Anonimen
|
Evo za tole smo se danes zapeli. Za pet oseb potrebujemo: 2 storža sveže koruze, 5 velikih krompirjev, 5 rumenih in 5 rdečih korenčkov, pest svežega graha, pest fižolovih zrn, 5 olupljenih pelatov, 5 žlic oljčnega olja, 2 glavic česna, 1 čebulo, ščepec soli, malo zelene. Zdaj je čas sveže koruze. Cele kuhane, pečene v pekaču ali na žarni plošči. Iz svežih zrn skuhamo okusno mineštro, znano pod imenom bobiči. Svežo koruzo porežemo tako, da so zrna dvakrat prerezana. Na koncu storž postrgamo z nožem, da izteče še preostali mlečni sok. Nalijemo vodo in damo kuhat. Dodamo še cel olupljen krompir, zrna svežega fižola, malo graha ali stročjega fižola, olupljen paradižnik, rumen in rdeč korenček, po želji pa tudi malo druge zelenjave. V drugi posodi na hladnem olju nekoliko prepražimo nasekljan česen. Ko zadiši, mu dodamo sesekljano čebulo. Še malo popražimo, dodamo žlico polnozrnate moke, premešamo in stresemo h koruzi. Kuhamo pol ure. Solimo. Na koncu dodamo narezane liste zelene. Ali pa na ta način.Koruzo iz kozarca,ker se mi jo ne dait robutat: FIŽOLOVA MINEŠTRA S KORUZO > Sestavine: pol kile fižola, majnšo konzervo koruze,suha rebrca za okus,sol, poper,olje,moko Priprava: Fižol skuhaš.Skozi sito zmečkaš uporabi vodo v kateri se je kuhal fižol ko prelivaš medtem ko mečkaš fižol,po potrebi dodaj še vode.Nekaj ga pusti celega in daj na stran.V fižolovo tekočino daj kar ti srce poželi-pršut,suha rebrca,panceto,kranjske klobase. Stresi še koruzo posoli dodaj list lovorja , popopraj po želji in kuhaj, da bo suho meso kuhano-približno 35 minut.Na dveh žlicah olja popraži na tenko narezano čebulo,ko porjavi jo odstrani iz olja.Na toplo olje stresi dve žlički moke -toliko moke kot si želite da bi bila gosta mineštra popraži in zlij v mineštro.Pokuhaj še minutko in pripravljeno je.
< Sporočilo je popravil neva6 -- 22.8.2007 9:48:44 >
|