sazi -> RE: Preveč denarja... (10.9.2007 13:15:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: sazi saj so samo obresti od denarja naloženega v banki višje, kot dobiš z najemnino. V to pa me nikoli ne prepričaš. Edino, če veš za kako banko, katere jaz ne poznam. preprost račun za stanovanje v LJ, ki stane 200.000 EUR, lahko pobirač cca 500 EUR najemnine, banka nudi za vezane depozite 3,6% letne obresti, zdaj pa k računu: 200.000 EUR x 0,036 = 7.200 EUR na leto 12 x 500 EUR = 6.000 EUR (takle je račun pri črnih oddajalcih, da imaš pa najemnike prijavljene, pa od te najemnine še davek plačaš) ker večina misli ne preračuna, koliko stanovanje zares stane in kakšne so obresti je splošno mnenje, da je pobiranje najemnine v LJ oderuško kot sem rekla; splača se samo do takrat, ko cena stanovanju tudi še raste, če pa stanovanje ne pridobiva na vrednosti, se pa nakup ne izplača - seveda, če se gleda samo v ekonomskem smislu - meni osebno pomeni zelo veliko, da živim po svoje v svoji lastni nepremičnini in jo tudi po svoji volji vzdržujem, opremljam, mi ni treba skrbeti, če se bo treba seliti... tega se v EURe ne da spremeniti
|
|
|
|