Rožica I -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (27.8.2007 14:58:34)
|
Probaj mu razložit, da je to njegova babica in da naj hodi k njej na obisk, saj ga ima rada in ga rada vidi. Da pa to ni tvoja babica, ampak mati tvojega bivšega moža in da tebi pa ni preveč prijetno tja it. Da pa njega lahko vedno tja pelješ, ko bo hotel in da ga v obiskovanju babice tudi podpiraš, tako da ne bo imel občutka, da se bo tebi zameril zaradi tega. Pri nas je situacija precej zamotana, kar se tiče žlahte od bivšega, ampak otroku zmeraj povem po resnici, le v jeziku, ki mu je dostopen. (Hkrati pa se trudim, da ne dajem ob tem kakršnihkoli sodb v smislu babica pa mene ne mara, zato ker... ali jaz babice ne prenašam, zaradi tega in tega...) Se mi zdi, da je spreminjat resnico prej škodljivo za otroka, saj v bistvu že par let stari otroci dobro vedo, kaj je res in kaj je le "nateg". Potem od nas skopirajo škodljivo obnašanje v stilu delam eno, govorim drugo, skratka, naučimo jih lagat. Pomembno pa se mi zdi tudi, da otroci razumejo, da se pač včasih z nekom ne morem dobro razumeti, hkrati pa se on lahko in da to ni nič narobe.
|
|
|
|