|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj se splača
21.8.2007 12:39:02   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Dobim, ker imam jaz tam začasen naslov.

No pa najdemo še en minus za samohranilstvo, vedno gre na bolniško lahko le mama, ker ima le ona isti naslov kot otroko, oče ne more na bolniško. V teh časih je pa fino če se to da izmenično narediti, sploh če je otrok malo več bolan.

Ta minus pa na žalost ni le pri samohranilstvu. Tudi če tega ni, pa da imata starša ločeni bivališči se to ne da. Je bil pri nas tak primer, zakaj pa nismo bili na istem naslovu sem pa že prej povedala.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 26
21.8.2007 12:40:14   
maruškaŠ
V osnovi jenarobe že to, da se o samohranilstvu razmišlja kot o možnosti izbire?

Samohranilstvo je pač dejstvo, ki se lahko zgodi katerikoli in katremkoli. (razpad zveze, zakona ali smrt partnerja/ke). Zato so mi smešna že sama vprašanja, s partnerjem nisva prijaljena skupaj - razmišljam ali bi bila samohranilka ali ne? Se to zdi še komu nesmiselno?

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.8.2007 12:49:05   
jade1
Prav hecno mi je od kje enim to, da je država dolžna poskrbeti za njihovega otroka in jim dolžna dajati ne vem kakšne podpore?
Jaz, če ne bi vedela, da lahko za otroke tudi finančno skrbim sigurno ne bi imela 3. Verjetno niti enega ne. Nisem pa nikoli niti pomislila na to, da bi igrala samohranilko, se lahko kaj takega še prehitro zgodi vsaki, ne, da bi še želela to. Bi me pa bilo sram, lagati. Ali potem tudi otroke naučite, da, če jih kdo vpraša, če živi očka z njimi, da reče, da ne? Ne vem, jaz bi se bala, da me socialna dobi na laži.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 28
21.8.2007 12:50:30   
jade1
In raje bi šla stranišča pucat, če ne bi dobila drugega, da bi preživela svojo družino kot, da bi kalkulirala od kje lahko kaj "zmolzem".

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.8.2007 12:59:02   
maruškaŠ
Ta minus pa na žalost ni le pri samohranilstvu. Tudi če tega ni, pa da imata starša ločeni bivališči se to ne da. Je bil pri nas tak primer, zakaj pa nismo bili na istem naslovu sem pa že prej povedala.

To je pa žalostno. Zelo

In jade1 user posted image

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
21.8.2007 13:06:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

In raje bi šla stranišča pucat, če ne bi dobila drugega, da bi preživela svojo družino kot, da bi kalkulirala od kje lahko kaj "zmolzem".
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
21.8.2007 13:37:31   
Mala_princeska
Splača se službo poiskat.
Midva sva bila oba na različnih naslovih, ko se je rodil otrok (še na rojstnem listu je tako zapisano) in nisem razmišljala o tem, da bi sama to postala.
Ne obtožujem "kvazi" samohranilk, svaka jim čast, podpiram jih pa ravno ne.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
21.8.2007 13:59:19   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
A glede dnarja, al glede slabe vesti v zvezi z goljufanjem?

Evo, opet slovenska favšija....user posted image user posted image user posted image user posted image

V čem ti vidiš favšijo, če nekdo opozori, da je to goljufija?

1. Sicer sam ne podpiram lažnih samohranilk, niti jih vsepovprek ne obsojam, ampak vseeno se je treba zavedat, da je to kaznivo dejanje. To je dejstvo ne pa favšija.
2. Kot jih je že veliko napisalo, se dolgoročno najbolj splača poiskati delo.
3. Kaj se ti bolj splača si moraš pač sama izračunat. Mislim, da vse potrebne podatke najdeš na internetu. Dvomim, da bodo pa na socialni tako prijazni, da ti sami izračun naredijo user posted image V to kaj se splača moraš seveda vkalkulirat tveganje, da te kdo prijavi.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
22.8.2007 12:31:38   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Temu se reče in goljufija in kraja. In to kraja na račun tistih, ki so res samohranilke.

Najbolj se splača delat, pa četudi najslabše plačano delo. Aja pa najbolj se splača imeti čast in ponos, kar v zadnjem času opažam, da je teh vrednot vse manj in vse manj so pomembne. Žalostno. In to se potem prenaša naprej na otroke (saj smo jim namreč vzgled, mar ne?)

user posted image

Se podpišem...

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.8.2007 13:42:19   
Anonimen
Meni ni prav niti slučajno. Prvič ni logično, da ima prednost, drugič pa sem za to, da lahko koristijo brezplačno varstvo v vrtcu tiste brezposlene mame, ki lahko dokažejo, da so takrat potrebovale varstvo, ker so iskale službo ali bile na razgovoru (za vse ostalo ne potrebujejo vrtca). 

Kaj pa mamice študentke?

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
22.8.2007 13:45:43   
maruškaŠ
Mamica študentka ni brezposelna, ampak ima status študenta - to ni isto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
22.8.2007 13:48:32   
Anonimen

Mamica študentka ni brezposelna, ampak ima status študenta - to ni isto.

Hvala za odgovor! Sem pa to vprašala, ker me je res strah da bi prišlo do tega zakona, da brezposelne mame ne bodo dobile vrtca, ker sem jaz študentka.

Hvala še enkrat.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
22.8.2007 13:57:47   
lenika
Meni se to ne zdi fer. Pa ne gre tukaj ta faušijo. Kot so že predhodnice rekle. Gre za prevaro. Prikrajšani smo pa mi, ki smo pošteni in tiste samohranilke, ki so res samohranilke. Imam sodelavko, ki to počne. Pa še pri starših je prijavljena, čeprav živi nekaj sto metrov od službe, starši pa živijo kar nekaj kilometrov stran, da potegne še potne stroške.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
22.8.2007 14:06:20   
smigli
Tudi sama sm mnenja, da če tega res nisi potreben, se raje ne poslužuj goljufij. S tem prikrajšaš nekoga , ki to res krvavo potrebuje, dejansko nisi  države oškodoval. Moja znanka ima tri otroke, ogromno posestvo, ogromno hišo, mož ima privat prevozništvo 6 tovornjakov  in je prijavljen na nekem **** naslovu, zato da lahko dobivata večje otroške dod., plačujeta najnižjo tarifo v vrtcu itd......, medtem ko ona ne dela nikjer in si vsaj dvakrat na mesec (ne pretiravam) kupi za oblečt en kup cunj in drage kozmetike. Da ne govorim o nepovratnih sredstvih in subvencijah, ki sta si jih že pridobila na račun laganja.
Skratka milo rečeno GRDO!
Zaradi takih ljudi gre sociala sam navzdolj, vedno manj je pomoči, vedno manj posluha za ljudi, ki kaj potrebujejo.

lp

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
22.8.2007 14:16:53   
jade1
Lenika se pravi, da ta tvoja sodelavka okrog prinaša še delodajalca? Saj, ko bo delodajalec to ugotovil in ji dal odpoved pa bo največja revica na svetu.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
22.8.2007 14:23:12   
Anonimen
Takšne in drugačne goljufije te slej ko prej tepejo v življenju. Tako je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
22.8.2007 14:24:44   
maruškaŠ
Hvala za odgovor! Sem pa to vprašala, ker me je res strah da bi prišlo do tega zakona, da brezposelne mame ne bodo dobile vrtca, ker sem jaz študentka.

Saj ukinli tega ne bojo in če je prostor v vrtcu, jaz osebno nimam nič proti - najbolj me moti to, da imajo prednost! pred otroki zaposlenih - halo! Mama, ki ima službo ne more dat otok v vrtec, ker je tam že cela skupina otrok brezposlenih mam, od katerih jih 80% sploh ne išče službe, ampak uživa doma (pa verjetno še marsikatera laže, da je samohranilka) - to pa niti slučajno ni pošteno.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
22.8.2007 14:27:32   
Shuka
Se strinjam z vsako, ki pravi naj se znajde po svoje, če je treba državo ogoljufati, da bi se lažje živelo naj se to potem stori, če je pri tem treba lagati in krasti državi, prav! To, da pa nam država vrača v zameno tako malo, je pa sramotno. Če država goljufa nas, dajmo še mi njo! Od tega goljufanja nihče ne bo več ali manj prikrajšan, vsaj otroci bodo lepo živeli.

Če pa to koga moti, okoriščanje posameznikov na tak način, da bi sebi in otroku omogočili lepo življenje, naj se pa pritoži višjim inštancam.

Včasih nam ni bilo potrebno lagati in krasti saj smo imeli vse, dansed je to potrebno da bi imeli vsaj nekaj.

Samohranilke in vaši partnerji imate mojo 100% podporouser posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
22.8.2007 14:48:20   
jade1
user posted image  In država je dolža skrbeti zate in tvoje otroke (ne mislim tebe osebno ampak na splošno) zakaj že? Najbolje, da vsi ležimo doma in čakamo kaj bomo zmolzli. Delal bo pa kdo? Zobna vila, rdeča kapca in trije prašički ali kako?

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
22.8.2007 14:50:02   
jade1
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

Včasih nam ni bilo potrebno lagati in krasti saj smo imeli vse, dansed je to potrebno da bi imeli vsaj nekaj.

Kako to misliš smo imeli vse? Jaz se spomnim, da so moji starši prekleto delali, da smo imeli kaj jest, se oblečt in kje živet.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
22.8.2007 15:10:20   
Anonimen
In kje je zdaj tisto znano, če je ljubezen, se vse da?user posted image
Sem srečna in zadovolna, da sem se nekaj naučila iz življenja mojih staršev. Bila je kriza, se ni dobilo banan, kave....vsemogočega, pa ni noben špilal takih for. Tud morja nisem vidla 10 let.Mami brez službe, ko je bla JUGO vojna. Kolkr sem šla s kolonijo brezplačno, regresirano malico sva imeli s sestro, kosila...nihče pa ni špilal teh for.
in po vsem tem imam v svojem življenju vrednote, ki sem jih doživljala in mi je že zdaj lažje v življenju.Marsičemu sem se morala odreči, ni bilo dosegljivo...zato pa zdaj bolj cenim malenkosti.

Torej, važna je vest dragi moji pri vsem tem. Ne denar, material,ponos...

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
22.8.2007 15:13:09   
jade1
user posted image  Nati. Točno to, vest....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
22.8.2007 15:16:39   
pety78
Če je to kraja in laž, je potem tudi to:
- ko se vleče denar iz firme preko študentskih napotnic (koliko od vas, ki imate svoje firme to počnete), pri tem nakazujete minimalno plačo...utaja davkov???
- ko se zniža osnova plače, na račun potnih stroškov (so prikazani, da jih imaš, v bistvu pa jih nimaš), imaš s tem nižjo osnovo, kar je seveda dobro za vrtec, kaj pa za najem kredita za stanovanje, ...

Pa še in še.... A je to goljufija in laž? Ali je le znajti se.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
22.8.2007 15:21:33   
Shuka

Kako to misliš smo imeli vse? Jaz se spomnim, da so moji starši prekleto delali, da smo imeli kaj jest, se oblečt in kje živet.
Ja, se strinjam, da so morali delati, hvala bogu imeli so zagotovljeno delo in skrb ob izgubi le tega je bila majhna, danes si pa ne upaš pomisliti kako bi bilo, če bi službo izgubil, da pa imaš doma otroka ali dva za katera moraš poskrbeti, zato podpiram samohranilke, ker je podpora otroški dodatek nizek, če sta dva prijavljena za vzdrževanje otroka.
Tudi danes se trdo dela a si zato dandanes težje privoščiš dopust kot so si ga to lahko privoščili naši starši z nami.

Se mi pa smilijo ljudje, ki imajo po 2000€ plače ali več in se gredo take štose, no ja vsak ima možnost znajti se, poštenost se danes ne izplača, je pa res da vest trpi.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
22.8.2007 15:22:22   
Anonimen

Jaz imam iste spomine. In nikoli ne bom razumela kako se ljudje odločajo za otroke če jim ne morejo ponudit niti osnovnih stvari kot so bivališče in hrana ter obleka. Pol pa prčakujejo da bodo drugi za njih skrbel? Po kakšni logiki.

In država ni dolžna skrbeti za naše potomce. Za otroke sta dolžna skrbeti oče in mati. Al sm pa jst spet iz lune prletelauser posted image

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?