Azzurra -> RE: Obala 2008 (7.3.2008 18:12:11)
|
ti povem tako o adaptiranem mleku: moja dva sta totalno različna. sinko je najprej počučal kar je blo pri meni in potem dobil še dodatek. najprej aptamil, pol smo šli na novalac. nikoli nobenega problema. kakal je normalno, ni polival, ni imel krčev, prvi mesec je dobil 1,5 kg. punčka je zaspanka, pri meni bi se dojila ure in ure, ko dobi flaško po dojenju se najprej ful zažene, kot da je nevemkako lačna, pol pa vidiš, da misli, da je flaša joška in cuclja isto kot cuclja joško - torej kot neke vrste tolažbo, pije počasi tako na joški kot na flaški, kaka ne glih v vsako plenico, vendar kar dosti pokaka. podremo kupček in dostikrat še malček polije. samo ne vem, če je to odvisno od mleka. sicer bomo tudi pri njej kmalu prešaltali na novalac, če ga bo sprejela dobro kot bratec, mi smo bili z njim zelo zadovoljni. pa da ne bo pomote: jaz bi dala vse na svetu, da bi imela dovolj mleka za nahranit moje otroke, pa ga žal nimam. sem rodila 2krat, v različnih porodnišnicah, različni porodi, obakrat dojenje enako - desna dojka dela, leva nič. so me tipali, šlatali, pregledovali, otipavali - sklep je vedno enak: gospa, včasih obstajajo tudi izjeme, če mleka ni, ga pač ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] najbolj pa boli to, ko ti rečejo, da si komot. ma komot un corno! ena škatla mleka stane 10 eur in traja 3 dni, flašk moraš imet 10, to je še 50 eur, sterilizator 40 eur, cuclji dodatno še 20 eur, termos, prekuhavanje vode itd itd. dojim jo pred vsakim dodatkom najmanj 45 minut in potem še pije na flaško pol ure, torej en obrok nas traja več kot uro in ne njega, ne nje nisem še nikoli poturila taščam in nonam, da bi jih hranile na flaško medtem ko jaz sviram da ne rečem komu. kaj tle vidijo da je komot, res ne vem. za ta denar bi šli na dopust, če gledamo tako. a otroci morajo jest in jaz mojih lačnih ne bom pustila. kar se tiče vodenosti mleka pa sem brala, da "švoh mleko" ne obstaja, da materino mleko naj bi bilo take sestave, kot je trenutna dojenčkova potreba. tako da kar se tega tiče ti ne vem kaj rečt.
|
|
|
|