shyshy -> RE: endometrioza (15.2.2009 8:49:21)
|
Čau Anonimna Veš kaj je smešno pri tej dieti? Da naj bi čokoladne ciste, žarišča in podobno kar se naredi pri endometriozi odpravila... Torej, nekatere ženske, ki so trpele za endometriozo potem niso sploh rabile na operacijo. Vsekakor je fino, da ne ješ preveč stvari, ki polenijo črevesje, sicer pa ne vem koliko lahko kaj vplivaš na to, da se ti ciste nebi pojavile če se imajo namen. Uradna medicina itak ne ve točno zaradi česa do tega sploh pride... Oni zadeve odstranijo operativno, neuradna medicina odkriva druge načine kako bi se je dalo znebiti. Tudi jaz sem bila operirana nedavno in moram reči, da je strah popolnoma odveč. Ti posegi so postali tako rutinski in tudi poseg v telo je tako minimalen, da se nimaš česa bati. Laparoskopija tako ali tako včasih nadoemšča že ultrazvok in nekaterim pacientkam naredijo laparo samo zato, da vidijo kakšno je stanje pod kožo... Jaz sem čakala eno leto, poskušala stanje izboljšati z jemanjem kontracepcijskih tablet in podobne fore, ampak ta hudičica mi je v celem letu toliko zgage naredila v trebuhu, toliko ene packarije, zlepila črevesje, prilepila jajčnike na maternico... da če mene vprašaš, ni bilo vredno čakat. Če imaš endometriom in žarišča, je meni dr. Pušenjak rekel, da ta ne bodo izginila sama od sebe, ampak jih je treba odstraniti operativno. Kontracepcijske tabletke le zavirajo, da se ciste ne večajo, pa še to samo, če jih jemlješ brez prekinitve. Jaz sem normalno izvajala pilates vadbo, veliko sem se sprehajala (vendar ne po asfaltu), tudi spolne odnose sem imela normalno, le da sva se izogibala globoke penetracije, ker me je v takem primeru bolelo. Pazi na prehrano če se ne gibaš toliko kot se sicer in več ležiš... S tem vsekakor ne delaš usluge niti sebi, niti bunki ki se je naredila v tebi. Endo je ena velika packa, samo na posteljo te pa res ne bo priklenila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Srečno.
|
|
|
|