|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Preveč denarja...
5.9.2007 13:13:28   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

saj so samo obresti od denarja naloženega v banki višje, kot dobiš z najemnino.

V to pa me nikoli ne prepričaš. Edino, če veš za kako banko, katere jaz ne poznam.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
8.9.2007 13:01:03   
mišk
Jst osebno imam denar v šestih različnih skladih (4 delniški in 2 mešana) ter nekaj v delnicah. Za vse te naložbe sem se odločila po lastni presoji in po temeljitejšem preučevanju. Zaenkrat sem zelo zadovoljna z dobičkom. Seveda so tudi zelo črni dnevi in tedni a se ne smeš ustrašit.
Najbolj me jezi, če te kakšni "borzni posredniki" sami poiščejo in ti vsiljujejo svoje usluge! Takih sploh ne poslušam. Če se bom zajebala se bom rajši sama!
Drugače pa res samo tega se drži:RAZPRŠENOST!user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.9.2007 13:15:30   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

saj so samo obresti od denarja naloženega v banki višje, kot dobiš z najemnino.

V to pa me nikoli ne prepričaš. Edino, če veš za kako banko, katere jaz ne poznam.

preprost račun
za stanovanje v LJ, ki stane 200.000 EUR, lahko pobirač cca 500 EUR najemnine, banka nudi za vezane depozite 3,6% letne obresti, zdaj pa k računu:

200.000 EUR x 0,036 = 7.200 EUR na leto
12 x 500 EUR = 6.000 EUR

(takle je račun pri črnih oddajalcih, da imaš pa najemnike prijavljene, pa od te najemnine še davek plačaš)

ker večina misli ne preračuna, koliko stanovanje zares stane in kakšne so obresti je splošno mnenje, da je pobiranje najemnine v LJ oderuško

kot sem rekla; splača se samo do takrat, ko cena stanovanju tudi še raste, če pa stanovanje ne pridobiva na vrednosti, se pa nakup ne izplača - seveda, če se gleda samo v ekonomskem smislu - meni osebno pomeni zelo veliko, da živim po svoje v svoji lastni nepremičnini in jo tudi po svoji volji vzdržujem, opremljam, mi ni treba skrbeti, če se bo treba seliti... tega se v EURe ne da spremeniti

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.9.2007 14:14:01   
livia
Kar na moj TRR ga nakaži. user posted image

Po mojem so skladi ena izmed dobrih rešitev. Vsaj midva sva na ta način prišla do stanovanja, kar drugače nikoli ne bi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.9.2007 19:48:04   
Iša Biša
če imaš tok denarja vsekakor predlagam nakup nepremičnine. Predvsem take, ki bo po možnosti še donosna.
vsi pričakujejo nek padec cen, ki ga po mojem mnenju ne bo. Ustavilo se bo le nenormalno naraščanje cen predvsem v centrih večjih mest. Vsekakor pa bodo cene nepremičnin še rasle, predvsem tiste, ki so "še poceni".
Ponudba bo vedno, povpraševanje pa tudi. Če slučajno zmanjka Slovencov, bodo prišli pa tujci, katerim je Slovenija še sorazmerno poceni.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.9.2007 20:35:20   
Anonimen
Moj fant ima stanovanje in noter podnajemnike. Totalna katastrofa. Tak da tega ne delat. NIso položnic plačevali, njemu pa so iz plače vlekli. Nič fajn. Je milijon krat boljše denar naložiti. Če te zanima kaj o tem mi piše na zs ali na mail petty28@email.si 
Pišite vse ki vas zanima kar koli o skladih (se splača, za prihodnost našiih otrok) 

(odgovor članu Saša27)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
17.9.2007 15:23:57   
pustolovka
Tud jest sm se spraševala kako naj se lotim kuščkanja za otroka. Na koncu sm našla www.vzajemci.com. So mi svetovali naložbeno zavarovanje (če se mi kaj zgodi bodo otroci še vedno imeli finančno varnost do polnoletnosti) kar pa dajo še babice, dedki, tete in strici za rojstne dneve, in kar tako pa bo šlo v vzajemne sklade. Razpršeno imamo po celem svetu in varčujemo na dolgi rok tako da večje nevarnosti ne bo. Sm ša v zadnjem času opazila, da vsake toliko časa napišejo tudi kak dober članek, ki ti malo razširi obzorja http://www.vzajemci.com/vz_article.php?ArticleID=3985.   Pa tale je tud dobr Podarite si 33.000 EUR. 

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.9.2007 8:26:25   
Nika v službi
Sazi, pozabljaš, da je letna inflacija cca. 3,8%, tako da se ti tele obresti kaj hitro izničijo.... To dejstvo VEČINA preprosto spregleda, ker vidijo samo kao prišparani znesek. Kar je močno zavajajoče.

(odgovor članu pustolovka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.9.2007 8:29:23   
k1
podnajemniki - jaz se ne bi spuščala v to.razen če ljudi ne poznaš in veš da bodo redni plačniki, ker ven vrečt ga pa kar tako ne moreš, čeravno ti ne plačuje. 

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.9.2007 8:36:49   
Strawberrie Cherrie
Jaz bi se verjetno podala v nakup nepremičnine.
Drugače imava mi2 nekaj denarja v MP skladih. (medvešek pušnik) - trenutno sva z donosnostjo zadovoljna, enega bova prodala (vse točke Asie) naslednje leto, potem bomo po videli.

Da si pa naredim preprosto kalkulacijo v Slovenj Gradcu.
2sobno stanovanje (okoli 70m2) - 50.000€ (govorim o srednji klasi); stanovanjem raste cena na m2, rahla adaptacija stanovanja in nekaj opreme: okoli 4000€, oddajala bi ga lahko za 350€ -> 12x350€ -> 4200€ letno, seveda na črno, brez davka. Pričakujem, da bo to stanovanje čez 10let vredno 60.000€, ohranjeno -> na 10let: 4200€ letno + 10.000 zaradi rasti nepremičnin -> se mi cena vložena v stanovanje vrne plus nekaj drobiža -> 52000€. Aja, absolutno bi pri nas (v Sgju) vzela nepremičnino na dobri lokaciji, čimbližje centru mesta, ker takim najbolj raste cena. Seveda je potem tukaj še nekaj stroškov, da stanovanje ostane v formi.

< Sporočilo je popravil london_paris -- 18.9.2007 8:39:02 >

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.9.2007 9:39:47   
miha_b
2sobno stanovanje (okoli 70m2) - 50.000€ (govorim o srednji klasi); stanovanjem raste cena na m2, rahla adaptacija stanovanja in nekaj opreme: okoli 4000€, oddajala bi ga lahko za 350€ -> 12x350€ -> 4200€ letno, seveda na črno, brez davka. Pričakujem, da bo to stanovanje čez 10let vredno 60.000€, ohranjeno -> na 10let: 4200€ letno + 10.000 zaradi rasti nepremičnin -> se mi cena vložena v stanovanje vrne plus nekaj drobiža -> 52000€. 

OK ne me napačno razumet, nisem pesimist, me pa vedno pogrejejo izjave "Pričakujem, da bo to stanovanje čez 10let vredno 60.000€"
kaj imaš kakšno kroglo ki vidi v prihodnost?
malo se pozanimajte kakšne so razmere na trgih in "je vredno" ter "je bilo prodano" je velika razlika

pa še malo računanja:
50.000+4.000= 54.000 toliko te stane stanovanje
12mesecev*10let*350najemnina=42.000
tvoji stroški za vzdrževanje stanovanja v 10ih letih (je le tvoje)=2.500 (recimo iz glave 250eur na leto,uničeno pohištvo,beljenje,sklad stanovanjski,davek...)42.000+2.500=44.500

in sedaj OPTIMISTIČNO PREVIDEVAJMO da bo cena čez 10let 60.000
razlike je  15.500 (odšteješ davek od dobička ki je mislim da 10%) = cca 14.000 to deliš z 10let = 1.400eur  oz dobiček na vloženo predstavlja 31,46% donos in če ga deliš z 10 je to 3,146 na leto in če upoštevamo še inflacijo si skoraj na NIČ

to je najbolj optimistična varianta, ki pa ni rečeno da se ne bo zgodila
ampak vseeno dejte malo preračunat in obrnit par številk, ne pa uuu zdej je tolk, čez x let bo pa ful več in pri tem sploh ne vedet kaj in koliko je tisti ful več

nikogar nočem žalit ustrahovat ali kaj podobnega samo dajte malo si prekalkulirat (izračun se čisto spremeni če rabiš za začetnih 44k eur kredit) in mimogrede obrestna mera na banki je cca 4% letno

lp
miha

p.s. upam da se nisem zmotil pri takonahitroizračunanem

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.9.2007 13:13:10   
sazi
Sazi, pozabljaš, da je letna inflacija cca. 3,8%

ne nisem pozabila na inflacijo - niti slučajno ne propagiram varčevanja z obrestmi na banki - želela sem le dati primerjavo, da že z obrestmi dobiš več od najemnine. No, skratka šlo je za primerjavo oddaja ali šparanje v banki - če nepremičnini ne raste vrednost (in to kar precej), se ne splača - sploh ker imaš lahko težave z najemniki in podobno.
"splača" se edino v primeru, če v prihodnosti potem sam potrebuješ to stanovanje (zase, za otroke, ostarele starše...) in ga oddajaš samo prehodno.

p.s. upam da se nisem zmotil pri takonahitroizračunanem

zmotil si se le toliko, da si ji stroške prištel k najemnini namesto odštel, torej pravilni račun naredi še slabšo sliko služenja z oddajanjem

Neposredna povezava do sporočila: 37
18.9.2007 13:26:08   
miha_b
sazi upsuser posted image
pa res, sem bil tako razdražen user posted image  pri pisanju (ljudje sploh ne razmišljajo!), pa še brez kavice  sem bil user posted image
in evo napake, in ja še slabše bi bilo
dejansko greš v nepremičnine, če je to investicija za otroke in ne naložba

%#&?##$! k ne morš svojga posta za nazaj popravt!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.9.2007 13:28:41   
Nika v službi
Lahko ga popraviš, samo ne vem, v kakšnem času po objavi. Nekaj časa so popravki še mogoči, kasneje pa res ne.

Pa saj to najbrž veš, a ne? user posted image

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.9.2007 16:55:55   
riders
Ojoj, po vsem prebranem sem kar zadovoljna, da nimam preveč denarja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 40
3.10.2007 0:20:29   
blustar
Vlaganje v nepremičnine je predvsem za tiste, ki se spoznajo na to, po moje. Za amaterje to ni, razen takrat, ko veš, da bo trg samo rastel. Jaz si že ne upam v to - premalo poznam in prevelik denarja v igri. Pa sploh nakup stanovanja je lahko tveganje, sem slišala kar nekaj slabih izkušenj.  Se moraš dobro pozanimat prej. So pa za take, ki se spoznajo, to sigurno dobre naložbe. Al pa, če imaš srečo.

Skladi pa sploh niso neka velika znanost. So na tej temi že omenjeni www.vzajemci.com, pa www.financna-tocka.si je tudi poučna. Pa ko si računate, ne pozabit na davke.

(odgovor članu riders)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.