|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V isti postelji z otročkom
30.8.2007 6:07:30   
Anonimen
Zanima me ali ima še katera podoben problem... Moja punčka je stara 20 mesecev in še vedno spi pri nama, nikoli je niti nisva poskušala dati stran. Problem pa se bo pojavil, ko se bo čez tri mesece rodila njena sestrica in ne vem kaj narediti. Ali naj večjo dam v njeno posteljico ali naj vsi štirje še naprej spimo skupaj? Če ima katera podobne izkušnje bi bila zelo vesela user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 7:09:52   
muha1
Čimprej OBE v svojo posteljo. Sedaj čimprej tavečjo odvadi, tamalo pa nikoli ne privadi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 7:30:02   
Divja vijolica
Imam enak problem, star bo 3 leta, in spi pri nama. Decembra pa dobimo še enega člana. Pri nas je problem, ker nimamo prostora, ne za pojsteljo, kaj šele za svojo sobo. Tamalo pojsteljico bomo še nekako stlačili v sobo, da bo notri spal ... pa ni važno kdo. Če imaš prostor, ti predlagam svojo sobo za ta veliko hčerko, dojenčka pa tudi čimprej navadi spati v svoji postelji. Saj ti najbolje veš kakšna gužva je lahko ponoči.
n

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 7:37:35   
Suzi*
Hmmm, težko. Če imaš možnost, čimprej v svojo posteljo, še bolje v svojo sobo. Pa ti priporočam, da to naredite pred prihodom novega člana. Verjemi mi, da se bosta sama v postelji precej bolje spočila in naspala.
Tamalega člana pa že od malega navajajte na spanje v svoji posteljici, košku, zibki...
Mi našega sploh nismo nikol navadli spat pri nama, je bil pol leta zraven najine postelje v košku, od takrat pa spi v svoji postelji v svoji sobi. Prihajajočega člana bomo navadili isto, ker če sem kaj sklenila, je bilo to to, da najina postelja je pa samo najina, in jo z otroci delim samo za vikendaško jutranje cartanje. Spanje s tamalim je pa čist nemogoče, ker naju oba zbrca na stranice, on ima celo postlo zase, midva pa vsa polomljena. user posted image

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Divja vijolica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
30.8.2007 7:45:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Suzi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 8:00:15   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zanima me ali ima še katera podoben problem... Moja punčka je stara 20 mesecev in še vedno spi pri nama, nikoli je niti nisva poskušala dati stran.


O, tukaj jih ima kar nekaj takšen problem....user posted image

Težko bo...mislim, pa da bo najbolje, da jo čimprej navadita, da bo spala v svoji postelji. Bo malo tesno, da bi štirje spali in se NASPALI v eni postelji. Si tega ne znam predstavljati....

Dosti sreče...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 9:03:28   
Blejka26
moj ima vedno nočno službo tko da je moja pikica vedno spala ob meni,ker sem jo lahko uspavala samo z dojenjem.Toda sva z mojmu tko fino uredila,da sva dala pojsteljo (že taveliko pojsteljo) čisto zraven najine in je spala brez problema.tudi sedaj ko sem jo končno odvadila dojenja,sem pojsteljo premaknila tako,da je ob steni najine pojstle pa se dotika samo malo (na tisti strani kjer ima glavo),pa zaspi brez problema.Tko da probaj prvo tako,da ji kupita pojsteljo in jo dasta ob svojo...ne vem no.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 9:06:14   
nana35
Moje mnenje:
sicer še nimam otrok,prvi je poti,pa je moje mnenje,da mora otroček spati v svoji posteljici,če lahko tam spi čez dan,potem lahko tudi ponoči.Ne mislim,da bi moral takoj v svojo sobo,le da je v svoji postelji.Velikokrat se prav zato zgodi,da partnerja nimata več nobenega intimnega življenja in se predvsem moški pritožujejo itd.,jaz pa mislim,da ne bi smeli zato dati partnerja na stranski tir.Malo se že spremeni,ampak ne sme se tako.Veliko jih poznam,ki so tako naredili,pa se skoraj nikjer ni dobro izteklo.

Torej:otroček naj bo zraven,le zase,v svoji posteljici,nič po moje ni narobe če je tam tudi kako leto.Sicer pa sami lahko ugotovimo,kdaj je pravi čas za v svojo sobo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.8.2007 9:14:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana35)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 9:38:24   
crci06
Tudi jaz sem mnenja, da mora otrok biti NAČELOMA v svoji postelji.

Naša duda je bila 3m v zibki pri nama, nato pa v gajtrček v svojo sobico in tiste dni je spal odlično.
Problem se je pojavil, ko smo na morju v prikolici spali skupaj in po povratku, ko so se začeli kazat zobki.

Ko je res hudo z zobki gre k nama, da se pocrta.
pa če sva tolk utrujena, da ga ne zmoreva uspavat stoje ob posteljici...

Pa ko se je dojil 1x na noč (ob cca 3h-5h), je potem mnogokrat ostal pri meni, ker sm zaspala

evo ,priznam vse grehe, ampak to so bolj izjema kot pravilo.

Če se že od začetka odločiš za skupno spanje, je večji problem.

Ne zastopim pa, kako se lahko odločiš za 2 otroka, če nimaš prostora niti za njuno posteljo? Vsaj za pograd v dnevni??

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 10:28:35   
Naja31
in ne mislim mojega navajt za spanje pri nama.



Prepričana sem, da nobena mamica, katere otrok spi skupaj v veliki postelji, ni takega namena pred rojstvom.Verjemi, tudi jaz sem se trudila in trudila, da bi spla v svoji posteljici, ampak moj otrok se je do 15ega meseca zbujal tudi na pol ure. Je ravno zaspal v posteljici, ko se je zbudil, in potem je bilo treba spet vse na novo. Po mesecih in mesecih zbujanja, dretja, sem obupala in ga vzela k sebi in takrat smo začeli malo bolje spati. In zdaj pri 2 letih in pol še vedno spi med nama, in še vedno se zbudi vsaj 2x na noč.
Tako, da lahko je pametovati in teoretizirati dokler kaj takega ne doživiš.

Pri nas je približno isto kot pri Nalin, zvečer se skupaj uleževa v zakonsko, ko zaspi, se jaz odplazim ven. Trenutno ni možnosti, da bi imel svojo sobico, ampak se kmalu selimo in tam jo bo imel, tako d aga bo treba navaditi na spanje v njegovi postelji. Bomo pa verjetno naredili isto. Nekdo bo z njim zaspal in potem upam, da bo spal.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 10:59:43   
lana38
Lahko je pametovati, dokler ne doživiš. Tudi jaz sem bila trdno prepričana, da moj user posted image  nikoli ne bo spal zraven naju. Ampak, če ga moraš nositi skoraj vso noč, zjutraj pa iti v službo, potem mislim, da marsikdo pohodi svoja načela in ga raje da kar k sebi in vsi spijo, bolj ali manj. Več spanja je, kot če hodiš gor in dol po sobi z otrokom v naročju. Mi smo imeli to smolo, da je bil otrok kar naprej bolan tam do enih 5 let. Ni bilo druge, kot da sem ga dala k sebi spat. Seveda mu je to ostalo. Zdaj ko je star 10 let, gre spat sam v svojo sobo, ampak obvezno okrog 3-4h pride k nama spat. Mora biti zelo utrujen, da ga ni do jutra ali pa da sploh ne pride. Upam, da bo user posted image , ki ga pričakujemo decembra bolj zdrav in ne bo problema s spanjem.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 11:08:16   
borci
Najin prvi je od začetka spal v svoji postelci, potem pa je ugotovu, da se lahko ob ograjci postelce dvigne (približno pri 8m) in je blo konec. Od takrat je zaspal na veliki posli, na žalost ne sam in sem ga potem prenesla v njegovo ampak če se je ponoči zbudu, se nama ni dalo stat ob postlci in ga uspavat in sva ga dala k nam in potem smo zaspali vsi. Je pa res, da naju je malo na stran zbrcal, 1x enega 1x drugega. Aprila letos smo ga pa preselili v njegovo sobo, ker je dovolj star in julija smo čakali naraščaj. Ni bilo večjih problemov, saj smo to postopoma izvajali - če se je ponoči zbudu, je prišel k nama. Je pa res, da mora še vedno nekdo ležat ob njem, da zaspi, ampak zdaj so se tej nočni izleti malo umirili in pride ponavadi šele okrog 6ih, tako da imamo s to malo mir.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 12:09:22   
Anonimen
Mi smo imeli enako situacijo. Dva meseca pred porodom sva fantku (skoraj 3 leta je star) kupila posteljo in to je bil zanj dogodek. Dala sva jo tik zraven najine postelje, tako da smo še vedno skupaj. Navadil se je brez problemov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 12:41:30   
mamuška
Sin bo imel konec leta 5 let, pa še ne spi vsako noč v svoji postelji. Tudi jaz sem imela polno glavo teorije, kje in kako morajo otroci spat in dokelr se mi sin ni rodil, Ta mi je porušil vso teorijo in prakso, za katero sem bila prepričana, da je edina zveličavna. Da sem ga končno dala na sredino spat, sem si morala stolčt glavo, da mi je kri lila čez obraz. Zaspala sem namreč na WC školjki in treščila dol ter si prebila arkado.  Vstajali smo - 10 mesecev!- na 20 min, vse noči, jaz pa sem kar vztrajala in rinila z glavo skozi zid, da se otrok pač MORA navadit. Na koncu je prekipelo možu in je sina dal na sredino, ker sva dejansko letela okoli od neprespanosti.

Od 10. mes do 3. leta je spal malo pri nama in malo v svoji posteljici ob najini.  Po 3 letu je dokaj redno spal v svoji postelji v najini spalnici. Letos smo ga "izselili" v svojo sobo v "Veliko posteljo"takoj po tem, ko sem izvedela, da sem noseča.  Sprva je bilo navdušenje ogromno, je lepo spal sam, kaj kmalu pa se je začelo zbujanje v joku in strahu, tako da sva spet letala sem in tja. Zdaj sicer joka ni več, se pa še zbuja s strahom in se potem priplazi k nama. Mu lepo prigovarjamo, hkrati pa so vrata obeh sob, najine in njegove a stežaj odprta in ve, da lahko kadarkoli pokliče ali prileze k nama. Recimo da sta 2 noči na teden, ki ju prepsi res sam in ga do jutra ni k nama.

Jaz se ne sekirm preveč. Če so včasih 10 in več članske družine preživele na bistveno manj prostora, kto ga imamo mi, bomo mi tudi, menda pa da najstniki potem res več ne hodijo k staršem spatuser posted image Meni skupno spanje ni ne želja in še manj izbira, pač pa nuja za to, da sploh kdo kaj spi. Med nespanjem ins kupnim spanjem se še vedno odločim za slednje. In za moje pojme kakršnokoli prisiljevanje s solzami nima pri spanju kaj iskat. Jok in mirno spanje ne gre skupaj. Glede na bližni "prirastek" sem pa pripravljena na vse, tudi najslabše scenarije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 16:10:22   
suzanamai
No moj sin je star 9 let. Do tretjega leta je spal v najini postelji, probali smo vse a ni uspelo. Po selitvi v hišo, je dobil novo sobo z veliko posteljo a še vedno smo potrebovali skoraj eno leto, da je pričel spati v svoji sobi, do takrat je pač prišel sredi noči v najino sobo. Sedaj pričakujemo dojenčka in vse izgleda, da je s tem prišla nova težava - nočni strahovi, tako da sedaj zopet spi pri nama. sicer zaspi v svoji postelji, vendar mora biti nekdo pri njem. ponoči pa se pretihotapi k nama. Nekako sva se sprijaznila s tem, čeprav nerada. Se sicer zgodi, da kakšno noč prespi v celoti in se šele zjutraj pride malo stisnit, tolažim se s tem, da še en mesec pa bo tukaj dojenček in ga bo minilo. bomo videli, vsekakor ne pomaga nič, ne z lepa ne z grda, je pač treba potrpeti.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: V isti postelji z otročkom
30.8.2007 16:22:58   
Vrtnica79
Naša je nekje do 5 leta spala zraven naju, ker pač ni bilo druge možnosti. Potem pa, ko je dobila svojo sobo pa je brez problema šla sama spat. Res pa je, da morejo biti vrata odprta.


_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Posvojitev
agnes

Ali bi posvojili romskega otroka?

da (25%)

ne (48%)

ne vem, se ne morem odločiti (27%)


Število vseh glasov: 508

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!