RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


tevža -> RE: Septemberke 2006 (23.1.2009 14:00:15)

sem se odločila za posteljo 90x200. za stiskat ali v primeru bolezni je pa najina dovolj velika za vse tri.
matevž zaspi in spi v svoji sobi, brez vseh težav. imamo pa ravno tako kakšna zelooo zgodnja jutra (4-5h), ko prileze k nama, me prime za uho [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  in spimo dalje.

in tudi čez dan je vedno več trenutkov, ko kar zgine v sobo in se tam zaigra. drugače se pa še vedno velika večina dogaja v bivalnem prostoru, kar me tudi ne moti....dlje kot bo tako tem bolje, saj se mi zdi, da se s samoto še hitreje odtujijo. že nam bodo "kravžljali živčke" z loputanjem vrat, ko bodo pubertetniki/ce. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

pri nas so zdaj zelooo aktualne knjige. knjiga sem in tja, pa gor in dol. me veseli, ker smo do pred kratkim imeli zelooo "svoboden" odnos do knjig - jo je samo malo prelistal, vrgel na tla, stopil nanjo in gremo dalje.

uživajte!




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (24.1.2009 8:50:31)

Ojla!

Na hitro pošiljam en pozdravček!

Živalski vrt? :)

Nosečke, kako? Sploh ne sledim več, kdaj  bo pri kateri akcija. Že imate vse pripravljeno? Se boste odločile za kakšno protibolečinsko varianto?

Postelja: mi imamo zaenkrat kar jogi poleg postelje v spalnici, naslednja faza pa bo verjetno pograd. Selila bova oba hkrati, ko ... Nimam pojma kdaj. Tilen je zjutraj obvezno med nama - sploh ne vem, kdaj prileze, pa Ajša tudi - jo prestavim, ko dobi jutranjo flašo okrog 5ih.

Mulčka rasteta, res se imata rada! Čas pa tudi tako beži, da je joj. Ne morm verjet, da je naša baba stara že 9m. Tilen v vrtcu uživa 100/h, doma pa tudi ... No, zdle zlaga skupaj avtocesto in se sliši: "Pikarija, avtotuš, zakaj tole ne gre skup?" Mislim, da prevod ni potreben ...
Veliko se igrata skupaj, Ajši so trenutno najbolj zanimivi Tomijevi vlakci. Zvečer skupaj "beremo" knjigice,  Tilen sedaj že sam priganja, da morava v knjižnico.
Še vedno sem v "službi", trenutno se spravljam na en izpit, pa v Banovce gremo naslednji teden ... Komaj čakam, da malo izklopim, ker je res ves čas norišnica.

In že štartam naprej ...

mwaaa, : ***




yennika -> RE: Septemberke 2006 (27.1.2009 20:27:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Tejcha

Nosečke, kako? Sploh ne sledim več, kdaj  bo pri kateri akcija. Že imate vse pripravljeno? Se boste odločile za kakšno protibolečinsko varianto?

Postelja: mi imamo zaenkrat kar jogi poleg postelje v spalnici, naslednja faza pa bo verjetno pograd. Selila bova oba hkrati, ko ... Nimam pojma kdaj. Tilen je zjutraj obvezno med nama - sploh ne vem, kdaj prileze, pa Ajša tudi - jo prestavim, ko dobi jutranjo flašo okrog 5ih.



Babe, ja dober dan-večer....sem vas-nas komaj našla.

Ravno danes sem bila pri G, sem v 26 t in vse je ok-če črtam križ. Sem še v službi in če bo vse ok bo tako še cel februar-ki je btw najkrajši mesec, jeeeej, potem pa pičim na dopust in porodniškega.PDP imam 8.maja ali 17 maja-po mojem bo kar prvi bolj veljal ker me že toliko v trebuh, da vsi mislijo, da bomo kmalu rodili.Bog ne daj!
Malo dete zelo živahno, res divji dojenček-za vse radovednice:bili smo na 3D-ju, vsi trije in lepo videli obrazek ter vse ostalo,hehehe....dobimo....dojenčka![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Energija še vedno na višku-joj kako je fajn bit noseč!Že kaka nova v naši trojici?

No, naš septemberček je še vedno prava devička-dobesedno,  pa še ime ima ta pravo-klemen-nežen...zelo priden otrok je, imam kar cmok v grlu, ker sem res ponosna nanj.Naj tako ostane!

Že en čas spi v svoji sobici-varnostno mladinski posteljici,140/70, kateri smo takoj ko je shodil ven vzeli tri palčke in spustili ležišče na minimum.Zvečer okoli 19-20ih se stušira-kot jaz, zapre se v kabino in se kakih 15 minut tušira.Potem sledi branje pravljice-trije prašički, ja vsaki dan isto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], lubčka za lahko noč in to je to!Do jutra okoli pol devete.Je pa tudi kaka izjema vmes, ko se priplazi k nama v posteljo.

Suh je že tudi kake 3-4 mesece.Podnevi za počitek ne dajemo pleničke, ponoči pa kakor kdaj-včasih pozabimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ampak je vedno suh zjutraj, polula pa ogromno v kahljico.Čakam na pomlad, bomo čist črtali pleničko.Itak potem začnemo zopet z Pampers 1-new born.hehe

Tejča, a tvoja babika je pa že z svetlobno hitrostjo proti  1.rd?Neverjetno mine, a?

No, pa sem nekaj natipkala....vse lepo pozdravljam in vabim na čvek.


lp







julam -> RE: Septemberke 2006 (29.1.2009 11:52:37)

Evo, izgubljene duše. Lepo, da se kdo sploh še kdaj oglasi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Mi smo OK, malo bolani, malo na pol zdravi. V velikem pričakovanju, tavelik navija za bratca, tamali za sestrico. Jaz sem že čisto na koncu z močmi, bi morala ves čas ležat, ampak to je izvedljivo samo, ko sta fanta v vrtcu. Še 4 tedni in pol, meni se zdi še cela večnost.

Ne vem, kako se bo mali soočil z resnico, ko dobimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], čeprav se ful veseli. Ampak je ljubosumen na vse, na brata, na očka, ... Kadarkoli se kdo stisne k meni, je že na meni in govori "samo stisnu se bom". Revček. Pa mu skoz govorim, da so vsi trije fantje moji, pa babi in dedi, ... . Pa mu j vse jasno v teoriji. Ah, bo že!

Sicer pa nič posebno novega. Končno sem bila na govorilnih v vrtcu, kjer so ga zelo pohvalili, kako sodeluje, vse ga zanima, vsega se loti, govor nenormalno razvit, .... AMPAK "je pa grozno trmast" - citiram vzgojiteljico. Ja, res je, za vsako figo zna bit užaljen, ful je občutljiv, pazit je treba, kaj rečeš, ... Ful ima močno voljo, kar je sicer +, ampak če jo bo znal pravilno uporabit, ko bo večji.

Drugače je pa zelo uvideven, pozoren, redoljuben, veliko se da z njim pomenit in se dela , da razume. Edino kahlica mu pa ne diši. In če NI za stvar, potem ga ne prepričaš. Sadje je začel malo po malo jest, ker skoz težim s tem zdravjem. Potem pa poje pomarančo in zaključi "zdej sem pa zdav, a ne mami?" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

OK, tolk od mene. Sem imela malega do danes doma bolanega in sem čisto izmučena, sem se zbudila danes ob 11.30, da sem mal not prinesla. Zdej bo pa že kmal treba v vrtec. DOma pa bomba.

papa




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (5.2.2009 14:00:34)

Hojla!

še en glas od mene....

pri nas imamo zdej kar pestro... zdaj se končno selimo skupaj in imamo en kup dela z preurejanjem našega gnezdeca:) sej je fajn :)

pa odločila sva se da se POROČIVA :) 13.6 bo najin dan :)

Lovro raste, zganja trmo na veliko, drgač je pa en cukr :) Tudi mi bom zdaj uredili sobico zanj, upam, da bo rad v njej... kar se pa ppostelje tiče, pa se tudi mi še odločamo med junior ali 90x200 posteljo..... bomo videli tudi kako se bo prostorsko najbolj obnesalo.

Kar se plenic tiče, smo pri nas še čisto v njih, sploh ni variante, da jo da dol...č pa ne mislim nič silt, saj bo prišlo poletje pa bomo takrat travico zalivali.

Drgač pa jaz sem za akcijo da se spomladi spet kej v ZOO dobimo!!! Me že res zanima kakšni so "naši" septemberčki :)







tevža -> RE: Septemberke 2006 (5.2.2009 16:19:12)

incabinca - čestitke

sicer pa res ne vem, zakaj bi bila ti na boljšem od nas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] . welcome to the club, soon.

pa-pa 




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (8.2.2009 10:37:56)

Incabinca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] naj se tvoja sreča nadaljuje v nedogled, ti iskreno privoščim. Pred poroko se pa še le kaj javi, da nam izdaš podrobnosti. Saj veš, da rade glodamo.

Julam vam pa že tudi tiktaka do novega člana - lep porod!




tevža -> RE: Septemberke 2006 (16.2.2009 17:10:17)

hoj!

samo, da nas ne izbrišejo, ker tako velikooo čvekamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

jutri se oglasim kaj več....




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (18.2.2009 7:21:25)

Hej, punce!

Tevža naj ti pomaga, ker tega pa res ne bi rada, da nas brišejo.

Imamo spet malo snegeca, Sara je čisto navdušena in je komaj čakala, da gre v vrtec. Sumim, da so jim še kaj drugega obljubila, pa ni nič izdala, ker ni bila edina,ki je bila tako nestrpna.
Vaši malčki so v vrtcu ali ste jim privoščili počitnice? Pri nas niti sanjat ne morem o dopustu... pa ni hudega, ker tako rada gre, da grem iz vrtca prav nasmejana.

Drugače pa po starem, rastemo, vedno večje bedarije klatimo (besedne), mamico pesmice učimo in veselo snemamo vse kar se naokoli nas dogaja. Pravi srček je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Zdaj pa na jutranjo rutino...

Čao




tevža -> RE: Septemberke 2006 (22.2.2009 11:11:29)

hoj!

pri nas nič posebno novega. matevž raste iz dneva v dan in je že pravi mali mož. pogovarja se z vsemi o vsem, skratka nikakor nam ni dolgčas.

dva dni nazaj, ko sva skupaj kuhala kosilo, me je presenetil 100/h; kar naenkrat je rekel:" mamica, bratca imel." [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  kaj bi imel?? bratca, še enkrat odločno odgovori. mene je skoraj na rit vrglo. potem sem ga vprašala po sestrici, pa je rekel ne, bratca.

no, sicer še nič ne razmišljamo o širitvi družine, a priznam, da mi je mali dal mislit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] čisto maloooo.

no, toliko od nas.

nosečke, srečno!! kjerkoli že ste.....

p.s. evo, dva dobra linka za nakup čeveljčkov in še kakšne malenkosti.

http://www.malamasa.si/

http://www.minisvet.si/





adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (22.2.2009 13:27:57)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tevži!!! Kar pošteno razmisli mami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Prave brihte so že... tud mene večkrat na rit vrže, takšne izjavi...

Še ena naši, ki mi ne gre iz glave... včeraj sem šla zjutraj za par uric v služo in je ostala z atijem. Zmenila sta se, da gresta v trgovino eno darilo kupit in ona to veselo razloži svoji teti, da gresta z atijem v celje...veš mami je v službi, ti Neni pa nimaš službe (je še študentka)....itak, da jo je na rit vrglo - ker takega stavka ni mogla nikjer slišat, opazuje pa presneto dobro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nam dajo mislit, ni kaj...

Tejcha kako ste? Je že vse mimo? Pozdravček malima bibama in seveda vama tudi.




incabinca -> RE: Septemberke 2006 (24.2.2009 11:58:20)

Hej hej!

ja tile naši septemberčki so res pravi opazovalci.... jaz recimo najbiolj opazim, kako je Lovro dovzeten za vse kar se dogaja okoli njega. Kakšno je vreme, noč, dan, sonce zvedzde, veter piha itd... in kako to vedno vse ubesedi. zelo je pozoren tudi na vse zvoke in recimo če sliši letalo pa ga recimo ne vidi, me vedno vpraša: mami kaj slišim? :)
In potem mu jaz odgovorim on pa s svojim luštnim: ahaaa :)

res so luštni teli naši malčki!!

Ste kaj maškarce? Lovro je seveda izjema in edini v vrtcu NI maškara, ker se enostavno ni hotel oblečt.... spa sva se lepo pogovarjala da bodo maškarce, skupaj šla kupit kostum... moj mali outsajderček :)




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (25.2.2009 20:05:25)

Helou!

Najprej en sončen pozdravček iz naših koncev. Danes smo imeli pa res lep dan.

Po grozljivki prejšnjega tedna se počasi spravljamo skupaj. No, predvsem js. Naša mala raziskovalka se je namreč zvrnila s postelje in se očitno tako ustrašila, da je pozabila dihat. In smo se šli postavljanje na glavo, tolčenje po hrbtu, umetno dihanje, masažo srca ... potem pa ji je le uspelo, da je začela zelo plitko sama dihat. HB, da sta bila v spodnjem štuku starša prijatelja, ki sta pripravljala dvorano za fešto naslednji dan. G. Milan je naš junak ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Rešilec je bil pri nas v rekordnem času ... Mislim, da mi ni potrebno posebej razlagat, ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Že ko smo se peljali z rešilcem je prišla čisto k sebi in v bolnici je že pogruntala, da je zaspana in lačna in da je na rokah ni imela mami ...

Od četrtka do sobote sva bili tako na opazovanju v bolnici in kot kaže je z lumpo vse OK.
Danes smo vklopili pogon na vse štiri. Pa 4 zobke imamo - je takšna kot vampirček, ker sta zgoraj prvi pokukali na planu dvojkici.

Maškarci smo imeli dve tigrasti muci - Tilnu je dogajalo 100/h. Še vedno imamo pleničko in dudo in nič ne kaže, da bi se ju lahko znebili. Na kahlico sicer gre, a ko se odloči, da ne bo, ne bo ... Počakali bomo, da se znebimo žab, potem, ko bodo pa ene hlače manj za dol vlečt, gremo pa tud mi v orng akcijo.

Res vsak dan kej novega pogrunta - danes sem ga sterala sezut, ker se je spomnil, da bi namesto copat imel v dnevni škornje. Razložila sem mu, da so umazani in da imamo v stanovanju obute copate ali krokse. In je izginil. Ga kličem. Nič... Grem v kopalnico ... : mulc je v bideju z milom za roke in zmočeno brisačo umival škornje.  Me prav zanima, kje je našel zmagovalno kombinacijo.

Zdej pa akcija naprej ...

Kaj je zdej z ZOOjem? 7.3.? :)

Nočko!

Tea






incabinca -> RE: Septemberke 2006 (26.2.2009 8:59:53)

Hej!

Ojej tejcha vi pa imate pestro.!! No, sam da je zdaj z malo vse ok, me je kar mal pri srcu stisnilo ko sem te brala....

Kar se plenice tiče - naš Lovro jo tud še kar ima in tud nč ne kaže, da bi rad bil brez.... bomo polet travco zalival pa bo... no, vsaj flaške pa smo se rešili kake dva meseca nazaj, jo je sam vrgel v smeti.

7.3. bi meni odgovarjalo, jaz sem tisti vikend sama k ma moj bodoči možek delovni vikend... tko da - PRIDTE!!




yennika -> RE: Septemberke 2006 (3.3.2009 9:49:45)

lep dan!

vauu inča, čestitam![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]boš naredila otvoritev?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


tejča, joj kaj se vam je zgodilo...to pa ni fajn, strah vedno ostane v tebi, kajne?no, zdaj bi bila sigurno bolj korajžna in bi si več upala sama naredit-bog ne daj več!!!!
so pa nas poučili, da če se otrok "zazeva" je treba pihnit v njega-v obraz, da se napolni malo z co2-mi tud ne mormo do nezavesti sape držat...jaz sem to večkrat prakticirala, ker se je mojemu malemu to večkrat zgodilo-vem da so ble kolegice že čist živčne ko smo bili kdaj na sprehodu in je od joka nehal dihat-jaz sem ga bila navajena in sem vedla kdaj bo vhihnil....eh, ni pa fajn in ti spusti ogromno adrenalina v žile....


maškarce-ja bili levček-ampak tak ta prijazen in je zelo užival, bom dala fotko gor...

drgač pa pridno rastemo, včeraj bila pri G, dete ima že čez 1700g in meri okoli 40 cm.je v pravilni legi, glavica je spodaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]tak, še kakih 6-7 tednov zdržimo, pol pa bo akcija.jeeeej!

julam, kje si????
pa ti lina????

pa vse ostale nenosečke????kaj delate na otrocih?


lp


[img]http://www.shrani.si/f/M/Wz/2GvcmVEk/pust-09-5.jpg[/img]




julam -> RE: Septemberke 2006 (12.3.2009 15:11:26)

uf, tukaj je pa orto zatišje. no, da vas malce vzpodbudim: IMAMO SESTRICO, danes ima 8 dni!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
je ful naporno, ker sta fanta bolana, mala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa ima že krče (od 5.dneva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]), ampak bo že!

No, dejte kej napisat o naših vragcih. Sej bom jaz tudi, samo da malo k sebi pridem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (12.3.2009 18:00:31)

IIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Julam, iskrene čestitke!!!  Veliko zdravja, crkljanja, bratčevske ljubezni, pokakanih pleničk, prespanih noči ...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Kako ji je pa ime? Velika, majčkena? Sta bratca lepo sprejela novo članico?

Pa mami? Je blo hudo? Se je ati dobro odrezal? Kako se je pa začelo? :)

A ste vedeli, da bo bejba?

Morm priznat, da mam res še sam za čekiranje čas in hodim gledat ravno  s tem namenom, da vidim, če se je "naša ekipa" že kej povečala...  Čestitke še enkrat!

Tea & co.




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (12.3.2009 18:01:39)

Julam, no, tole s krči sem pa prej zgrešila. A ti zrihtamo SG kapljice? Pri nas so ble zakon ... 




yennika -> RE: Septemberke 2006 (12.3.2009 20:18:15)

jeeeeeej, ČESTITKE!!!!!!

ETO, V TRETJE GRE RADO![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]Dočakali babiko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Bravo, čestitke....daj julam ko utegneš napiši kaj več....saj veš da smo čenče...pa mene taka pot v rim čaka čez nekaj tednov...je blo hudo?kako, kdaj....filingi????daj no!

lp





tevža -> RE: Septemberke 2006 (13.3.2009 14:30:48)

[image]http://www.ani3.dk/creddy01/creddy0/Foto.gif[/image]

čestitke! bravo, punce.

uživajte in ko se ustalite, nam napiši kaj več. saj veš: ime, mere, stiskanje zob, ipd.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

en lep sončkov dan vsem skupaj!

p.s. ja, tudi pri nas so bile SG kapljice zakon. še danes jih voham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




yennika -> RE: Septemberke 2006 (13.3.2009 18:48:11)

a mislita vetrovne kapljice koroških lekarn-te so iz Dravograda.So pa zakon, mislim da spada to v SOS paket za dojenčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , jaz sem jih in ji še poimenujem kar sos kapljice. sem jih mela povsod s sabo, moj jih je kar v žepu nosil in ko se je mali malo zacmizil je že kapljal na dudo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ni pa fajn, če jih spraviš kam na tla, je potem vse belo od sladkorja....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] no, pa dokler ni zobkov tak nima kaj bit! so pa to za trenutno potešitev krčkov-le dokler se duda ne poliže. mi smo imeli potem avstrijske anti-flat-te so pa res pomagale-priporočam sploh ko začneš z AD3.

mi smo pa včeraj dokončali sobico za dojenčka.joj ko je lepa. zdaj bom pa začela počasi cotike prat.jupi!

klemi že komaj čaka dojenčka, mu vsak večer zapoje pesmico, lubčka bušija-le ta je res ogromen! danes zjutraj je letel v sobico gledat, če je dojenček že prišel. je pa kar ljubosumen-ampak po mojem je to normalna faza vsakega 2 in pol letnika-že če se midva kaj tiho pogovarjava prisluškuje....da ne govorim, ko se z atijem polubčkava[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ....ja baje sem samo njegova mamca-pa še res je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

kje ste mame????

lp




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (13.3.2009 19:01:46)

Yeniiiikaaaa, vidim teeee!







Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (13.3.2009 19:11:38)

Hjam, pol pa od Dravograda ... Mi smo jih ponavad iz SGja nafehtal, da jih je kdo sproti pripeljal, ker se v naših lekarnah ne dajo dobit.

Pravkar sm spekla štrudl, zložla perilo in brisače, dala prat, ... Ajšo je na sprehod peljala ena prijazna dečva, Tilen je pa ugotovil, da mu je nerodno in da bo raje z mano mučkal testo ... Tudi prav. Zgleda, da mu nekaj ne štima čist, sva namerila 37,2 °C  - ravno tolk, da ni taprav. Zdej že "pospravljata",  mene pa čaka še nekaj za zlikat, potem pa akcija v kopalnici, večerja, mulca vodoravno, midva pa na tazadnje plesne ...

Js sm se šla pa detektiva, Julam ... Upam, da ne zameriš, :).

Punce, tafrišna bejbika je Karolina. Julam, prekrasna izbira! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Kaj bi bil pa fantek?
Ko boš imela pa kaj več časa, pa se le razpiši ... Kr ne morm verjet, da je pri nas že eno leto od tega ...

S čim se pa vaši lumpi trenutno najraje igrajo? Pri nas so zakon vlakci, pa pikeci, pa risanje z markerji, pa pomoč pri gospodinjskih opravilih, pa kocke - lesene, plastične ... Zunaj pa ogroooomno divjanja ...  pri nas imamo umtno travo na fuzbal igrišču in je za take mulce naravnost fantastična!


Kaj pa regrat? :)


Akcija naprej!

Uživajte!




julam -> RE: Septemberke 2006 (13.3.2009 21:56:41)

Tejcha, good job!!! Res imamo eno Karolinco (51cm, 3300g) doma, ime za fantka pa naj ostane skrivnost, če ga bomo še rabilli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]... Glede kapljic bom pa sporočila, če bomo potrebovali, zdaj imam ene zeliščne brez sladkorja, bomo videl, kako se bojo obnesle. Ah, sej na koncu tako dolgo probavaš, da že samo od sebe izzveni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Moja porodna zgodba: 2 dni čez rok sem bila pri G, že malo odprta, popadkov nič, mala veselo brcala, pa me je G napotil v P naslednji dan, to je bilo prejšnjo sredo. Uf, dolga noč je bila, ne maram takega čakanja, sem bila nervozna in nič spala. No, zjutraj ob 7h sem bila v P, po vsej papirologiji me pregledajo in ugotovijo, da je stanje nespremenjeno, ampak da grem lahko rodit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ne maram poseganja v naravo, ampak tokrat dobro, da sem se pustila pregovorit, ker bi se pupki do naslednjega dne že zelo slabo godilo. No, ob 11h sem bila v porodni, ampak punce, te 4 ure so se mi neskončno vlekle. Bila sem živčna, če nama bo z možekom zneslo pravočasno rodit, da bo lahko on popedenal še fanta (en je bil v vrtcu, drugi na Štajreskem pri tašči). Do 12h sem ležala tam na mizi, mehur predrt, CTG NIČ, gledala sem na uro in bila že čisto znervirana. Ne, ta dan res NISEM BILA RAZPOLOŽENA ZA ROJEVAT. Babici sem povedala, da morava do 15h bilt konec, ker mora ata potem v vrtec. jao meni, namesti, da bi se sprostila, sem študirala za naprej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
K sreči sem imela super babico, ki je videla, da ne bo z mano nič, zato me je nafilala z zdravilom, dda sem bila zadeta kot raketa in mi našopala umetne popadke. Pa smo v eni urci rodili. NIČ ŠIVANA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ampak da ne govorim, kako me je potem bolelo, ko so me pritiskali na trebuh,ker se je ovojnica strgala in ostala notri. Popustila sem in solze so mi začele teči. Zato so me vrgli v narokozo in sčistili. No, pa je potem le bilo konec. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Prva dva poroda sta bila bistveno lepša, ker sem bila sproščena in sem se prepustila. Tokrat pa brez veze. Če grem še kdaj, def ne grem tako.



OK, sem mal naložila. Sej tiste, ki vas ne zanima, upam, da se preskočile. Yenni, ti pa le pogumno!!! Pa sej vem, da boš!



Fanta se še malo lovita, ampak načeloma sta me kar presenetila. Ljubosmje se sicer čuti, ampak dete k sreči veliko spi čez dan in imam res veliko časa za njiju. Rada jo tudi popestvata. Sploh tamali ima zgleda ful čut za sočloveka, ker jo lepo poboža, pestva in se ziblje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image], medtem ko tavelik zna bit bolj grob. Ampak upam, da mine tudi to čim prej.


kar pa se tiče našega septembrčka: je moja maza, ful je modrijanček, praktično vse se da zmenit z njim. Ful rad riše, že nariše kakšno razpoznavno stvar (npr človeka, danes je narisal ladjo in stopnice, ki vodijo nanjo - sem bila čist šokirana), rad poje, pleše. Vidi se, da v vrtcu ustvarjajo. Zelo rad kuha, komaj čaka, da bo velik, da bo lahko kuhal kosilo (joj, da bi bilo res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Domišljija mu dela 100/h, zelo dobro se že vključuje v igro, predvsem z bratom - zna lepo sledit njegovim idejam, tudi sam daje predloge. V vrtcu ga imajo starejši otroci ful radi, sploh punčke ga skoz lupčkajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kahlica je še vedno odvisna od njegove volje, ful je smotko, ker vem, da zna kontorlirat in povedat. Ampak enostavno je tako trmast, da nima smisla.



Tako. Zmatrana sem do nezavesti, danes sem se uspela zleknit na kavč 2x po 10'. Mala je zaspala pred pol urce, jaz pa sem vam namenila eno dolgoooooooo poročilo. Brez zamere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], sej me zdaj en lep čas verjetno ne bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Tavelikega fantolina čaka operacija žrelnice in ušesk - ima zamašene sluhovode in je že na pol gluh. Kar je zelo naporno, saj je postal zelo glasen (da se sliši), asocialen (ker se težko  vklopi), pa še vsako stvar je treba n-x ponovit in to tako , da te gleda in bere iz ustnic. groza, prav smisli se mi. No, operaciji sta rutinski, ampak bo pa kar nekaj  časa doma...

OK, punce, se beremo!




yennika -> RE: Septemberke 2006 (14.3.2009 11:06:25)

IZVIRNO SPOROČILO: julam


OK, sem mal naložila. Sej tiste, ki vas ne zanima, upam, da se preskočile. Yenni, ti pa le pogumno!!! Pa sej vem, da boš!




naj te bog usliši!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

bravo za lepo porodno zgodbo, bravo za korenjakinjo karolino-bodite zdravi!!!!

kot je tebe tudi mene že zdaj malo skrbi kak bomo uredili varstvo za malega, da bo lahk ati zraven v porodnišnici-si tako ŽELI ponovit! Upam, da nama-nam bo zneslo!Zato si spet želim rodit ponoči!Klem je bil rojen ob 1;15 in je bilo res božansko...sama v porodni z atijem, dve babici, G, anesteziologinja-moja kolegica-btw sem podpisala EA-za svoj oddelek pa ja morm malo reklame nardit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak ne vem če bom koristla.če bo šlo tak hitr kot prvič-2,5 uri pol definitivno NE.

lp




Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>