trojči
|
Podrejanje je proces, skozi daljše časovno obdobje se žensko/moškega podreja. Verjetno si bila vzgojena tako, da si videla ob očetu podrejeno mater, da se nisi uprla, ko ti je tvoj preprečil nadaljevanje tvoje kariere in ko nisi sprejela službe. Jaz sem vedno rekla, jaz si pa tega in onega ne bom dovolila, npr. hišna opravila vsa na ramenih matere, a sem si dovolila. Z razumom se ne da nad čustva. Zakaj ti to pišem. Ker se bojim, da se boš kot veliko žensk osvobodila "ljubezni", ko bo prepozno. Prevarane, pretepene....podrejene se vračajo, skušajo spremeniti svojega, upajo, da se bo sam spremenil, ker je obljubil, ker jih ima rad....a nobene nima rad, to je samo pesek v oči. Traja pa vedno, da se to ugotovi, vidi..komplicirano...če ne boš zmogla "ločitve", povej, ti bomo svetovale kako literaturo. Pravzaprav ne vem, če je "ločitev" sploh potrebna, lahko da bo on res drugačen, ko boš ti drugačna, prepričana v svoj prav, samozavestnejša, ko boš pogumno povedala, da se ne pride nekam samo jest, pospravi se pa samo... Že vnaprej se opravičujem vsem moškim na svetu, ker sem pisala samo o podrejenih ženskah. Obratno velja tudi za moške.
|