RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

cmokec -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (27.8.2007 18:53:29)

Če je res tako, potem jaz nebi tja hodila. Ti imaš svojo družino, ona pa svojo. In vi nimate nič od tega, če pridete k njej, ona pa očitno tudi ni navdušena nad vašimi obiski. Če boste vsak na svojem koncu, boste vsi najbolj zadovoljni. Mogoče pa tako spregleda, da vas "potrebuje"in da Tiborja pogreša.

Njuškalo -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (27.8.2007 18:56:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Saj meni se tudi zdi, da tam ni najbolj primeren kraj zanj, da mu vse to škoduje, ampak se mi pa smili, da ko mi reče, da greeeemo k babici, ne bi šel, ker bi mu jaz nekako razložila, da ga babica nima rada. O.k., samo malo bolj okoli ovinkov. Se mi zdi tako zelo škoda. Imeti ljudi rad je nekaj najlepšega, on pa nje naj ne bi imel rad. Tako potem vse to izpade.

Jaz bi mu preusmerila pozornost na kaj drugega.Ko bi rekel, gremo k babici, pa bi jaz mislila, da mu to škoduje, in recimo ne bi imela srca, da bi mu rekla, mah ta tvoja babi je bolj tako...no v tem primeru bi mu rekla, kaj , če bi šla midva kolesarit, sestavljat, v kino..karkoli v tem stilu. Samo jaz bi mu verjetno kar rekla, jah veš..s tole tvojo babi je bolj tako, ne vem kaj misli..itak bi pa tudi njej rekla, kaj se gre..temu se pa ne bi izognila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

paris -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (27.8.2007 20:36:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

Jaz bi takim babicam prav privoščila nekoga takega kot sem jaz.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pri meni bi hitro začutila posledice svojega obnašanja. Vsekakor ne bi otroka vozila nekam, kjer se mi zdi, da ni najbolj primerno okolje zanj.Torej, če je zelo očitno, da njega niti ne mara preveč..zakaj neki bi jaz sploh še vztrajala, da on hodi tja?Jaz bi mu otroku primerno povedala, da mi obnašanje babice ni všeč in zato ne želim tja, da ga zato ne vozim tja.Velikokrat otroke ščitimo pred tem, da bi slišali resnico...pa so jo pogruntali kljub temu.Zakaj za vsako ceno sploh skrivati resnico?Jaz ne vidim smisla v tem.

Se strinjam, pa še tole bi dodala, seveda je lepo imeti rad in biti ljubljen, ampak ljubezni žal ne moreš izsiliti, pa če se še tako trudiš.

urška76 -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (28.8.2007 13:24:29)

Jest bi ji pa ob naslednem izpadu čisto mirno razložila, da je otrok moj in ga bom jaz vzgajala. Če ji moja vzgoja ni všeč naj pa pove, pa nas ne bo več na obisk. Otroku pa tudi lepo razložiš, da se z babico ne razumeta, zato vas nekaj časa ne bo tja. Potam se pa vidimo samo še za ta velike praznike, če ne bo šlo drugače.
Vsaka druga varianta je samo škodljiva za otroka. Žal.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.8.2007 23:01:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (28.8.2007 23:04:04)

Ja, Nalin, pri dveh letih, pri petih pa ne več.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.8.2007 15:11:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (30.8.2007 21:01:19)

Ne, ne še. Še kar odlašam. Danes je revež že v vrtcu risal babičino naselje. Izgleda, da bi rad šel tja. Ampak nič ne reče, ker ve, da nekaj ne štima.

pety78 -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (31.8.2007 9:13:51)

Saj ne vem, kaj bi ti svetovala, ampak če bi Tibor res rad šel tja, bi ga jaz peljala. Očitno je njemu ok in ti pač taščo drugače dojemaš. Če pa se bo Tiborju tudi zdelo, da babica ni fer in da ga ne mara, pa tudi ne bo rinil tja, boš videla. Če si pa želi...jaz bi ga peljala. 

Pupica -> RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici (4.9.2007 22:53:39)

sem poslala ZS

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]