Anonimen -> RE: endometrioza (11.10.2007 12:28:27)
|
Punce naslov vaše teme me je pritegnil in ne morem si kaj, da ne bi zapisala svoje izkušnje. Pri štiriindvajsetih letih sem ob pričakovani M dobila rahlo rjavkast izcedek. Takrat se za te zadeve kaj dosti nisem zanimala in tudi nisem pomislila na kaj hudega. Vseeno sem se odpravila h G, ki mi je kar po defoltu predpisal Primulet Noir, češ, da gre za hormonske težave. Vseeno sem nekako dvomila v to in tablet nisem začela takoj jesti, ker me je ob vsem skupaj začelo še nekaj špikati, sem pomislila na nosečnost in opravila test, ki je bil pozitiven. Totalen šok! Bila sem študentka, vseeno pa sem imela fanta, s katerim sva takrat bila skupaj že šest let. Po prvem strahu in šokih sva se razveselila, da bova dobila otročka, čeprav ne ravno po najinem planu, kar pa naju po premisleku sploh ni motilo. Vendar bolečine so se stopnjevale in sem šla ponovno h G, ki pa je bil na dopustu, zato me je pregledala nadomestna G in mi naredila ultrazvok, ki pa ni pokazal nobene nosečnosti. Poslala me je domov in dala napotnico za bolnišnico, če bodo nastopile kakšne bolečine. Ker sem bila že kar prestrašena, sem vseeno odšla v bolnišnico, kjer so me kar zadržali in po milijontih UZ so mi le naredili laparoskopijo in našli zarodek v jajcevodu, ki so mi ga odstranili, ker je bilo za kaj drugega prepozno. Povedali so mi, da imam žarišča endometrioze in da se je IMN lahko zgodila zaradi tega, ni pa nujno. Predlagali so mi, da se za novo nosečnost odločim čim prej, saj so mi tudi odstranili žarišča endometrioze in se mi kasneje lahko spet ponovi. Bila sem tako prestrašena in psihično izmozgana, da sem se enostavno bala ponovno zanositi. Skoraj dneva ni bilo, da se ne bi spraševala ali bom lahko imela otroke, kaj se lahko zgodi, če ponovno zanosim .... Čustvena razvalina in lahko bi rekla, da že kar s psihološkimi problemi. Težko sem prenesla pogled na otroke, se o tem pogovarjala. Težko mi je bilo, ko so kolegice rojevale .... Čež pet let sem se končno opogumila in nama je ratalo takoj! Sedaj imam skoraj leto dni starega otroka in vse se je lepo razpletlo, kljub enemu jajcevodu in endometriozi. S partnerjem sva ostala skupaj in dobila najlepše darilo, ki me je končno pomirilo. Seveda sem G nemudnoma menjala, ker, če ne bi tako dolgo zavlačeval bi morda moj jajcevod rešili .... V glavnem, vsem vam želim, da se tudi za vas vse lepo razplete. Endometrioza je res pravi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], vendar so tudi načini, ko se jo da premagati.
|
|
|
|