico in dedija, pa prižgat svečko, pa v trgovino - počet gremo v glavnem vse tisto, za kar nam med tednom zmanjka časa.

Uživajte!!!


T&T&A







nmagk -> RE: Septemberke 2006 (3.10.2009 20:52:30)

Yennika tole o bolniški pa drži kot pribito,kot bi brala našo zgodbico samo pri nas je 5 otrok tako,da bi bil naš ati še bolj bogi,ima pa tudi tako dobro taščo(moja mamica)da mu vedno priskoči na pomoč,ko pa sem jaz cele dneve sama to je pa čist normalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tejcha vidim,da imaš tudi ti aprilčico,jaz imam dve 2001 in 2009.
Mi pa še nismo imeli sistematike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]pa je bil 16.star 3 leta.
Naš triletnik je prava čveka,včeraj je moja prijateljica vzela v naročje Karolinco in ji je naš mali nadobudnež dejal,,prosim,če jo daš nazaj in si greš kupit svojo Karolinco,ta je moja,, včasih take ustreli,da pokamo od smeha,mogoče zato,ker sem se jaz ko sem nosila njega ful nasmejala,bili smo večkrat skupaj z eno družbo in tam je bilo vedno ful smeha,sedaj pa on stresa šale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Drugače sva pa dopoldan sama doma no pa tamala in skupaj zajtrkujeva,potem spijemo kavico z babi(mojo mami),gremo v trgovino in potem kuhanje kosila,ponavadi se lepo igra,neverjetno se zna sam zaigrat,okol pol dveh pa prideta iz šole še Ana in Matic,malo kasneje pa še moj najstnik,po kosilu se ubadamo z nalogami,potem so pa še razne aktivnosti,verouk,Matic igra harmoniko,Ana pleše......v glavnem skoz smo v pogonu,tako kot praviš ti Tejch nič ni časa.Edino zvečer ko zaspančkajo gre pa mami mal na RR počvekat.Dnevi pa res letijo kot strela,še malo pa bo zopet novo leto.

Lepo se imejte




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (30.10.2009 13:03:51)

pozdravček

no da nas malo dvignim... pa smo konec oktobra... kako beži čas

nmagk dobrodošla in pridna mamica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

naš trebušček pa pridno raste, sedaj je za nami že morfologija in je bilo vse ok ... v ponedeljek pa imam 4D ... ja hitro bosta ta dva meseca minila in začne se porodniška ... o kar ne morem verjeti. timotej skos lubčka trebušček  in zadnjič ko pridem popoldne iz pregleda prišiba k meni in reče "mami kje imaš pa dojenčka" ... sem se nasmejala ... je razumel da grem k zdravnici in mi bo dojenčka že kar ven uzela... in on to v vrtcu razlaga. Ja ti naši septemberčki, kako so dojemljivi in kako delajo možgančki. Drugače smo lepo na stranišču, pridno gremo mimo viroz in grip (že trkam)

pa ostale, kako ste... otroci zdravi?




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (1.11.2009 13:55:17)

Zdravo babike!

Smo res smotke, nič več se ne pogovarjamo. Naša tema kar sameva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pa ne da sem jaz kaj boljša, seveda.

Se večkrat spomnim na vas in pogrešam naše čveke in izmenjavo naših dogodivščin.

Nataši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] čestitam  za uspešno morfologijo in ti želim še ogromno uživanja ob bušiju. Verjamem, da je že Timotej pravi fant in ga zanima vse kar se dogaja in super, da se tako veseli novega družinskega člana. A že veste kaj pričakujete ali je to skrivnost? Nam boš kaj pokazala bušija?

No, pa še zdaj malo k nam. Drugače smo super, Sara je prava princeska, pridna, brihtna, navihana... pred virusi smo še precej uspešni, samo enkrat smo kašljali malo bolj grdo, da sem jo imela doma. Aja, pa prestrašili so me, da ima uši, pa nismo potem nič našli, smo pa vseeno glavo umili in smo se očitno temu izognili.

Še eno jesenska slikco, da vidite kako raste naša babika, je že res odrasla in nas dnevno preseneča. 

Imamo pa še eno novico... tudi mi pričakujemo novega člana in smo vsi čisto navdušeni. Sem že v petnajstem tednu, tako da je že počutje precej boljše. Je bilo pa prve tri mesece dosti bolj naporno kot pri Sari. Pa vse za zdravje naših otročekov. NS je za nami, vse super, tveganje izredno majhno, tudi spol smo nekako dorekli, pa naj ostane skrivnost do morfologije. Imam pa ta teden pregled in bomo videli kako napredujemo. Buši se je začel zadnji teden kar širiti, je kar kakšna dva, tri tedne prej kot prvič.

Pozdravček od skritega potnika in upam, da vas kaj zbezljam na plano.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
 




Anonimen -> RE: Septemberke 2006 (1.11.2009 19:52:10)

adrijana.sara - iskrene čestitke in zares lepo lepo lepo in čudovito nosečnost ! Ti samo uživaj in čimvečkrat pobožaj bušija ![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Septemberke 2006 (1.11.2009 19:55:59)

sicer pa trenutno uživamo na zasluženem družinskem dopustu, saj smo bili drug od drugega odsotni skoraj en mesec.

Tristan pridno hodi v vrtec, vsak dan pogrunta kakšno pikro.

Oskar tudi raste, ravnokar smo imeli 5 mesecev.

Fanta se kar zabavata, čutiti ni nobenega ljubosumja. Je pa res, da jih imam vedno in povsod zraven. Oba. Včasih je na tak način kar zanimivo šopingirat vso fasengo v mercatorju, ampak nimamo kaj - od vsega tega se raste ane ?





nmagk -> RE: Septemberke 2006 (1.11.2009 21:33:08)

Čestitam nosečkice,ko vas takole berem me kar malo stisne pri srčku,ker ne bom več nosečkica,čeprav sem imela kar težke nosečnosti sem bila vedno ponosna na svoj buši,uživajte punce,pri nas jih je res dovolj,pa še čez 14 dni bom stara 40 let.
Tudi naš Gregi je pravi nabriti fantič,včasih take stresa,da je joj,se mi zdi,da je vsak naslednji bolj brihten,zadnjič je bil z babi in dedijem na obisku pri mojem stricu in moja sestrična,ki je stara 20 let je baje imela sobo v totalnem razsulu,naš Gregi pa gre k moji teti in jo tako resno vpraša,,a pri vas pa nič ne pospravljate,,so pokali od smeha,takoj ima pripravljene odgovore za vse.
Žal je jutri konec počitnic in spet je šola,pa tako je lepo bilo ko so bili vsi otroci lepo doma cel teden,smo se nacrkljali.

Lepo se imejte še naprej in čuvajte se nosečkice.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (2.11.2009 12:55:59)

adrijana čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Želim ti lepo in zdravo nosečnost in uživaj karseda.. in kdaj imaš rok? si me prav razveselila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No pri nas spol ni skrivnost ampak ga ne vemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] se vedno tako spretno izogiba in skriva da nikoli ne more potrditi ali je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] .. tako da se pustimo presenetit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ja bom ob priliki kakšno slikico pripopala mene in kakšno Timotejevo.  Sara je pa res že prava punca ... pa kakšno lepo frizurco ima. Ja ni kaj, rastejo ti naši sončki. In kako je Sara sprejela novičko? No moja nosečnost je tud čisto kontra prvi nosečnosti ... še vedno mi je zjutraj slabo ampak da bo le vse ok in bomo tudi to premagali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. Uši? ojoj kaj nas čaka ... ja upam da se jih bomo vsi po vrsti spretno izognili, ne moreš pa kaj dosti preprečit ...

lina ja pri tebi je pa pestro.... super da tako fino funkcionirate in ni ljubosumja ... verjamem pa da so nakupi kar mal stresni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak saj tako hitro rastejo, da bo še prehitro vse postalo "resno"

nmagk o lepo obletnico boš praznovala, se kaj posebej pripravljaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ... si pa zelo pridna mamica tako da verjamem da si lahko ponosna na svoje otročke.. ta o pospravljanju je pa dobra... ja ni kaj .. kako so direktni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tevža -> RE: Septemberke 2006 (3.11.2009 11:40:47)

ja, zunaj že diši po zimi...juhuuuu
adrijana, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]! uživaj 100/h, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]! take care....

lep dan vsem skupaj....




nmagk -> RE: Septemberke 2006 (3.11.2009 21:26:55)

NATAŠI praznovanje mi pripravlja moj možek,jaz sem samo povabila najožji krog prijateljev in sorodnikov,malo ga bomo zažurali,ga že dolgo nisem,ker so me otroci čisto okupirali,samo nič zato,sem tako rada z njimi,da ne pogrešam žurk,jih naredimo skupaj pa je,tudi na praznovanju bodo moji otroci poleg le za zvečer mi bo prijateljica počuvala Karolinco je le še premala.
Moj Grega je pa zelo direkten in hitro zna tudi nazaj povedat,se znajde.Prehitro rastejo tile naši sončki,ko sem zadnjič rekla,da bi bilo fino,če bi Karolinca ostala še dolgo tako majhna,da bi jo cartali,me je zopet moj triletnik zabil in rekel,,o pa ja pa ne bo skoz samo ležala pa sedela mora zrast,da bo sama hodila,,ja to zato,ker bi se rad igral z njo in sem mu rekla,da se bo lažje z njo igral,ko bo toliko zrasla,da bo sama hodila okrog.
Uživajte s svojimi sončki,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ve se pa čuvajte.lp




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (3.11.2009 21:38:23)

Punce hvala za lepe želje... seveda smo čisto blaženi... danes sploh, sem bila spet na pregledu in otroček noro miglja, srček lepo bije, rastemo, vse se vidi kot se mora, pa še enkrat smo dobili namig, da bomo verjetno res imeli fantka. Pa moj ginekolog ne reče rad spola na glas, če ni prepričan. Danes je pa kar suvereno vprašal in kako bo našemu fantku ime?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja, rok bo verjetno nekje okoli 6.5., navijamo za 5.5. če že imamo 9.9., pa bomo videli. Na nuhalni je rekla, da bi dala rok 29.4, čeprav bi bil idelani 1.5. No, preveč datumov... bomo videli kako bo otroček odločil. Samo, da bo vse ok.

Sara je čisto navdušena, carta bušek in full velikokrat omenja dojenčeka. Je prav željna novega družinskega člana, pa saj ni čudno, če so pa sami dojenčki naokoli in ona bi imela svojega.

Lina vi ste tak ena zanimiva družina - čakam, če bo še kakšen blog, ker vas je bilo super spremljat. Oskar je že pet mesecev star... čestitke! Kam gre ta čas, se mi zdi, da si ravno rodila. Tristan pa že mora biti pravi fant. Dobimo kakšno slikico?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

NMAGK smo bolj lene sorte tu gor, ne? Saj včasih smo bile prave čveke, potem smo se pa nekam porazgubila... Otroški iskrenosti pa res ne gre zameri, kar je res je pač res... lagati ne še ne znajo ravno dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Posrečeni so ti naši septembrčki.

Nataši te zagrabim za besedo in težko pričakujem tvoje slikice. Zdaj bi se morale dobiti, ko smo že tako veliki. To bi se imeli otroci fino.

Tevža kje si mi ti? Te že pošteno pogrešam? Te bomo mogli priti v Celje pogledat. Zdaj že skoraj upam v trgovino it. In Tevži? Že pravi mali mož, ne?

In kje ste vse ostale - Tejcha, Yennika, Julam, Pupika, Žiža... in vse, ki vas še nisem naštela... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]





adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (3.11.2009 21:44:26)

IZVIRNO SPOROČILO: nmagk

NATAŠI praznovanje mi pripravlja moj možek,jaz sem samo povabila najožji krog prijateljev in sorodnikov,malo ga bomo zažurali,ga že dolgo nisem,ker so me otroci čisto okupirali,samo nič zato,sem tako rada z njimi,da ne pogrešam žurk,jih naredimo skupaj pa je,tudi na praznovanju bodo moji otroci poleg le za zvečer mi bo prijateljica počuvala Karolinco je le še premala.
Moj Grega je pa zelo direkten in hitro zna tudi nazaj povedat,se znajde.Prehitro rastejo tile naši sončki,ko sem zadnjič rekla,da bi bilo fino,če bi Karolinca ostala še dolgo tako majhna,da bi jo cartali,me je zopet moj triletnik zabil in rekel,,o pa ja pa ne bo skoz samo ležala pa sedela mora zrast,da bo sama hodila,,ja to zato,ker bi se rad igral z njo in sem mu rekla,da se bo lažje z njo igral,ko bo toliko zrasla,da bo sama hodila okrog.
Uživajte s svojimi sončki,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  ve se pa čuvajte.lp


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Če imaš pa tako pridnega možeka, pa le glej, da boš uživala, drugi pa naj otroke pazijo in skrbijo za vse drugo. Ti pa možgane na off in samo uživat.

Mora biti pravi čar imeti toliko otrok in jih gledat pri igri. Saj zdaj je treba biti z njimi, potem nam bodo tako še prehitro ušli.




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (4.11.2009 18:05:09)

Ijjjjjjaaaaaa!!! Ob tako lepi novički pa res ne morem mimo: Adrijana, čestiiiitkeeee!!! Take care!!!
A ime že imate? Pa pri vas, Nataši?

Pri nas je kot ponavadi živa norišnica, trenutno sva z Ajšo sami doma in se trudiva pospravljat. NMAGK, tvoj mulček bi imel pri nas trenutno precej za povedat, :). Pa bomo že ... Možek pravi, da me bo vse počakalo. Pa taka tolažba, kaj?

Lina, akcije v troje so tudi meni poznane. Danes smo izvedli nemogočo: frizer!! In smo vsi trije ostriženi, za kaj več bo pa verjetno treba vzet prost dan, :).

Nič, džumbus čaka, da se ga lotim na polno, Ajša bo pa pomagala, da bo šlo"hitreje"...


Pozdravčki iz naših koncev,

Tea








nmagk -> RE: Septemberke 2006 (4.11.2009 20:54:51)

Ja naš mulček ima veliko za povedat,samo sam pa noče pospravljat vedno katerega od starejših našpona,da mu gre pomagat,potem pa on diplomatsko zraven reglja pospravljajo pa drugi.
Tejcha vidim,da imaš ti tudi aprilčico,jaz imam dve 2001 in 2009.
Adrijana bom poskusla dat možgane na off,moj možek je res priden in po 17 letih me ima še vedno zelo rad in če le more mi izpolni vsako željo,saj sem skromna.Res je imeti čar toliko otrok,ni mi žal,edino prostega časa zase pa trenutno res nimam,samo kot praviš je res,še prekmalu mi bodo ušli,zato uživam z njimi,moj 16 letnik že malo bezlja po svoje.





nmagk -> RE: Septemberke 2006 (4.11.2009 21:03:42)

[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/8h4-Slika2.[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/y6m-131020.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/sv4-081020.jpg[/img]

Evo nekaj slikc,na zgornji sta moj najstarejši Nejc in najmlajša Karolinca,na drugi so moj drugorojenec Matic in tretjerojenka Ana,naš triletnik Gregor in Karolinca,pa naša psička Zoja,na zadnji pa sta Gregor in Karolinca.




nmagk -> RE: Septemberke 2006 (4.11.2009 21:09:20)

[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/sv4-081020.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/f47-131020.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/5iu-Slika2.[/img]

Nekaj mi je zaštekalo,pošiljam še enkrat.




nmagk -> RE: Septemberke 2006 (4.11.2009 21:11:41)

[img]http://www4.slikomat.com/09/1104/8h4-Slika2.[/img]





a.biba -> RE: Septemberke 2006 (5.11.2009 10:41:06)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] nmkagk lepa družina!




nmagk -> RE: Septemberke 2006 (5.11.2009 12:49:33)

Hvala.
Zanima me a ste vse imele sistematko sedaj pri treh letih?Jaz sem imela pri vseh do sedaj ne vem zakaj me pri Gregatu ne pokličejo,moram vprašat.




Anonimen -> RE: Septemberke 2006 (5.11.2009 21:32:22)

IZVIRNO SPOROČILO: nmagk

Hvala.
Zanima me a ste vse imele sistematko sedaj pri treh letih?Jaz sem imela pri vseh do sedaj ne vem zakaj me pri Gregatu ne pokličejo,moram vprašat.


me še niso poklicali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>