ma jaz več to ne zdržim (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 14:59:09)

Pa to presega že vse meje. Ta blesava bajta zgleda nikoli ne bo gotova. Z možem si ne morem več nič začet - opoldan oz. po službi pride domov nekaj pojest in se preoblečt, nato dela do zvečer na bajti, pol je pa preutrujen za karkoli. Saj pride med 18 in 19 uro domov, ampak se gre stuširat, pogleda poročila, še kaj naredi za službo ali pa si planira naprej za bajto, pa gre spat.
Niti en dan si ne zmisli, da bi si vzel čas za mene in malo, pa sem ga že tolikokrat prosila, da že več ne vem preštet. Čisto sem že zafrustrirana.
Po porodu ne vem, če sva imela mogoče 4 krat seks, pa je tega že več ko 3 mesece!!! Čez dan ga tak ne morem imet, ker moža ni, da bi si sama "pomagala" tudi ne gre, ker nimam časa, ko pa je zvečer doma, pa je dosti dela z malo, ker se zvečer običajno dere in noče spat, tako da ne pride v poštev. Ko pa najina pupa končno zaspi in bi lahko, pa on že tudi spi, tak da spet ni nič.
To ni normalno...:((:((

Anonimen -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:09:06)

Kira ciao..oprosti..tvoj mož za koga dela?Samo zase ali za boljšo prihodnost vas treh?Pazi,da se mu ne bo strgalo.Preveč napora našne zdravje in živce.Lep pozdrav in brez zamere:rozica:Neva:rozica:

Pupica -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:19:22)

kira, predvidevam da tvoja mala ponoči papca...no daj jo spat in fanta peseneti.Ti garantiram, da se ti ne bo upiral, poleg tega bo še malo pod vplivom sanj...Poizkusit ni greh!Moj je še bolj moj:)-:)-:)-

BarbaraO -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:37:33)

Je večji problem sex ali to, da ga ni ob tebi? Kje pa stanujete sedaj, da je treba tako hiteti s hišo? Če že ne gre drugače, ga prisili, da si vsaj en dan v tednu vzame za vaju, enega pa zase. V petih dneh se še vedno da dosti narediti. Kaj pa pomoč ostalih (sorodnikov ali najetih delavcev)? Če seveda denar ni tako velik problem.
Jaz zase lahko rečem, da sem bolj vesela, če smo skupaj, kot pa če bi kar naprej nekaj delal. Pa da ne boš mislila, da sem pristaš lenuhov! Sploh ne! Sem pa toliko flegma, da raje uživam življenje, kot pa ga posvetim pretiranemu delu. Mi trenutno živimo pri mojih (imamo svoj del hiše v velikosti garsonjere, ostale prostore si delimo). Saj ne rečem, da se mi dostikrat stoži po lastni hiški, vendar nisem pripravljena 10 let zidati hiše, da bi jo kar kupila, pa niti pod razno nimam denarja.
Skratka, sem se kar sprijaznila, da bomo še nekaj časa takole, če se bo pa kaj pokazalo, bomo šli pa na svoje. Trenutno smo relativno dosti skupaj in to mi je najboljše. Tudi moj Samo je opazil, da se Enja med vikendom nanj precej naveže in se potem raje pri njem crklja, kot pa med tednom, ko ga vidi le ob večerih.

Če tvoja dosedanja taktika ne deluje, poskusi s čim drugim. Ni vrag, da bi ti ne uspelo! Držim pesti - pa ne obupaj!

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:39:07)

neva6 - pa kaj je bolj pomembno - jaz in hči ali pa ena usrana bajta? na tak način bo šla naša družina po gobe. meni je tega dovolj - celo nosečnost sem bila sama, očetovski dopust - ko sem ga najbolj rabila - je porabil za bajto, zdaj pa tudi. to je za znoret!!!

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:41:35)

BarbaraO, hvala...:rozica::angel:

Kaj praviš - a naj mu postavim ultimatum ali kaj naj naredim?

india -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:47:37)

Kira,kar pogumno, malo še zdrži, se pa strinjam s puncami,...ko tamala zaspi, vzami kakšno masažno olje,kremo,...ga zmasiraj,...potem pa bo!
Kar pa se dnevov tiče,...bo potem lepše,ko boste v svoji hiški!:rozica:Ti zavidam, veš!
LP, miška:miska:

Anonimen -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:48:47)

Kira saj čisto razumem,koliko let pa sta poročena?Potem,pa se lepo usedita za mizo.Predlagam ti ,da požreš za trenutek vse in tamalo spat,pa sveče na mizo priljubljeno jed in pred dejstvo..pogovor pogovor.Mi pari se ne znamo več pogovarjat,zmanjkalo nam je tem.Prisili ga k pogovoru.Razloži mu vse in mu povej to kar si nam zaupala.Upam,da je dovolj pameten,da te bo poslušal in se spremenil.papa:rozica:Neva:rozica:

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 15:59:42)

Bom probala, hvala za nasvet Neva... Upam, da bo skapiral - vsaj 1 dan na teden. Jaz vem, da se trudi in vse, ampak bajta ne bo pobegnila...
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

BarbaraO -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 16:19:05)

Kira, težko ti rečem, da mu daj ultimat, ker premalo vem o vajini situaciji. Lahko pa ti rečem, da tudi meni 3 mesece po porodu še ni bilo fajn. Šele, ko je bila Enja stara pol leta, se je začelo z njo več dogajati, po drugi strani sva se s Samom navadila na dejstvo, da nisva več sama... Je pa res, da sem pri nama jaz tista, ki jo je treba prosit za sex. Kar seveda tudi ni prav! Saj pravim, težko ti kar koli svetujem, ker ne vem, kako sta živela prej. Jaz sem med nosečnostjo še živela pri njegovih v LJ (prej pa že 5 let) in sem imela Sama popoldan (ko sem prišla iz službe) vedno zraven sebe. Ko pa sem rodila, sva direktno iz porodnišnice šla živet k nam, v Zgornjo Savinjsko dolino, ki je od LJ oddaljena 45 km. Po porodu je bil kakšnih 14 dni več ali manj pri meni, potem pa se je začela samota. Čez dan sva bili večinoma sami (v hiši sta sicer še moja stara mama in stari ata - oba preko 80 let), popoldan okrog 17h sta prišla domov moja starša (ki še oba delata - v LJ), Samo pa je največkrat prišel šele okrog 18h ali 19h. Tako sem prve tri mesece dejansko živela le ob Enji in španskih nadaljevankah. Avta nimam, tako da sem bila skoraj odrezana od sveta. Sprehajala sem se lahko le ob cesti ali po kakšni gozdni poti, družbe tukaj skorajda nimam (moje frendice so večinoma iz LJ), najbližja trgovina in lokal sta 3 km stran. Edina prednost vsega je, da je hiša čisto ob cesti. Počasi se navadiš na mir in ne pogrešaš več tistega ljubljanskega džumbusa. Je pa res, da si še vedno želim nekam bliže LJ. Vendar je žal prva možnost šele, ko bosta umrla Samova starša (bog ne daj, da bi bilo prekmalu!). Takrat si lahko obetava polovico hiše (pol jo bo dobil seveda njegov brat).

Zdaj, ko je Enja stara že 10 mesecev, je vse skupaj bolj zanimivo. Vsake toliko se dobim s puncami na pijači, kakšno soboto gremo ven žurat, pa je nekaj časa spet lažje živet. Zdaj bo pa tako ali tako nori december, pri nas bo nor tudi januar, Enja bo šla počasi v vrtec (če ne bom imela podaljšane porodniške), jaz pa v službo. Pa se bo leto zaključilo! Ko pogledam nazaj, sploh ni bilo tako hudo.

Sori, sem se razpisala čisto v drugo smer. Napiši še ti, kako si živela oz. živiš sedaj. Mi bo lažje razumeti situacijo.

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 16:33:35)

Barbara, groza, da si tako odrezan. Jaz živim sicer v mestu (MS), ampak iz hiše takorekoč ne pridem. Ampak saj ne pogrešam niti toliko druge družbe, kot moža.
Imava pa - kako se naj izrazim 2 in pol sobici v zgornjem nadstropju hiše, kjer živijo njegovi starši. Saj tašča ni takooo strašna, ampak mi gre na živce, pa se je raje izogibam, drugače je še huje. Na začetku, ko sem bila v največjem stresu - ko sem prišla iz bolnice domov in sem hotela mir, ni delala drugega kot da je špijonirala za mano- češ a rabim pomoč. Pa jo ne. ji 10 x povem, pa 11 x vpraša. pa se je izogibam - če ji kaj povem takoj zameri. to sem ti samo tako napisala - malo pač kako je pri nas.
no, jaz sem doma z malo in mucama v bistvu sama. niti mi ni za kake obiske in nič, ker sem običajno preveč neprespana, ampak družbo pa bi rada vseeno imela - moža. počasi dobivam občutek, da zanalašč toliko dela. saj ni takoo strašno, da bi moral no in dan biti ali v službi, ali pa pri bajti.
za mene to ni noben zakon, če greva vsak po svoje. hočem, da delava stvari skupaj, da prebijeva vsaj nekaj časa skupaj, da sva na voljo eden drugemu, tudi za kake druge pogovore kot pa o denarju in zidavi.
poleg tega pa - če bi hotela iti s kom kam žurat - njegovi mami ne zaupam, da bi pazila malo. sem jo že parkrat dala dol, ko sem šla v trgovino, pa so vedno bili problemi. enkrat mi jo bo še prehladila ali kaj hujšega.
je celo kuhala - nad štedilnikom - nad ognjem! z malo v eni roki, ter kuhalnico v drugi. ne morem si niti predstavljati, kaj bi bilo, če bi jo poškropila z vročim oljem ali podobnim... moja mama pa ima sladkorno, pa s pritiskom težave, pa tudi ne upam malo pustit dalj časa pri njej. moja sestra pa se je že skoraj odselila - ima novega fanta in je ni na spregled že kao mesec dni...
če bi res želela kam it, bi silom prilike moral mož pazit na malo, ampak ker ga ni, ne more...
dneve probam "zabit" tako da gledam TV in RR, ko imam čas - da ne mislim na te stvari, ker sem pol spet čisto zafrustrirana in se bašem s čokolado.:muca:

*NaTaŠa* -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 19:19:56)

Ce ti je pa tako hudo dolgcas sami, naj te enkrat pa ce vsaj za eno uro vzame s sabo na hiso, pa skupaj malo sanjarita kako bo ko bo koncana.Mislim da ti tale tvoj moz dela tudi uslugo, ker je cele dneve na bajti, bosta potem vsaj na svoje in ti ne bo treba prenasat tasce.Malo glej tudi na to stran, ne samo na svojo.Pa te ne kritiziram, samo povem.Drugace pa tudi jaz vcasih s svojo pupiko kuham v narocju ce ne gre drugace, pa ji ni nic hudega.Ce mene vprasas ti gre na zivce karkoli naredi tvoja tasca, pa ne zaradi same stvari, ampak ker to dela ona.

lp

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 21:51:27)

ma moja tašča je prismojena. ne zaupam ji, pa pika. saj ni tako slaba, ampak je - kako naj se pravilno izrazim - bolj preprost človek. pa ZELO občutljiva. če ji karkoli rečeš, tudi dobronamerno - kritike tako ali tako ne rečem njej osebno, pač pa možu, vse vzame k sebi. čisto resno.
sem probala bit potrpežljiva, pa se pogovorit. pa ne pomaga. pa se ji raje izogibam.
saj ni to problem. to bom že prenesla. saj se ne seliva samo zaradi nje in ljubega miru. tu sva kar precej utesnjena imava 2 in pol sobici, kopalnico imamo skupaj. ampak je medetažna hiša in je vse tako majhno in polno ropotije.
poleg tega pa se nama ne mudi, ker se tako ali tako ne bova letos več selila. mesec dni gor ali dolj ne spremeni ničesar. bi se pa spremenilo najino življenje, če bi mož bil več doma. NE RAZUMEM, DA NE KAPIRA, DA GA RABIM IN DA GA POGREŠAM. pa to ni noben zakon, če sva vsak na svojo stran.
jaz sem njemu pomagala, ko sem mu lahko, on pa meni nič. NI FER!

lorelei -> ma jaz več to ne zdržim (17.11.2004 22:35:48)

Kira, čisto te razumem in sočustvujem s tabo.:(( Tudi mene še čaka nekaj podobnega, pa še začeli nismo! Poskusi zdržat do takrat, ko se boste vselili. MOgoče res ne bi bilo slabo, da moža malo pocrtaš s kako masažo(ker je seveda utrujen)9nebesa9nebesa9nebesa, mogoče pa bo na volji, da se sprevrže v erotično in v kaj več:hudicek: Tako bo ugotovil, da tudi on tebe pogreša. Poizkusi tudi čimbolj sodelovat pri hiši, pojdi večkrat pogledat, kako napreduje, itd. Mogoče se tudi on čuti zapostavljenega in se zato ne potrudi, da bi te bolj razumel. Zato, ker ti ne razumeš njega. Poizkusi najprej to spremenit in ko bo videl, da se trudiš, se bo verjetno tudi on potrudil, da si vzame malo odmora zate in malo. Sicer pa ko moški v nekaj pade, ne zna več ven, dokler ni končano. Poleg tega je on prepričan, da je to najbolje, kar lahko naredi zate in za hčerkico. Zato se še bolj trudi, da bi čimhitreje in čimlepšo hiško naredil... NOčem ga zagovarjat, seveda punce držimo skupaj, rada bi le, da bi ti uspelo gledati ga z drugimi očmi, ker bi ti bilo potem laže sprejeti to, da ga več ali manj ni. Kaj pa prek telefona - se veliko slišita? Meni zelo pomaga, da se takrat, ko ima mož na delu hudo gužvo, lahko slišiva za vsako malenkost. Tako je ob meni, četudi ga fizično ni. Ve, kaj se z mano digaja in jaz vem, kaj se dogaja z njim, Skratka: sva v stiku, kar daje zakonu moč...

Joj, kako sem zatežila. Na kratko: potrudi se vnestti v zakon drobne pozornosti in presenečenja in prepričana sem, da ti bo vrnil. Držim pesti, da bi bilo vse ok... in da bi hiška čimprej zrasla.

Lp. Lorelei:rozica::rozica::rozica:

*NaTaŠa* -> ma jaz več to ne zdržim (18.11.2004 10:47:46)

No ce ste pa ze tako dalec z hiso, pa res se malo potrpi ta dva-tri meseca.Potem boste sigurno vec skupaj in se boste cartali v novi topli hiski.Ce pa tudi potem ne bo nasel par uric dnevno za vaju, pa ga postavi pred dejstvo.Samo se bo sigurno uredilo.Potem pa bodo prisli toplejsi dnevi in vikendi ko se bo on igral s princesko , ti pa bos na svojem novem vrtu posadila kako :rozica:

Lp

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (18.11.2004 16:00:10)

:rozica::rozica:Živjio punce!
Hvala vsem, ki ste me včeraj bodrile in probale spravit v dobro voljo z vašimi komentarji in naveti - tudi na privat.:rozica:
Saj sem potrpežljiva ampak včasih je res preveč.

No v glavnem - da vam poročam - sem ga spet gnjavla in zdaj mi je sveto obljubil da bo jutri doma.
Bomo videli. Sicer sem pa zaradi tega čisto paf in niti ne vem, kaj naj jutri delava. Si nisem nič splanirala, ker mi je rekel v zadnji minuti. Toliko vsega sem hotela naredit skupaj z njim, zdaj mi je pa vse pobegnilo iz glave, ko me je tako presenetil. Sveto je obljubil da bo doma. Recimo, da mu bom verjela...Sploh ne vem, kje naj začnem, kaj vse sva tačas zamudila, pa kaj vse sem pogrešala. Ne vem, kako najbolje izkoristit dan, da bova imela čiv več od njega, ker za soboto spet planira delat na bajti...

LP:muca:

KIRA -> ma jaz več to ne zdržim (22.11.2004 10:19:34)

:(Eh, da vam napišem kako je bilo. Pa seveda je bil moj dragi v petek "doma".:zmeden::zmeden::zmeden:
Ampak da ne boste mislile, da sem jaz kaj od tega imela. Absolutno in samo po sebi umevno je, da me je seveda tako dolgo utrujal, ter me na koncu zvlekel v trgovino kupovat elektromaterial za bajto pa še ene reči za gradnjo. in je bil dan fuč!!:(
v soboto ga tako ali tako ni blo, spet nič.,

včeraj pa sva šla gledat eno kolegico ki je rodila9nebesa tu v MS, pa njegova mama je imela RD, tako da ga spet nisem imela niti minuto zase, še torto sem morala pečt. mi je sicer uspelo, ampak ni bla tako lepa kot običajno. me mala ful dekoncentrira pri takih rečeh.

AJA - kolegici, ki je rodila ta vikend je ime S.H. in je dobila punčko Anjo. Mala je bila 53 cm velika in 3060 g težka, pa skoraj tako košava kot moja... opoldan je šla not ( v soboto), rodila je pa okrog 21 zvečer - točne ure si nisem zapomnila. ampak zgleda da njena punči ni hotela ven, ker sta se na njo morala naslonit dohtar in babica, da sta malo lahko potisnila ven.... sva mislila iti torit, kot je pri nas navada, ampak je blo mrzlo, pa veter je pihal, pa nisem hotela z mojo punči ven. naš pa sam tudi ni hotel iti, pa še pozno je blo, ko so javili. pa nisva šla. pa sva jo šla gledat v bolnico.

sta pa zdravi in se že pridno dojita.9nebesa
v glavnem, sem jo šla včeraj gledat, čeprav je bil prvi dan po porodu. ampak ker moj dragi vse dneve dela in vzame avto s sabo (imava samo enega), nimam druge možnosti priti tja.. mamica je bla sicer ful presenečena, ker prvi dan običajno hodi samo družina, ampak mislim da ni bla huda. mogoče se je celo malo veselila - saj nisva bila dolgo - nisva hotela motit, ker je glih dojila.9nebesa

Stran: [1]