nuala -> RE: Preveč denarja... (24.8.2007 14:55:52)
|
Ko sem se jaz odločila nekaj investirati v sklade, je pričel k meni domov finančni svetovalec ( brezplačno ). Najprej je vprašal, kakšni so naši dohodki in odhodki, ter kje imamo sedaj "skrite rezerve za hude čase" ( nepremičnine, nakit, denar v štumfu, naložbena zavarovanja,... ). Potem mi je nekako na splošno povedal, da je denar najbolje imeti na več mestih, torej nekaj v nepremičninah ( nepremičnina nikoli ni brez vrednosti, ne glede na vse bo nekakšno vrednost imela ), nekaj v skladih, kakšno malenkost lahko tudi v delnicah, obveznicah, nakitu ( zlatu cena raste ), umetniških delih ( tem so cene v zadnjih 10 letih precej padle ). Pri nas je tu še podjetje, kamor je tudi potrebno vlagati. Svetoval mi je, kateri skladi bi bili primerni glede na moje dohodke in potrebe po varčevanju. Vse skupaj je bilo profesionalno in zelo poučno, čeprav sem večino stvari vedela že od prej. Jaz bi sedajle verjetno poiskala kakšen lep, perspektiven kos zemlje ( poleg stalnega manjšega vlaganja v sklade ). Ti pa to iskanje vzame kar nekaj časa, pa odprta ušesa in oči moraš imet. In ne ostat omejen na svoj kraj, svoje mesto, pokrajino, državo,...
|
|
|
|