pety78 -> RE: Kaj se splača (21.8.2007 10:08:39)
|
Tudi midva s partnerjem že nekaj let nisva prijavljena na istem naslovu, pa bi se lahko znašla, pa sem neumna, ker se ne, raje pustim državi da krade in laže namesto mene. Lej, MaruškaŠ, tudi meni je lagati in krasti grdo in tega ne počnem. Ampak glede na to, da na račun malih ljudi veliki večajo svoje bogastvo, se mi zdi kruto. Vedno je nastradal pošten mali človek... In če midva s partnerjem ne bi shajala z dohodki, bi tudi jaz to naredila, vendar sva. V skrajni sili bi pa brez kančka slabe vesti postala samohranilka, ker vem, da mi država ne bi pomagala. S službami je problem, če jo že dobiš, je velika verjetnost, da je izven tvojega kraja, potrebuješ avto, če ga še nimaš, ali pa greš na avtobus oziroma vlak, s tem se podaljša čas odsotonosti od doma. Ni problema, če doma ni otrok, ki te čakajo in potrebujejo varstvo. In potem poleg vrtca plačuješ še dodatno varuško, če nimaš sreče, da bi ti otroka pazil kdo drug. Verjemi, vsi ne živimo doma, pa vsi nimajo sreče, da bi stari starši čuvali otroke. Poleg tega verjamem, da marsikateri oče, ki živi ločeno od otroka veliko bolje poskrbi zanj, kot oče, ki je vsak dan doma. Je pa seveda razlika, če ima katera priložnost delat, pa je raje doma, dobiva socialno, preživnino, pa še otroke ji stari starši čuvajo, .... ampak to je že druga zgodba.
|
|
|
|