|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posteno zmedena!
23.11.2004 9:29:59   
enci
Ciao RR-jevke,
1.)septembra sem imela HSG (jajcevodi so prehodni), pred tem mi je gin v bolnici naredil UZ in podal diagnozo PCO.
2.)Ko sem z izvidi odsla k svoji gin je vsa jezna rekla, da ni to to! Da so doloceni kriteriji, ko lahko podas to diagnozo. V redu sem ji zaupala!!
3.)Kasneje je sel moz na spermiogram in na razlago izvidov sem sla z njim ter s seboj vzela vse svoje izvide med katerimi tudi sliko UZ (po kateri je moja gin zanikala PCO!!!). Gin v ambulanti za neplodnost je na podlagi iste slike izrazil da je 99%, da gre za PCO!
4.)Ker mi ni dalo miru sem vse izvide fotokopirala in s pripisom in razlago poslala po posti v Postojno, od koder mi je dr. Merlo podal se svoje mnenje in sicer PCO.
:ups::zmeden2::zmeden::ups::zmeden2::zmeden::ups::zmeden2::zmeden::ups::zmeden2::zmeden:
Torej 4 mnenja od tega edino moja osebna gin, ki pravi da ni to to. Sploh ne vem, ce bi se sla k njej, ker sem tako JEZNA!!!!!!:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:
Sedaj pa je se zadeva v tem, kaksen naj bi bil sedaj postopek. Gin v ambulanti za neplodnost pravi najprej Klomifen, ce ne pomaga, mocnejsa terapija, sele kasneje LEKO (elektrostimulacija jajcnikov). Medtem ko mi je dr. Merlo v Postojni rekel, da je najbolje narediti LEKO. ????????
Saj clovek res ne ve, kaj narediti. Kaj je najbolje?!
A ima katera podobne iskusnje?
HVALA in en sop :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
vsem na RR!!!
lp
enci:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Posteno zmedena!
23.11.2004 9:37:35   
Anonimen
Ciao Enci!Torej si dobila odgovor od Merlota.Fino sedaj pa selitev k njemu stručkotu,kot sva ti nakladale midve s Katjo.Če hočeš čimprejšno rešitev problema pol se oprimi prave bilke.Pogum in naredi to!!Jutranji pozdrav:rozica: Neva:rozica:

(odgovor članu enci)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Posteno zmedena!
23.11.2004 10:03:01   
klarisa
Meni osebno je Merlo zakon; tako v strokovnme smislu kot to, da je človek...

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Posteno zmedena!
23.11.2004 10:13:06   
saba
čaw enci

jaz bi se vsedla v avto in šla do merlota...res....prepiši se in menjaj G.

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Posteno zmedena!
23.11.2004 10:17:45   
saba
čaw enci

jaz bi se vsedla v avto in šla do merlota...res....prepiši se in menjaj G.

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Posteno zmedena!
23.11.2004 10:34:02   
Tida
Pozdravljena!

Jaz ti bom podala svoje mnenje in sicer če si želiš otroka in imaš diagnozo PCO potem se ne igračkaj s klomifeni ampak preidi na kaj močnejšega. Jaz imam dignozo PCOS in sem se posvetovala z več zdravniki in večina jih je mnenja da je klomifen sicer dober vendar ne za bolnice s PCO saj v večini primerov ne pomaga (odvisno kako močo policistični so jajčniki).

Malo sem zmedeno napisala upam da boš razumela.

LP

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Posteno zmedena!
23.11.2004 11:26:30   
Joni
Tudi jaz imam PCOS - kar se tiče pa G - toliko kot jih boš vprašala, toliko različnih odgovor boš dobila. Meni je moj G rekel, da ja Klomifen najboljše zdravilo pri PCO - šele potem gonadotropini! LEKO pa naj bi imel prednost pred gonadotropini - neka raziskava ginekološke klinike!

Je pa še en vidik pri PCO, ki pa ga ne omenjajo ženske velikokrat - pomembna je telesna teža (velik faktor), tako da če imaš preveč kg, je zelo priporočljivo shujšati! To velikokrat "prelisiči telo" in začne samo ovulirati!

Jaz sem dala čez LEKO in Klomifen (8 ciklusov - od tega 3 cikluse 4 tablete na dan, pa 2 ciklusa 3 tablete na dan, 3 cikluse 2 tableti na dan)!

Meni ni nič pomagalo (lahko da imam tako hudo obliko) lahko pa je imela tudi moja telesna teža pri tem veliko zraven - zato sem letos shujšala in sedaj čakam, da se mi telo samo začne "normalno" obnašat!

Veliko sreče - G pa kar zamenjaj!

Joni:metulj:

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Posteno zmedena!
23.11.2004 11:54:47   
enci
Punce hvala vam vsem!!
Res je, da ima vsak zdravnik svoje mnenje. To je tisto, kar nas posteno zmede! :zmeden:
Joni, moja telesna teza je 59 kg, visoka pa sem 165 cm. Mislim, da je to nekje povprecno, no morda kak kg prevec :ups: A mislis, da ze to lahko vpliva??
Vem tudi, da so za PCO znaki; porascenost, mozolji, ... ne enega ne drugega pa pri meni ni?!
Vrjetno bom poskusila najprej s Klomifenom, saj mi ni ravno prevec vsec misel na LEKO, ampak ce ne bo druge potem pa bom pogumna in dala tudi to skozi.
Zamenjava ginekologinje pa mislim, da skoraj ni vec cprasanje.
lp

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Posteno zmedena!
23.11.2004 12:49:01   
Joni
Sedaj sem pa res jezna :grrr: - 2 krat sem že vse skupaj napisala - pa mi je obakrat zbrisalo, ko sem želela kaj dodat! Če bodo napake, se opravičujem, ker ne bom preverjala!

Enci - teža je super - preberi pa si tale članek o LEKO. Marsikaj ti bo potem bolj jasno!

http://vestnik.szd.si/st3-s2/st3-s2-101-104.htm

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Posteno zmedena!
23.11.2004 12:56:42   
Joni
Če ti slučajno strani ne odpre in te vrže na neko stran, kjer piše ta stran ne obstaja - popravi internetni naslov, ker meni kar nekaj dopiše, ko kliknem na link, ki sem ti ga napisala - link je 100% pravi, ko zadevo "uredim", pridem do članka!

Tole sem pa zakomplicirala - sporoči, če boš lahko odprla link!

Enci, veliko sreče in pa srečno roko pri izbiri G - jaz sem tudi zamenjala svojo, ker je bila res čudna in sem pri njej končala obisk prej kot v 5 minutah! S tem pa sem zadovoljna in se veliko bolje počutim, da sem zamenjala - ker me je bilo kar malo strah to naredit!

Joni:metulj:

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Posteno zmedena!
23.11.2004 13:26:38   
enci
Joni,
link ne dela ... ampak ni vazno, ker vem kateri link je in sem ga ze nastudirala :ups: Ravno ta clanek mi je nekako dal misliti, da je morda le bolje najprej poskusiti z LEKO?!
Glede gin pa je tudi pri moji tako, da cakas po minimalno 1 uro v cakalnici, potem pa te v par minutah nahitro odpravi, pa ce slucajno kaj vprasas ti da vedeti ... kaj nekaj pametujes!!!! Potem si pa ves usran (pardo izrazu) in ne upas vec nic vprasati ...
Veste kaj punce v nedeljo grem v Postojno, pa bomo videli kako in kaj naprej!!!!
HVALA VSEM!!!
lp

(odgovor članu enci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?