|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 07
10.9.2007 17:31:19   
Jumpy
Saskija, bravo za lepo napredovanje. user posted image user posted image user posted image  Pa sožalje za hrano. user posted image

Talika, tebi pa bravo za dojenje! user posted image user posted image user posted image

Mihi je imel UZ kolkov in je rekel dr., da je na prvi pogled vse ok., da pa naj počakam na izvide, ki bodo naslednji teden. Sem ga šla tudi stehtati in se je v enem mesecu zredil za okoli 1.300g. Sedaj ima okoli 4.800g. Sem vesela. Sem pa tudi šokirana nad spoznanjem kako so veliki "normalni" dvomesečniki. Sem dva videla na UZ-ju. En je bil tolko star kot moj, en pa dobra dva tedna starejši. Oh My God! Moj je bi čisti novorojenček proti njima. user posted image

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 501
10.9.2007 19:10:11   
tia01
Evo mene na hitro. Jaz se še kar cajtam, Timon je ok. Mal je bil zlatenčen in smo mislili da bomo moral nazaj, ampak je že boljše. Pri meni bo trajalo malo dlje, da pridem k sebi, ker sem bla ful slabokrvna, dobila sem transfuzijo krvi, bila sem prerezana in še raztrgana zraven. Tudi poškodba materničnega vratu,... Timon me je kar zdelal, ker je bil zame kar velik fant. Drugače je pa ful priden, ponoči spi kot medved, zbudi se 2 - 3x.  Na žalost mi ga rihtajo bolj drugi, ker jaz samo ležim. Danes sem celo vstala in se usedla na šlauf za kosilo in pa zdajle, ko vam tole pišem. Komaj čakam da ga bom lahko tudi jaz peljala ven in pa normalno previjala... Dojenje je steklo, mleka imam za izvoz, tako da Pajac, če rabiš mleko ti kar pripelji Peterčkauser posted image user posted image .

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 502
10.9.2007 20:33:00   
MalaPika07
Še jaz, še jaz!

Po dolgem času spet med vami. Mi imamo itak skoz ene probleme z netom k skoz crkuje. Bemtiš pa ta Siol... user posted image pa kolk so neprijazniuser posted image . No, upam, da se bo net zdej pocajtal in bom lahko klepetala z vami, ker sem vas res ful pogrešala... sem itak odvisnik od neta, odkar mamo pa Romana je pa sploh RR uporabna, da lahko skočiš za kak nasvetek pogledat, ane?
Mi je uspelo prebrat nekaj zadnjih strani tako da sem približno na tekočem, kaj se pri vas dogaja. Pri nas je tudi približno enako. Se morem zbrihtat pa slikce naložit na računalnik, da vidite tudi našega manekena. user posted image

Posvetovalnico smo imeli; Roman ima točno 5 kg in je že kar oreng utež za mišice.user posted image  Drugače je vse OK, UZ kolkov je bil super in smo se rešili širokega povijanja. Je videt, da mu je zdej bolj fajn in udobno. Glavico obrača in z očkami sledi igrački pa take stvari... je pa še ne drži čist sam pokonci. Par sekund že, pol pa omahne. A vaši že sami držijo glavice?

Mleka nam ne primankuje. Se mi zdi, da me včasih prav zaliva; sploh ponoči, ko se doji samo enkrat al pa še to kr spusti.

Plenice imamo Pamperske iz Mullerja in so zakon. Nič ne premočijo... res nimam pripomb. Sem tud probala plenice iz DM-ja pa sem jih uporabljala čez noč pa so zmer premočile, zato ostajam pri Pamperskah.

Sprehodi padejo vsak dan, če ni dežja. Tudi če mal bolj piha skočiva ven, pa čeprav samo po opravkih. Jst sem pač tak človek, da ne morem bit ves dan not... zdej odkar mamo pa fino urejeno peš potko ob morju me pa nič ne ustavi. user posted image  Dopoldne greva sama bolj na hitro, če se nama uspe zrihtat, če ne gremo pa popoldne z atijem za dlje časa. Romanu ful dogaja v vozičku... redkokdaj spi na sprehodu, joka pa tudi ne.

S čajčki smo pa mi začeli danes, ko sem pri vas prebrala, da jim jih lahko dajemo. Jst butelj se tud pri zdravniku nisem upala nič vprašat. Sem začela čist malo po žlički, pa je kar cuzal pa lizal.... zgleda mu je všeč okus. Kolk čajčka pa naj bi spili pri tej starosti na dan?

Tia01, ojej, to pa res ni fajn... jst ti želim čimhitrejše okrevanje, da se boš lahko cartala s Timonom!user posted image
Birdy, evo, malo pozno, pa vseeno iz srca... user posted image VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image za rojstni dan!user posted image user posted image Ti želim, da bi bla ena super mamica (v to sicer ne dvomim, nouser posted image )!
No, zadosti za danes; Vsem otročkom user posted image  za lahko noč, vsem mamicam pa
user posted image  za moč. user posted image user posted image

Zaspanček Roman... 6.8.2007

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 503
10.9.2007 20:46:31   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

IZVIRNO SPOROČILO: saskija

....opozoril me je tudi, da je mleko v klobasah, na srečo jih že v nosečnosti nisem jedla dosti sedaj pa  jih sploh ne.

user posted image user posted image user posted image user posted image za pregled...
Samo tega dela ne štekam...

V klobasah so zaradi predelave mlečne beljakovine (tako se pač delajo) in tako so zame tudi klobase BERI SALAMEprepovedana hrana.Toliko, če te zanima ta moja hitler dietauser posted image user posted image

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 504
10.9.2007 21:44:36   
Antigona
Me pa še nekaj zanima. Mi imamo za kopanje samo čebriček, pri Roku smo imeli sposojeno banjico, ampak je nismo skoraj nič uporabljali, tako da se mi zdi škoda zdaj kupovat novo. Ne vem pa kako patronažna sestre gledajo na kopanje v čebričku. Vrhničanke, ali je pri kateri patronažna kopala malega v čebričku, oziroma ali je kaj komplicirala glede tega?

Sem se spomnila da si zadnjič spraševala glede tegale, pa nisem imela časa odgovorit.
Jaz sicer imam čebriček, ampak imam tudi banjico, tako da ga je umivala v banjici. Moram pa reči, da ni nič komplicirala glede ostalih stvari. Ne uporabljam trdega mila ampak tekoče, pa nimam frotirastih rokavic za umivanje, ampak une papirnate za enkratno uporabo, pa čebriček sem tud omenjala pri enem obisku prej... Je sam rekla, da nekak ga bomo že umil user posted image ...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 505
10.9.2007 21:47:44   
Antigona
Tia lepo da si se javila, da vsaj vemo da si še živa user posted image !
Sicer ti pa želim čimprejšnje okrevanje in ti pošiljam en kup protibolečinskih
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Upam, da boš res kmalu boje, pa da se bomo potem počasi res kaj dobile. Bi rada spoznala še ostale user posted image ...

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 506
10.9.2007 21:50:43   
Antigona
Posvetovalnico smo imeli; Roman ima točno 5 kg in je že kar oreng utež za mišice. Drugače je vse OK, UZ kolkov je bil super in smo se rešili širokega povijanja. Je videt, da mu je zdej bolj fajn in udobno. Glavico obrača in z očkami sledi igrački pa take stvari... je pa še ne drži čist sam pokonci. Par sekund že, pol pa omahne. A vaši že sami držijo glavice?

Tudi naš z glavico že ful "suva" na vse strani, moraš prov pazit da potem kam ne useka... Drži nekaj sekund in potem omahne...
Posvetovalnico imamo pa v sredo in že komaj čakam da ga spet stehtajo in izmerijo. Se mi zdi da je iz dneva v dan težji, pa tudi večji.
Pa še glede kolkov, tud Luka je zdej ful bolj vesel k nima tistga šopa plenic med nogami, vsaj z nogicami lahko konkretno brca.

(odgovor članu MalaPika07)
Neposredna povezava do sporočila: 507
10.9.2007 22:11:51   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

V klobasah so zaradi predelave mlečne beljakovine (tako se pač delajo) in tako so zame tudi klobase BERI SALAMEprepovedana hrana.Toliko, če te zanima ta moja hitler dietauser posted image user posted image

Ojoj... to pa res ni fajn, saj sploh ne vem kaj lahko ješ user posted image user posted image user posted image user posted image (približno tko kot, da bi pri Montignacovi dieti vrgla iz prehrane ven še tisto kar lahko ješ??)...

Lahko pa jih jaz jem zate ...user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 508
10.9.2007 22:13:03   
*lenc@*
Ja, dober več?
Vidim, da mamo podobne "tegobe". Nobena še ni omenila tega , pa bom jaz. Naša k podira kupček na rami, ne nagne glavce dol al pa nazaj, jo kar drži. Pa med spanjem nagne glavo čist v obe smeri. Gre tole kar mal hitro, se mi zdi.
Pajac, pravjo, da 30-40 ml na obrok. Mam prav?
Aha punce, pa še ena stvar. Naša bi skoz vlekla in že 1. dan so ji v P dal dudo. Zdaj jaz to furam naprej  k mi velik odnese. Je pa slaba stran ta, da k jo dam spat ne zaspi več brez nje in ko ji pade ven, se zbudi, jok in spet od začetka. To ni dobr. Kak je to zanimiv, vse vidiš šele iz prakse, ko je že Pre(pozno). Saj vem, da ni, sam težko je vzet dudo k je tak jok, če ignoriram, se pa sam stopnjuje. SEm probala tut tisto foro, da podsatviš nekaj,ampak premika glavo in se duda zmakne. Začaran krog...
Naša zaspi pozn, ampak spi pa pol4-6h v kosu.
Paštetka, se trudim, da jo mam pokonc, zdrži dobro urco s previjanjem in hranjenjem vred pol pa spet drnohanje.
Če ne zanima sissy, se tud jaz zanimam za ceno črpalke. V BC je nekaj čez 8000 bivših sit. Razmišljam, da bi jo kupla, ker tamala dop ne bi jedla tok, zvečer bi rabla pa 3 joške in si včas mal načrpam, mam sposojeno. SIssy ma prednostuser posted image .
SAj bo sissy, tud naše bodo ritem ujele, nočni mislim. Ja, upat je treba ne.
Tud jaz sumim, da mleko ne paše dobr moji, sem ga nehala zdaj pit in zaenkrat je bolš, 2. večer(UPam, noč je še dolga!!!!) brez joka.

Bodite v cvetju!

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 509
10.9.2007 22:15:53   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: tia01

Evo mene na hitro. Jaz se še kar cajtam, Timon je ok. Mal je bil zlatenčen in smo mislili da bomo moral nazaj, ampak je že boljše. Pri meni bo trajalo malo dlje, da pridem k sebi, ker sem bla ful slabokrvna, dobila sem transfuzijo krvi, bila sem prerezana in še raztrgana zraven. Tudi poškodba materničnega vratu,... Timon me je kar zdelal, ker je bil zame kar velik fant. Drugače je pa ful priden, ponoči spi kot medved, zbudi se 2 - 3x.  Na žalost mi ga rihtajo bolj drugi, ker jaz samo ležim. Danes sem celo vstala in se usedla na šlauf za kosilo in pa zdajle, ko vam tole pišem. Komaj čakam da ga bom lahko tudi jaz peljala ven in pa normalno previjala... Dojenje je steklo, mleka imam za izvoz, tako da Pajac, če rabiš mleko ti kar pripelji Peterčkauser posted image user posted image .

Tia user posted image user posted image user posted image user posted image .. Ja res če ne bo več mleka kot ga je sedaj ga pripeljem na junk food k tebi..user posted image user posted image user posted image

Upam da boš hiter okrevala user posted image . Mene so šivi nehali boleti drugi dan ko se je Peter tako drl da sem bil na robu obupa. Oz. niso nehali ampak skoraj nehali, zdaj me pa ne boli nič več, edino mi ta čišča gre hudičevo na živce. Vedno ženske pravijo kako je fajn ko 9 mesecev ni user posted image , zdaj pa imam vložkov za vseh 9 mesecev nazaj in še obresti zraven user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu tia01)
Neposredna povezava do sporočila: 510
10.9.2007 22:16:50   
*lenc@*
Mala pika, men spije 30 ml čaja v večernih urah k čakam, da se mi mlek naredi, ga ma za potolažit.

Naša kolkr kaže bo v enem mescu pridobila nekaj čez 1kg, je podobno pri vas? Ne odstopamo velik a?user posted image

R. K.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 511
10.9.2007 22:20:02   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: lenča78

upsss....Peter pa poje samo dodatka 60 ml (ob joški), če je treba user posted image user posted image user posted image Ne vem če to drži . (upam da ne ker bom imela sicer orang bajsija v kratkem...)

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 512
10.9.2007 22:49:13   
Antigona
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

upsss....Peter pa poje samo dodatka 60 ml (ob joški), če je treba user posted image user posted image user posted image Ne vem če to drži . (upam da ne ker bom imela sicer orang bajsija v kratkem...)

Mislim da ne drži. V porodnišnici se spomnim, ko je Janana vprašala za Petjo kok naj bi pojedla, pa je rekla da okrog 60-70 ml... Pa tud Luka je takrat (ene parkrat sem ga tehtala) pojedu približno tolk... Težji ko so, pa tudi več rabijo...

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 513
10.9.2007 22:51:39   
mony5
No da se še jaz malo javim, ker moja princeska še spi! Mi smo tudi dobro, čez noč spimo (se zbudimo samo enkrat), upam da se nisem prehitro pohvalila, čez dan pa bolj malo razen ko gremo vem na sprehod Zoja spi! Drgač pa je tudi pri nas bolj malo mleka in tudi že malo dodajamo (Pajac jst tud dodajam 60-90 ml, prej jo mam pa še na joškah). Sem pa kar malo žalostna, ker tudi jaz nimam mleka na pretek, ker mi je kar malo grozno k ji moram dodajati, ampak bo že. Drgač mi pa zdejle že od 18.30 spi in upam, da se bo počasi zbudila, da jo zrihtam ter da bomo tudi ponoči spali.
Men je bil moj porod kar naporen in boleč (sem mislila da to ni tok hudo, pa še umetne so mi dali) ampak je zdaj že skoraj pozabljen, sploh pa ko pogledam svojo princesko Zojo.

No jutri pride spet patronažna na obisk, da se malo stehtamo in upam, da ima že čez štiri kile.

Tia tudi jaz ti pošiljam protibolečinske user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Lep pozdravček vsem! Zoja & Mony

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 514
10.9.2007 22:51:53   
Antigona
Nočko punce, jst grem spat user posted image ...

Sem bla zdele pridna, pa sem spet mojmu en album sestavljala. Sam mi je zdej idej zmanjkalo, sem preveč utrujena. Bom mogla jutri nadaljevat...

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 515
11.9.2007 10:17:18   
Jumpy
Dobro jutro!

Tia01, si pa res mela porod 1A.user posted image Držim pesti, da bo kmalu bolje! user posted image user posted image user posted image

Malapika glede glavice mislim, da je še premajhen, da bi jo držal. Glavico trdno držijo šele pri treh mesecih. Še moj velikokrat oplete z njo naokoli, pa je že dva meseca star. Ampak, zredil pa se je kar konkretno tale tvoj fantič, kaj? Super!

Antigona - jaz si v čebričku sploh ne bi upala malega kopat. Imam občutek, da bi ga verjetno utopila. user posted image user posted image user posted image

lenča - hmmm, ja, duda je včasih lahko tudi nadloga. Rešitve pa itak ni. Počakaj, saj bo minilo. user posted image

mony5, sam ne se sekirat zarad mleka. Važno je, da punči raste in to je vse! user posted image

No, se že oglaša, grem, pa-pa!

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 516
11.9.2007 10:41:22   
tonja
jutro

Antigona, kaj če bi ti še men uredila mal poročni album? user posted image  Najin fotograf nama je samo razvil vse slike enake velikosti jih dal v običajen album. Pa sem vedno rekla, ko bom noseča, bom uredila poročni album, da bodo take mal velike pa mal male slikice (jih bom dala še dodatno razvit), pa je nosečnost mimo album pa je še kar takšen kot je bil user posted image
Zgleda, da bom morala čakat na naslednjo nosečnost user posted image  (ko bom imela verjetno manj časa) ali pa na eno 50 obletnico poroke ko bom že v penziji (aja, penzionisti pa imajo še manj časa)

Mi pa gremo danes v posvetovalnico user posted image  user posted image

Tia - upam na čim prejšnje okrevanje user posted image

birdy - pozno ampak od srca - VSE NAJBOLJŠE user posted image

KOPANJE - midva ga kopava vsak večer okrog 9h - razen če nama glih ne kinkne ob 8 in spi do 23h - pol ga pa ne. Sem ga včeraj mislila okopat ko je že skoraj spal, pa sem ga dala na previjalno, natočila vodo - v tem času pa je čist zaspal, pa sem si rekla, da ga moram okopat ker greva jutri k zdravniku pa še čisto vse sem imela pripravljeno in sem ga začela slačit pa se je začel takooooooooooo dret, da sem ga hitro dala nazaj na joško in je zaspal. Tako da vidim, zakaj ga ni dobro budit!

pleničke - imamo nemške in sem res zadovoljna z njimi, samo enkrat so prepustile, ampak mislim da je bil takrat kriv oči, ko jo je mal slabš "namontiral", po moje je luli kar skoz gledal.  user posted image

bolnišnice - izgleda, da imamo družinsko nagnjenje do njih user posted image . moja sestra, ki je rodila konec avgusta je šla tudi nazaj v bolnico, ker je imela mastitis in so ga uspešno premagali, tako da se dojita naprej.
Sestra na začetku ni imela veliko mleka in se je filala s čaji pol ga je pa očitno začelo nastajat veliko preveč, pa še tamala je bila malo bolj švohcena.
Se hecamo user posted image  (glede bolezni niso heci ampak se vseeno zafrkavamo), da sva midva šla nazaj v bolnico zaradi otroka, starejša sestra zaradi mamice, ko bo imela pa mlajša otroka bo šla pa v bolnico zaradi očija - upam, da ne, samo je do sedaj glih tako zaporedje.

moč glavice - ko podirava kupčka jo tudi drži močno pokonci in se okrog razgleduje, se mi zdi da ko jo ima pokonci precej hitreje podreva kupčka, kot pa če že skoraj spi in jo ima poležano na mojem ramenu.
Mi je pa tako luštkan ko drži glavo pokonci in se ga kar ne morem nagledat kakšen cukerček je in kakšne lepe očke ima - ogledujem pa ga v ogledalu v kopalnici, ko grem točit vodo za previjanje (previjava se med dojenjem)

sprehodi - tudi midva nimava določene ure, koliko časa bova zunaj. Me je pa sestrična opozorila naj se izogibam megle, ker je njen tamali dobil zaradi sprehodov po megli bronhitis - ko je bil še čisto majčken.

sem se pa res razpisala, ampak me že kar nekaj časa ni bilo tu gor

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 517
11.9.2007 10:56:23   
*lenc@*
  • Ja, pravjo, da ne majhnih ven vozit k je megla.
Me pa zanima izkušnje tistih, k ste že ble na sprehodu zun k je blo okrog 15 stopinj. Jaz sem do zdaj šla ven pop ko je blo vedno čez 20. Zdaj pa kmal ne bo več tako. A moram prvič za 5 min pa stopnjevat al ve niste tako pazile?
Moja je pa v P spila 20 ml in sva bli full pohvaljeni, pa je šla domov z večjo težo_60g. Zato mi je ostal 20-30ml, ja se pa kot pravi antigona stopnjuje s težo in zato zdaj ko raastejo spijejo več, naši srčki.

Kako jim bote merle temparaturo? S posebnim sekundnim termometrom al kak drgač? Se vidi, prvi otrok.user posted image

LP!

R. K.

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 518
11.9.2007 11:08:36   
Rožica*
Živjo!

Si bolj težko utrgam čas za RR. Saj preberem vsak dan sproti le pri pisanju me vedno kdo zmoti.

Imam sposojeno Aventovo črpalko, uporabljali smo jo veliko.

ŠE ENKRAT POVDARJAM, VSE KI NIMATE DOVOLJ MLEKA. PO VSAKEM PODOJU PRIDNO ČRPAJTE Z ČRPALKO  (tudi "prazno" dojko lahko nekaj minut črpate). PA SE BOKOLIČINA POVEČALA IN VAM KAMLU NE BO POTREBNO DODAJATI. ČE PA ŽE JE VLIKO BOLJE DA PO FLAŠKI DODAJATE SVOJE MLEKO IN NE ADAPTIRANEGA.
MENI SO V P. MEŠALI MOJE IN ADAPTIRANO MLEKO. Tako da lahko mirne duše svojemu mleku, če ga ni dovolj, primešate adaptirano. Pač toliko da je dovolj za obrok.

Naj vam povem, da se midva dojiva že brez nastavka. Zdaj nama je že nekajkrat uspel celoten podoj brez nastavka.
Včasih pa se še zelo razburi in ne želi pritjeti, takrat pa uporabiva nastavek.
Verjamem da nama bo še to uspelo.

Pišete da ste že imele UZ kolkov.
Kaj ni to malo hitro?
Mi imamo kontrolo pri 3 mesecih.
Oceno kolkov je imel 1A vendar nam je pediater vseeno priporočil široko povijanje in seveda upotevamo njegov nasvet.

Uporabljamo Poljske  Pampers. Bom pa vsekakor kupila še Nemške. Ker pa nimam izkušenj, kaj več ne morem komentirat. Razen tega, da imam včasih občutek, da ima vlažne hlače, pa se mi kasneje, ko ga sprevinem ne zdi da bi plenice premočile.

Glavico že zelo dviguje, sploh pri podiranju kupčka, tudi obrne z hrpta na trebušček se že kar nekaj časa sam.
Odziva pa se še ne. Opažam da me gleda  in posluša, vendar še ne spremlja prsta in ne sledi glasu.

Jaz mu že kar nekaj časa ponujem čaj, včasih ga potegne spet drugič se kremenži, kot da ni užiten.
Ga pa lepo pije po žlički.
Presvsem sem mu ga dajala med obroki, ko smo imeli obdobje, da bi samo visel na joški. Tako smo postopno uvedli hranjenje na 3 ure.

Spimo zaenkrat lepo. Zbudi se enkrat na noč.
user posted image Zanima me kakšen urnik ste upeljale?user posted image
Predvsem zato, ker se pogovarjamo koliko krat na noč se zbujajo, pri tem pa si težko predstavljam, kaj za koga pomeni noč. Upam da me razumete.

Mi smo začeli uvajat nekako tak ritem.
Kopanje ob 20:00 potem podoj in spanje. Tako da najkasneje zaspi ob 21:00. Navadno pa že prej. In takrat se za nas prične NOČ!
Nato se ponavadi zbudi okoli 2:00 se podojiva in spi do 6:30 ali  7:30.
Vstaneva se umijeva, nahraniva in se ukvarjam z njim približno do 10:00 ko gre spet počivat. Potem hranjenje ob 13:00 in 15:00 in počitek od 15:00 - 18:00.  Hranjenje in animiranje do spanja.

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 519
11.9.2007 11:17:51   
Talika19
  • Ja, pravjo, da ne majhnih ven vozit k je megla.

Me pa zanima izkušnje tistih, k ste že ble na sprehodu zun k je blo okrog 15 stopinj. Jaz sem do zdaj šla ven pop ko je blo vedno čez 20. Zdaj pa kmal ne bo več tako. A moram prvič za 5 min pa stopnjevat al ve niste tako pazile?

Jaz sem ga že peljala ven ko je bilo 15 stopinj ali celo manj, samo, da ni zelo pihalo. Oblekla sme ga v 2 plasti, kapico, pa dekco čez in itak je bil v zaprti košari. Pa se mi je zdelo, da je ravno prav topel. Če pa je čez 20 stopinj, mu običajno dam 1 plast in brez kapice, ter dekca. Ko pa zelo piha ne gremo ven (predvsem zadnjič ko je pihal severnik, pa 2 dni nismo šli ven, si kar nismo upali) megle pa še nismo imeli).

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 520
11.9.2007 11:19:07   
Talika19
Kako jim bote merle temparaturo? S posebnim sekundnim termometrom al kak drgač? Se vidi, prvi otrok.user posted image

Mi imamo termometer s katerim lahko temperaturo zmeriš na čelu ali v ušesu. Pa se mi zdi ok (smo ga dobili za darilo).

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 521
11.9.2007 11:25:15   
Talika19
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*

Spimo zaenkrat lepo. Zbudi se enkrat na noč.
user posted image Zanima me kakšen urnik ste upeljale?user posted image
Predvsem zato, ker se pogovarjamo koliko krat na noč se zbujajo, pri tem pa si težko predstavljam, kaj za koga pomeni noč. Upam da me razumete.

Pri nas je ritem takle. Zvečer se običajno hranimo nazadnje okrog 23:00. Potem spi do 3:00 ali 4:00, se nahranimo in spet spi do 7:00 ali 8:00. To se mi zdi že super. Včasih imamo problem, da po dojenju ne more nazaj zaspati in ga potem uspavam skoraj 1 uro.

Čez dan ga pa poskušam hraniti na 2 uri (zaradi mleka, se mi je s tem po mojem tudi povečala količina mleka), razen, če ful spi. zadnje dni spi čez dan že kar več. na začetku je spal mogoče 2x po 1 ali 1,5 ure. Sedaj pa že kar več.

Ker nisem imela mleka, sem mu od P dalje dajala dodatek (od 40-60 ml) po dojenju, potem pa sem to kar ukinila in ga raje večkrat pristavila, ker ga hočem polno dojit. Pa moram reči, da nam zaenkrat kar uspeva. Dodatek mu dam samo še zvečer, pa še to ne spije veliko (30-40 ml). Sicer se po mojem ne redi tako veliko kot se je na začetku, upam, da je vseeno ok. Bom danes vprašala patronažno.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 522
11.9.2007 11:26:58   
Talika19
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*

Pišete da ste že imele UZ kolkov.
Kaj ni to malo hitro?
Mi imamo kontrolo pri 3 mesecih.
Oceno kolkov je imel 1A vendar nam je pediater vseeno priporočil široko povijanje in seveda upotevamo njegov nasvet.

Mi smo imeli UZ kolkov v P in je imel oba 1A. Pediatrinja je rekla, da ne rabimo široko povijati. Kontrolo imamo čez 6 mesecev. Tako, da ga jaz ne povijam široko.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 523
11.9.2007 11:39:08   
Talika19
Tia, uboščica, res nisi imela sreče pri porodu. Bodi vesela, da je s Timonom vse ok in držim pesti, da čimprej ukrevaš.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 524
11.9.2007 12:03:19   
MalaPika07
Oj, jutro!

Midva sva danes nameravala dopoldne k moji mami malo na obisk, pa sva zaspala, tko da je obisk odpadu. Sva pa zdajle se mal martinčkala na sončku pred hišo. Če bi malo manj pihalo, bi blo super! Popoldne gremo pa prvič z Romanom v Ljubljano. Me prav zanima, kako bo. Je ena zelo zelo dobra kolegica rodila in jo gremo pogledat. Potem pa še malo v šoping pa k moji sestri na obisk. Bo pestro in upam, da ne preveč naporno.

Naš nočni red poteka nekako takole: najkasneje ga skopam ob šestih, ker če ga kasneje, ne more zaspat... potem se dojiva okrog devetih, se uštimava za spat in zaspi med 21:30-22:00 ter pančka do polnoči, včasih tudi do 1:00... potem se podojiva in zaspi nazaj do 6:30-7:00.

Zaspanček Roman... 6.8.2007

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?