BarbaraO
|
Kira, težko ti rečem, da mu daj ultimat, ker premalo vem o vajini situaciji. Lahko pa ti rečem, da tudi meni 3 mesece po porodu še ni bilo fajn. Šele, ko je bila Enja stara pol leta, se je začelo z njo več dogajati, po drugi strani sva se s Samom navadila na dejstvo, da nisva več sama... Je pa res, da sem pri nama jaz tista, ki jo je treba prosit za sex. Kar seveda tudi ni prav! Saj pravim, težko ti kar koli svetujem, ker ne vem, kako sta živela prej. Jaz sem med nosečnostjo še živela pri njegovih v LJ (prej pa že 5 let) in sem imela Sama popoldan (ko sem prišla iz službe) vedno zraven sebe. Ko pa sem rodila, sva direktno iz porodnišnice šla živet k nam, v Zgornjo Savinjsko dolino, ki je od LJ oddaljena 45 km. Po porodu je bil kakšnih 14 dni več ali manj pri meni, potem pa se je začela samota. Čez dan sva bili večinoma sami (v hiši sta sicer še moja stara mama in stari ata - oba preko 80 let), popoldan okrog 17h sta prišla domov moja starša (ki še oba delata - v LJ), Samo pa je največkrat prišel šele okrog 18h ali 19h. Tako sem prve tri mesece dejansko živela le ob Enji in španskih nadaljevankah. Avta nimam, tako da sem bila skoraj odrezana od sveta. Sprehajala sem se lahko le ob cesti ali po kakšni gozdni poti, družbe tukaj skorajda nimam (moje frendice so večinoma iz LJ), najbližja trgovina in lokal sta 3 km stran. Edina prednost vsega je, da je hiša čisto ob cesti. Počasi se navadiš na mir in ne pogrešaš več tistega ljubljanskega džumbusa. Je pa res, da si še vedno želim nekam bliže LJ. Vendar je žal prva možnost šele, ko bosta umrla Samova starša (bog ne daj, da bi bilo prekmalu!). Takrat si lahko obetava polovico hiše (pol jo bo dobil seveda njegov brat). Zdaj, ko je Enja stara že 10 mesecev, je vse skupaj bolj zanimivo. Vsake toliko se dobim s puncami na pijači, kakšno soboto gremo ven žurat, pa je nekaj časa spet lažje živet. Zdaj bo pa tako ali tako nori december, pri nas bo nor tudi januar, Enja bo šla počasi v vrtec (če ne bom imela podaljšane porodniške), jaz pa v službo. Pa se bo leto zaključilo! Ko pogledam nazaj, sploh ni bilo tako hudo. Sori, sem se razpisala čisto v drugo smer. Napiši še ti, kako si živela oz. živiš sedaj. Mi bo lažje razumeti situacijo.
|