midori -> RE: endometrioza (8.11.2007 18:15:24)
|
pozdravljene vse, tudi sama imam endometriozo. marsikaj novega sem prebrala o njej na tejle strani. do sedaj sem vedno zasledila, da se endometrioza rada ponavlja in tudi pri meni se je. odkrili so mi jo pri 22., operirali, potem jemala kontracepcijske tablete, sedaj pri 31 sem imela tako hudo obliko, da se mi je vnela trebušna votlina. pozdravili, zopet laparoskopija, odstranili, hkrati pa še 20 cm črevesja, ker ga je prežrla. dr. ribičeva, ki naj bi bila kot sem slišala največja strokovnjakinja za to področje, se je res potrudila z mano (5-urna laparoskopija, da je vse odstranila). od tega je minilo pol leta (na hormonih, brez menstruacije - dodatna terapija), bolje se počutim, manj bolečin, na kontroli mi je rekla, da so vsi organi normalni in na svojem mestu ter da naj zanosim. dvakrat sem jo vprašala in vedno je odgovorila isto: ne bo se več ponovila, ker da se po tako temeljitem posegu to skoraj ne dogaja. obstaja majhna možnost za ponovitev cist na jajčnikih. ima katera podobno izkušnjo - je mogoče v določenih primerih trditi, da se ne bo ponovila? druga stvar: čez mesec imam svojo ginekologinjo - naj ji zatežim za klomifen ali še počakam, saj je na UV vse normalno? pred posegom sva se leto in pol trudila, a takrat itak ni bilo šans zaradi hude E. najmlajša pa nisem več ... hvala za odgovore[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]
|
|
|
|