Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: lidija_21 Stvar je taka; fant je od mene starejsi dobrih 6let. Skupaj sva malo vec kot leto dni. Ze na zacetku sem mu povedala kako stvari pri meni v zvezi potekajo-ENAKOPRAVNOST. Da imam svoje zivljenje in ambicije, ki jih zaradi njega ne mislim zavreci. Z skoraj vsem se je strinjal. Glede na to, kar se je zgodilo kasneje, je najbrž razmišljal, kako naj te spravi v posteljo, pa da ene kozlarije klatiš, te bo že prevzgojil, češ, kaj boš, smrklja. Danes je zgodba drugacna; po letu dni mu je uspelo prepreciti mi marsikateri cilj. Kadar mu to ni uspevalo, sva se zelo veliko prepirala, ceprav je veliko stvari bilo banalnih. On npr, noce opmivati posode, ker je prevelik in ga kriz ´´ boli ´´, kuha ne ker naj bi to bilo zensko opravilo.... sicer se ne ziviva skupaj, ampak ko sva sama v stanovanju, nic ne postori.Samo 1x se je zgodilo,da je posodo pomil in to se po nevem kakih obljubah(sex) in mojem pretvarjanju kako seksi se mi zdi moski za pomivanim koritom.Vem smesno, ampak sem ga samo hotela navaditi pocasi. Prej sva imela dolocene dogovore glede najine zveze in na tem sva zgradila najine TEMELJE, danes pa ko sem zaradi drugih tezav se posebno obremenjena, on to izkorisca in nic vec ne uposteva. Sam pravi, da ce se ne morem sprijazniti z novimi pravili naj raje odidem. Jaz sem tiho(drugace to ni moja kvalitetna lastnost) ker potrebujem njegovo podporo in sedaj nisem zmozna se enega pretresa v zivljenju. Jasno, da je danes drugače. Zdaj si že na pol "prevzgojena", samo še občasne popadke je treba zatreti. Kakšni so bili ti tvoji cilji in ambicije, ki si se jim odrekla? Mislim, da ti je dobro opral glavo. Hm, je mogoče mamin sinček? Kako pa kaj tašča? Mlada in naivna si krasen ulov za takele sinkote, ki se zavedajo da bo mama enkrat opešala in si je treba priskrbeti novo skrbnico. Problem je tudi to, da delava na otroku, mi sicer zamuja 2dni,ampak to je pri meni normalno, O, bog! Temu se je včasih reklo "zabijanje žebljev" več žebljev takle "pravi moški" v žensko zabije, bolj je verjetno, da mu ne bo več nikamor ušla. toda kaj naj storim, ce je on resnicno sedaj pravi on?! Toliko sanj sem izpustila zaradi najinih sanj, saj se mi je najina druzinica od vsega zdela najbolj pomembna,sedaj pa...kako dolgo bom se zdrzala!?? Nisem tip, ki se podreja moskemu, zato je zame to toliko tezje. Pa se ena stvar; cel cas od samega zacetka sem mu govorila da sem to jaz in se ne bom spremenila zanj. Mogoce ni verjel?? Prosim pomagajte mi najti ustrezno resitev, da prideva z najino zvezo spet na zeleno vejo. Ali je imela katera ze kaksen podoben primer? POMAGAJTE!!!!!!!!!! HVALA Mislim, da si vidva v zvezi nista enakopravna. On te je našel, ko si še lovila, ko si si sicer postavila neke cilje, vendar te je očitno zlahka obrnil po svoje. In kaj on počne cele dneve? Če bosta živela skupaj, če bosta imela otroka, se zavedaj, da boš morala sama postoriti vse: kuhanje, čiščenje, pranje, likanje, oskrba otroka. Kajti to so ženska dela in gospod se jih ne bo lotil, pa četudi dobi žulj na riti od ležanja na kavču. Pa še nekaj - moški, ki te izkorišča, ko si ranljiva, namesto da bi ti v težkih trenutkih stal ob strani, res ni nek sanjski partner. Prej peklenski. Dovolj si mlada. Pojdi stran. Spomni se svojih ciljev in ambicij, njim se posveti.