|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako otroku povedati, zakaj nočem k babici
27.8.2007 18:28:46   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

No, na primer: kako bi se vam zdelo, če bi imela tašča po stanovanju postavljene slike od bivše žene vašega moža?

Pravokacija?user posted image

No ja, mene tja ne bi bilo.

Se strinjam s Taulo, mislim, da je to provokacija. Kaj pa mož pravi na to?user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.8.2007 18:29:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Samo problem je, ker ga babica nima rada ima ga ima samo kot za en popravni izpit

Kako pa veš, da ga nima rada?

Vidim, kako se do njega obnaša. Če vnukinji na skupnih počitnicah pripravi za zajtrk sendvič s svežo žemljo, za njega pa nič, to ni ravno najlepše. Pa če po tem, ko jo sin opomni, da kako to, da za Tiborja pa ni zajtrka, mu nalašč pripravi črn kruh, ker ve, da ga ne mara. Zraven reče, da žemlje ni več (pa čeprav je), zato da lahko drži lekcijo, kako naj ga naučimo črnega kruha jest in ga s tem izpostavlja, kako da je scrkljan ali kaj, pa nas, kako ga ne znamo vzgajat. Pa še polno podobnih dogodivščin.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
27.8.2007 18:30:20   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Samo problem je, ker ga babica nima rada ima ga ima samo kot za en popravni izpit

Kako pa veš, da ga nima rada?

Vidim, kako se do njega obnaša. Če vnukinji na skupnih počitnicah pripravi za zajtrk sendvič s svežo žemljo, za njega pa nič, to ni ravno najlepše. Pa če po tem, ko jo sin opomni, da kako to, da za Tiborja pa ni zajtrka, mu nalašč pripravi črn kruh, ker ve, da ga ne mara. Zraven reče, da žemlje ni več (pa čeprav je), zato da lahko drži lekcijo, kako naj ga naučimo črnega kruha jest in ga s tem izpostavlja, kako da je scrkljan ali kaj, pa nas, kako ga ne znamo vzgajat. Pa še polno podobnih dogodivščin.

Ah ja......žalostno........user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Jaz bi njemu to povedala. Da si žalostna, da dela tako kot dela (prav na tem primeru) in da zato tja ne žliš hoditi.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 27.8.2007 18:31:55 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
27.8.2007 18:30:25   
caillou
Tole je pa grozno, res. Slika bivše sinove žene visi na taščini steni user posted image .

Veš kaj, pojdita s Tiborjem enkrat k njej s sliko na kateri ste vsi trije (saj veš tako, nasmejan družinski portret) in ji v pričo malega reci, če bi se našel kakšen prostor na steni tudi za tale portret.

To še poskusi, potem boš pa videla, mogoče boste vsi skupaj prebili led, če pa ne, pa tam tud Tibor nima kaj iskat. To je sicer moje skromno mnenj, vendar na žalost tako taščo kar klinc gleda.

Pa lepo te prosim, roke za njene popravne izpite je že zdavnaj zamudila. Pa ne dovoli ji, da jih dela na tvojem otroku. No, jaz ji ne bi.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.8.2007 18:30:30   
Anonimen
Bodte tut mal realne, no. Stanovanje je njeno in v njem ima lohk, kar ji srce poželi, pa če so to netopirji al pa fotke od bivše sinove babe. Al kako? user posted image

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
27.8.2007 18:30:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

No, na primer: kako bi se vam zdelo, če bi imela tašča po stanovanju postavljene slike od bivše žene vašega moža?

Pravokacija?user posted image

No ja, mene tja ne bi bilo.

Se strinjam s Taulo, mislim, da je to provokacija. Kaj pa mož pravi na to?user posted image

Se strinja, da je grdo. Ampak ona pravi, da jo ima rada, ker je mama njene vnukinje.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
27.8.2007 18:31:39   
Anonimen

Se strinja, da je grdo. Ampak ona pravi, da jo ima rada, ker je mama njene vnukinje.

A zraven ima potem tvojo sliko, ali kako user posted image

Cirkus, vse skupaj, se mi zdi....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
27.8.2007 18:31:43   
Anonimen
Saj če ne bi približno "poznala" tvojega moža, bi še rekla, naj on z njo razčisti. Z mamo namreč in stvari postavi tako kot je treba. Tako pa bi se jaz verjetno umaknila, pa babica gor, babica dol...pa saj nikjer ne piše, da moramo pa res biti v dobrih odnosih.

Aja, pa ti? Ti kaj rečeš tašči, ko takole fantka v kot postavlja?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
27.8.2007 18:31:44   
Taula
In tja ga voziš zakaj? Ker ima on take želje ali zaradi občutka dolžnosti.

Mogoče ga pa ne mara, ker tebe ne mara in se žal preko njega, tebi maščuje.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.8.2007 18:32:18   
MarijaPo
Jaz bi pac omejila obiske na bozic in rojstni dan moza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.8.2007 18:33:01   
viv_
V takem primeru pa niti Tiborja ne bi tja pošiljala. Če bi pa on sam rekel, da bi šel rad k babici, bi mu pa rekla, da bo šel z očijem, ker sama ne maram hodit tja. In potem bi še malo razložila, kako neprijetno je počet nekaj, kar nemaraš, recimo pospravljat igrače, obuti copate, karkoli že...

Pa če je stara taka coprnica, bi mi bilo tudi šajs egal, če ji pove, da je mami rekla, da noče hodit k njej.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.8.2007 18:33:09   
Taula
Ampak ona pravi, da jo ima rada, ker je mama njene vnukinje.

Sej ti si pa mama njenega vnuka. Pol more imeti še sliko tebe na steni. A jo ima?

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.8.2007 18:33:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Veš kaj, pojdita s Tiborjem enkrat k njej s sliko na kateri ste vsi trije (saj veš tako, nasmejan družinski portret) in ji v pričo malega reci, če bi se našel kakšen prostor na steni tudi za tale portret.

Saj sem ji že dala tudi mojo sliko (povečanouser posted image ), na kateri smo vsi. Saj to ima tudi. Saj ona ima polno slik, tudi Tiborjevih, seveda, ampak ne vem, mene vedno nekako zbode, ko vidim tisto sliko moje predhodnice. Pa ne da bi bila ljubosumna, ampak se mi zdi, kot bi me s tem ponižala.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
27.8.2007 18:34:56   
Anonimen

Tole te še enkrat sprašujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
27.8.2007 18:39:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Brez skrbi, da rečem, in to GLASNO. Zadnjič na primer, mu ni pustila domov odpeljati kolesa, ki sem ga pred 10 leti jaz kupila njeni vnukinji in je bil slučajno zdaj kakšno leto spravljen pri njej. Za Tiborja je bil še prevelik. Nato pa se je kar naenkrat znal voziti z njim in bil seveda blazno ponosem, saj ima kolo prestave, tako kot najina. Bil je ves hepi, komaj je čakal, da nama pokaže, da ga obvlada. Ampak ona je rekla NE, da domov ga pa ne bo odpeljal. In na moje vprašanje, zakaj, je bil njen odgovor, da ne bo vedno vse po njegovem.user posted image  Normalno da sem popizdila. Namesto da se otzroka vzpodbuja in hvali, vau, kaj si se naučil, super, no vidiš, zdaj boš pa tudi ti imel kolo s prestavami, kot oči in mami, ga je treba dol zabit in mu prepovedat, da kolo odpelje domov. Takrat sem nazadnje popizdila, protestno smo šli v avto, odnesli kolo v prtljažnik, pa je še šla Tiborja spraševat na 5 cm, ko je že sedel v avtu, če zdaj banane ne bo do konca pojedel. Da mu je ja vbila tisti občutek krivde, da je nekaj spet narobe naredil. Ja valjda, da po vsem tistem kregu ne bo šel brez naju v hišo naprej jesti banano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
27.8.2007 18:40:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Jaz bi pac omejila obiske na bozic in rojstni dan moza.

Zakaj pa za božič? Ona je iz Kučanovega klana.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
27.8.2007 18:41:00   
MarijaPo
Potem pa novo leto. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
27.8.2007 18:41:10   
Njuškalo
Jaz bi takim babicam prav privoščila nekoga takega kot sem jaz.user posted image Pri meni bi hitro začutila posledice svojega obnašanja. Vsekakor ne bi otroka vozila nekam, kjer se mi zdi, da ni najbolj primerno okolje zanj.Torej, če je zelo očitno, da njega niti ne mara preveč..zakaj neki bi jaz sploh še vztrajala, da on hodi tja?Jaz bi mu otroku primerno povedala, da mi obnašanje babice ni všeč in zato ne želim tja, da ga zato ne vozim tja.Velikokrat otroke ščitimo pred tem, da bi slišali resnico...pa so jo pogruntali kljub temu.Zakaj za vsako ceno sploh skrivati resnico?Jaz ne vidim smisla v tem.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
27.8.2007 18:42:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

Jaz bi takim babicam prav privoščila nekoga takega kot sem jaz.user posted image Pri meni bi hitro začutila posledice svojega obnašanja. Vsekakor ne bi otroka vozila nekam, kjer se mi zdi, da ni najbolj primerno okolje zanj.Torej, če je zelo očitno, da njega niti ne mara preveč..zakaj neki bi jaz sploh še vztrajala, da on hodi tja?Jaz bi mu otroku primerno povedala, da mi obnašanje babice ni všeč in zato ne želim tja, da ga zato ne vozim tja.Velikokrat otroke ščitimo pred tem, da bi slišali resnico...pa so jo pogruntali kljub temu.Zakaj za vsako ceno sploh skrivati resnico?Jaz ne vidim smisla v tem.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
27.8.2007 18:42:46   
Anonimen
Veš kaj, Splišni, jaz ga ne bi več tja vozila. Res, če bi hotela videti vnuka, lahko tudi sama pride do vas, ali pa kot je ena rekla, samo parkrat na leto. Saj ne moreš nikogar prisiliti, da ima nekoga rad, in če fantka pač ne mara, ga ne mara. Boli, verjamem, ampak tako simpl je to. Pa imaš lahko popolnoma čisto vest, ker si dovolj naredila, da bi "zgladila" vse skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
27.8.2007 18:45:38   
Anonimen
Pa še nekaj bi rada dodala kot komentar na razliko med vnuki. Iz lastnih izkušenj vem, če ima mati enega otroka  (svojega) raje kot drugega, isto razliko dela tudi pri vnukih.Obožuje otroka svojega miljenčka, druge vnuke pa jemlje kot neko obveznost.
Moje mnenje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
27.8.2007 18:45:40   
MarijaPo
Hja, splisni, tale tvoja tasca je res kot jaz temu recem komar tip cloveka in problem nje ni resljiv v enem stavku. Po moje bos dala skozi se dosti zivcnih in neprijetnih situacij, ampak tako pac je, je pac tvoja tasca. Ce si v dobri psihicni formi, se spravite tja na obisk, ce pa ne, pa pac ne jet. Ta malemu mora biti pa res skos jasno kolk je ura in da vidva njenih vzgojnih in ostalih ukrepov ne odobravata. Mali bo itak dozivel se marsikaksno cudno osebo in to je po svoje tudi prav. Vidva pa morata ostat trdnjava, ki vedno pove tisto, kar je (po vajino) prav, tako si bo mali Tibor zgradil trdno bazo in bo lazje razumel in sprejemal take kot je ta njegova babica.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 47
27.8.2007 18:46:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

Saj meni se tudi zdi, da tam ni najbolj primeren kraj zanj, da mu vse to škoduje, ampak se mi pa smili, da ko mi reče, da greeeemo k babici, ne bi šel, ker bi mu jaz nekako razložila, da ga babica nima rada. O.k., samo malo bolj okoli ovinkov. Se mi zdi tako zelo škoda. Imeti ljudi rad je nekaj najlepšega, on pa nje naj ne bi imel rad. Tako potem vse to izpade.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
27.8.2007 18:47:34   
Anonimen
Moram šibat zdaj, hvala za mnenja. Mi veliko pomeni tale spoved.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
27.8.2007 18:47:58   
daša
A tamlček gre pa res rad k babici? Ker iz vsega napisanega in prebranega nisem prepričana da gre res prav rad k njej. Ker če babica tam na njem svojo zgrešeno vzgojo izvaja, mu tudi najbrž ne sede. Probaj pogruntat zakaj gre rad k babici (ima kakšne živali ali kaj podobnega) kar ga tam privlači, ker da bi bila babi prav super se mi zdi da ne. Če je kaj takega probaj to zrihtat doma, ali pa ga pellji kam drugam kjer je tudi to. No ne vem, to mi še pride na pamet, ker drugač kot razložit mu, da je meni pri babici dolgčas mu jaz tudi ne bi znala. Ker naša dva gresta rada tudi zato, ker ima mož tam delavnico in lahko kaj čarata noter, večkrat sploh nista pri babici. Čeprav je v bistvo pri nas isto. Jaz grem k tašči mogoče 1x na dva meseca, pa še to bolj na mimogrede. Se pa moj mož še predobro razume z njo (ker ga crklja kot bi bil star 3 leta ne 30 pa še nekaj zraven, jaz ga pa ne crkljam, ampak zmerjam, ker ga npr. ni naučila za sabo hlač pospravit), tako, da sta otroka kar velikokrat pri tašči - gredo z možem sami, jaz imam doma delo, pa magari na RR. Samo mož nič ne komplicira ker ve da mi k njej za hodit, jaz pa tudi ne. Pa kar gre.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?